Sastali se Dodik, Vučić i Orban u Beogradu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je u Srbiji sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Srna.

Srbija 05.10.2019 | 16:06
Sastali se Dodik, Vučić i Orban u Beogradu
Dominantna tema susreta trojice državnika bila je saradnja u regionu i dinamičniji razvoj bilateralnih odnosa Mađarske, Srbije i entiteta Republika Srpska.

Poseban naglasak, kako saznaje Srna, stavljen je na mogućnost saradnje u izgradnji energetskih infrastruktrnuh objekata, ali i na to kako bi Republika Srpska i Srbija mogle iskrotistii benefite i pomoć koje pruža Mađarska u okviru projekta "Susjedska pomoć".

Ta vrsta pomoći odnosi se posebno na razvoj farmerske proizvodnje u Srbiji i RS koja bi bila stimuilisana i kroz nabavku mehanizacije po vrlo povoljnim uslovima.

Razgovarano je o i formiranju srpsko-mađarskog investicionog fonda za podršku malim preduzetnicima u realnom serktoru u Srbiji i Republici Srpskoj. 

Dodik, Orban i Vučić razgovarali su i o evropskoj perspektivi ovog regiona, s naglaskom na činjenicu da Mađarska treba predložiti ime novog evropskog komesara za proširenje Evropske unije. 

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Logika

05.10.2019 17:28

Ima li Republika Srbska presednika ili vladu? Kajva je njihova uloga i funkcija osim davanja glupih izjava?

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2019 22:37

Mile je pokazao da predsjednica nije bitna a ni institucija RS koju predstavlja. A Mile predstavlja BiH

Name

Milko

05.10.2019 18:03

sta predstavljaju Zeljka Cvijanovic i Radovan Viskovic? Jesu li oni dovedeni samo da nas zezaju ili da rade svoj posao? Kakvu funkciju Dodik obavlja u Republici Srpskoj?

ODGOVORITE
Name

Xx

05.10.2019 18:31

Milko oni su postavljeni samo ko figure a ovaj krkan radi sta oce. I neka radi kad smo mu dozvolili dase ponasa ovako. Narod je glup