На сјеверу КиМ ангажовано 650 полицајаца

На дан одржавања ванредних парламентарних избора на Косову и Метохији, на сјеверу покрајине ће бити ангажовано око 650 полицијских службеника Косовске полиције.

Србија 05.10.2019 | 15:39
На сјеверу КиМ ангажовано 650 полицајаца
То је у недељу изјавио регионални портпарол Косовске полиције Бранислав Радовић и додао да ће косовска полиција у недељу дјеловати у складу са посебним оперативним планом.

Радовић је за Тањуг рекао да се општа процјена безбједносне ситуације на сјеверу КиМ карактерише као "средња".

"Изборним процесом управљаће Централна изборна комисија (ЦИК), а са аспекта обезбјеђивања ангажована је Косовска полиција", навео је Радовић.

Истакао је да ће сутра бити ангажован довољан и оптималан број полицијских службеника на сјеверу КиМ, као и извјестан број полицајаца из других регионалних дирекција као испомоћ.

"Полиција ће уско сарађивати са свим релевантним чиниоцима ради неометаног одржавања избора, као и ради успешне реализације оперативног плана", казао је Радовић.

Он је апеловао на грађане и замолио их за сарадњу током изборног дана, како би све протекло према плану и у најбољем реду.

Ванредни парламентарни избори на КиМ одржавају се у недељу, а право гласа има око 1,9 милиона бирача., од којих је у десет општина са већинским српским становништвом 117.808. У четири општине на сјеверу Космета регистровано је 58.187 бирача.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗМиљенкоЕ

05.10.2019 23:06

Цуј портпарол извјесни Бранислав пууиуу

ОДГОВОРИТЕ