АБА: Гостовања, гостовања, гостовања…!

Партизан на старту сезоне, посебно АБА лиге, константно игра ван своје дворане.

Кошарка 05.10.2019 | 14:01
АБА: Гостовања, гостовања, гостовања…!
Партизан почиње АБА лигу! Први меч црно-белих ће бити на гостовању Игокеи у Лакташима (18х), а играње ван своје дворане требало би да постане “нормално” црно-белима на старту сезоне. Играли су ван своје дворане и на АБА Суперкупу, играли су на гостовању Венецији у Еврокупу, а прво домаћинство у АБА лиги имаће тек у новембру. Додуше, имају црно-бели меч код куће против Тофаша 8. октобра у Еврокупу и то је једно од ретких домаћинстава на старту сезоне по црно-беле.

Зато Партизан навикава на гостовања и одмах га на старту Јадрана чека једно незгодно у виду Игокее. Тим из Републике Српске је доста изменио састав пред ову сезону и гледаће да изненади црно-беле на старту сезоне, мада је и Игокеи јасно да Партизан долази у налету.

Црно-бели немају пораз у овом припремном периоду, освојили су АБА Суперкуп, славили су на гостовању Венецији у Еврокупу и сада траже победу на старту Јадранске лиге.

Плејмејкер црно-белих, Немања Гордић пред данашњи меч је истакао да његову екипу очекује тежак посао у Лакташима.

"Гостовање у Лакташима је увек тешко, Игокеа сваке године има добру екипу која је у стању да сваком тиму у лиги направи проблеме. Наша обавеза је да будемо максимално концентрисани свих 40 минута и да одиграмо добро како у одбрани тако и у нападу", истакао је Гордић.

Због здравствених проблема које је имао први тренер Александар Трифуновић, асистент Марко Бараћ ће водити меч против Партизана.

“Морамо да уђемо у утакмицу са енергијом која ће бити већа од њихове како бисмо играли егал у било којем смислу. Партизан је показао завидан ниво квалитета од почетка припрема као и у званичним мечева. Екипа која је прављена само за борбу за трофеје од играча који имају искуство играња у Европи, у Евролиги, Еврокупу и са том квалитетном базом домаћих играча. Наш здравствени билтен је изванредан. Сви су здрави и спремни и сви једва чекају да утакмица почне. Што се тиче тренера он ја са мном, са људима из стручног штаба и играчима у свакодневном контакту. Гледа да нам помогне разговорима, предлозима, сугестијама искуством, осећамо његово присуство и играчи ће се осећати сигурно мотив више да играју за њега", рекао је Бараћ.

Видећемо да ли ће Раде Загорац бити спреман за овај дуел. Он је имао мањих проблема са леђима током АБА Суперкупа и зато је пропустио први меч против Меге, потом је играо у Загребу на преостала два меча, али није у Венецији на старту Еврокупа.

Показао се Загорац као врло битан играч за Партизан овог лета и јесени, а поред њега су добре игре показали и Рашон Томас, Вилијам Мозли, Огњен Јарамаз, Кори Волден… Видећемо како ће то изгледати на наредним утакмицама.

Дакле, биће ово само наставак гостовања и почетак гостовања у АБА лиги. Партизан ће после Игокее гостовати Приморској у Копру, потом и Морнару 19. октобра, а затим и Цедевити Олимпији 26. октобра. Прво домаћинство на Јадрану ће Партизан имати тек 2. новембра против ФМП-а.

Црно-белима не преостаје ништа друго него да наставе да ређају победе на гостовањима на старту сезоне. Видећемо како ће се понети са данашњим изазовом - Игокеом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар