ABA: Gostovanja, gostovanja, gostovanja…!

Partizan na startu sezone, posebno ABA lige, konstantno igra van svoje dvorane.

Košarka 05.10.2019 | 14:01
ABA: Gostovanja, gostovanja, gostovanja…!
Partizan počinje ABA ligu! Prvi meč crno-belih će biti na gostovanju Igokei u Laktašima (18h), a igranje van svoje dvorane trebalo bi da postane “normalno” crno-belima na startu sezone. Igrali su van svoje dvorane i na ABA Superkupu, igrali su na gostovanju Veneciji u Evrokupu, a prvo domaćinstvo u ABA ligi imaće tek u novembru. Doduše, imaju crno-beli meč kod kuće protiv Tofaša 8. oktobra u Evrokupu i to je jedno od retkih domaćinstava na startu sezone po crno-bele.

Zato Partizan navikava na gostovanja i odmah ga na startu Jadrana čeka jedno nezgodno u vidu Igokee. Tim iz Republike Srpske je dosta izmenio sastav pred ovu sezonu i gledaće da iznenadi crno-bele na startu sezone, mada je i Igokei jasno da Partizan dolazi u naletu.

Crno-beli nemaju poraz u ovom pripremnom periodu, osvojili su ABA Superkup, slavili su na gostovanju Veneciji u Evrokupu i sada traže pobedu na startu Jadranske lige.

Plejmejker crno-belih, Nemanja Gordić pred današnji meč je istakao da njegovu ekipu očekuje težak posao u Laktašima.

"Gostovanje u Laktašima je uvek teško, Igokea svake godine ima dobru ekipu koja je u stanju da svakom timu u ligi napravi probleme. Naša obaveza je da budemo maksimalno koncentrisani svih 40 minuta i da odigramo dobro kako u odbrani tako i u napadu", istakao je Gordić.

Zbog zdravstvenih problema koje je imao prvi trener Aleksandar Trifunović, asistent Marko Barać će voditi meč protiv Partizana.

“Moramo da uđemo u utakmicu sa energijom koja će biti veća od njihove kako bismo igrali egal u bilo kojem smislu. Partizan je pokazao zavidan nivo kvaliteta od početka priprema kao i u zvaničnim mečeva. Ekipa koja je pravljena samo za borbu za trofeje od igrača koji imaju iskustvo igranja u Evropi, u Evroligi, Evrokupu i sa tom kvalitetnom bazom domaćih igrača. Naš zdravstveni bilten je izvanredan. Svi su zdravi i spremni i svi jedva čekaju da utakmica počne. Što se tiče trenera on ja sa mnom, sa ljudima iz stručnog štaba i igračima u svakodnevnom kontaktu. Gleda da nam pomogne razgovorima, predlozima, sugestijama iskustvom, osećamo njegovo prisustvo i igrači će se osećati sigurno motiv više da igraju za njega", rekao je Barać.

Videćemo da li će Rade Zagorac biti spreman za ovaj duel. On je imao manjih problema sa leđima tokom ABA Superkupa i zato je propustio prvi meč protiv Mege, potom je igrao u Zagrebu na preostala dva meča, ali nije u Veneciji na startu Evrokupa.

Pokazao se Zagorac kao vrlo bitan igrač za Partizan ovog leta i jeseni, a pored njega su dobre igre pokazali i Rašon Tomas, Vilijam Mozli, Ognjen Jaramaz, Kori Volden… Videćemo kako će to izgledati na narednim utakmicama.

Dakle, biće ovo samo nastavak gostovanja i početak gostovanja u ABA ligi. Partizan će posle Igokee gostovati Primorskoj u Kopru, potom i Mornaru 19. oktobra, a zatim i Cedeviti Olimpiji 26. oktobra. Prvo domaćinstvo na Jadranu će Partizan imati tek 2. novembra protiv FMP-a.

Crno-belima ne preostaje ništa drugo nego da nastave da ređaju pobede na gostovanjima na startu sezone. Videćemo kako će se poneti sa današnjim izazovom - Igokeom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar