Прича: Звездине потешкоће у организацији игре!

Два плејмејкера су у Атини имали три поена и нула асистенција и на терену су провели само по 10 минута.

Кошарка 04.10.2019 | 22:20
Прича: Звездине потешкоће у организацији игре!
Проблем - није. Тек је почетак сезоне, Црвена звезда је одиграла једва две званичне утакмице, па би било преурањено, мало и неозбиљно, причати о проблему у организацији игре. Али, да има неких потешкоћа - има. И то се видело најбоље синоћ у Атини где су црвено-бели поражени са пет разлике од Панатинаикоса, што опет није толико лош резултат. Али, да су два плејмејкера у Грчкој имали нула асистенција и да су на терену провели по 10 минута… То није нешто што црвено-бели желе.

Кошарка је таква игра да у њој бројкама може много тога да се прикаже. Није статистика увек поуздана, али јесте у већини случајева. Лоренцо Браун је као први плејмејкер у Атини провео девет минута и 46 секунди и за то време је дао три поена и није имао ниједну асистенцију. Шутирао је 0/3 за два, 1/1 за три. Томе је додао два скока две изгубљене лопте. Укупан индекс корисности - два.

То је играч који је последњи доведен у овај тим са разлогом. Знала је Звезда да ту мора "погоди" и зато је гледала до детаља кога да доведе. Избор је пао на Лоренца, играча који је играо у НБА лиги и који први пут игра у Евролиги. Дошао је као играч са педигреом и зато је логично да се од њега много очекује као од првог плејмејкера.

Сезона једва да је почела, али оно што је показао против Приморске и Панатинаикоса је знак да мора да се позабави собом и да крене да пружа боље игре у наставку сезоне која ће бити дугачка. Потребно је очигледно да прође период навикавања. Код некога то траје дуже, код некога краће.

Звезди је веома потребно да то буде што краће. Био му је против Панатинаикоса први меч у Евролиги у каријери, па и тако гледајући Лоренцо има кредита. Али како се сезона буде одмицала очекује се да заигра значајно боље.

Исто се односи и на Филипа Човића. За 10 минута у игри није имао поен, није ни шутирао, имао је два скока и три изгубљене лопте, без асистенције. Очигледно ће и њему бити потребно да се навикне на евролигашки ниво и нову екипу која је овога лета формирана.

У таквој ситуацији Били Берон је морао да преузима улогу креатора и то је радио врло добро, имао је шест асистенција од укупно 10 колико је имала Звезда, а томе је додао и чак 15 поена. То није његов примарни посао (асистенције), али је као бек одиграо на кецу јако добро и "закрпио" ту позицију колико је било потребно. То је у појединим моментима радио и Чарлс Џенкинс.

Берон је, дакле, био ту да ускочи када је било потребно, може он то да изнесе и у наставку сезоне, али онда мало губи на свежини за оно што му је примарни посао - да решета за три. Једноставно, радио је туђи посао.

Зато ће пре свега на Лоренцу Брауну бити тежина да у наредним утакмицама, већ против Приморске у првом колу АБА лиге, појача ритам, крене да погађа и пре свега - асистира, а на Човићу је као помоћном плејмејкеру посао да га испрати у томе.

Свима се догоди лош дан, видећемо како ће то изгледати у наредним утакмицама. Али за сада делује да шкрипи у организацији игре и да би црвено-бели управо у том сегменту могли доста да напредују и да би то допринело много бољим резултатима.

Мада ни остали играчи нису амнестирани од одговорности за поразе у Загребу и Атини. Прилику за бољу игру имаће сви већ у недељу против Приморске. Таман да покажу свима колико су напредовали у односу на Суперкуп.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар