Priča: Zvezdine poteškoće u organizaciji igre!

Dva plejmejkera su u Atini imali tri poena i nula asistencija i na terenu su proveli samo po 10 minuta.

Košarka 04.10.2019 | 22:20
Priča: Zvezdine poteškoće u organizaciji igre!
Problem - nije. Tek je početak sezone, Crvena zvezda je odigrala jedva dve zvanične utakmice, pa bi bilo preuranjeno, malo i neozbiljno, pričati o problemu u organizaciji igre. Ali, da ima nekih poteškoća - ima. I to se videlo najbolje sinoć u Atini gde su crveno-beli poraženi sa pet razlike od Panatinaikosa, što opet nije toliko loš rezultat. Ali, da su dva plejmejkera u Grčkoj imali nula asistencija i da su na terenu proveli po 10 minuta… To nije nešto što crveno-beli žele.

Košarka je takva igra da u njoj brojkama može mnogo toga da se prikaže. Nije statistika uvek pouzdana, ali jeste u većini slučajeva. Lorenco Braun je kao prvi plejmejker u Atini proveo devet minuta i 46 sekundi i za to vreme je dao tri poena i nije imao nijednu asistenciju. Šutirao je 0/3 za dva, 1/1 za tri. Tome je dodao dva skoka dve izgubljene lopte. Ukupan indeks korisnosti - dva.

To je igrač koji je poslednji doveden u ovaj tim sa razlogom. Znala je Zvezda da tu mora "pogodi" i zato je gledala do detalja koga da dovede. Izbor je pao na Lorenca, igrača koji je igrao u NBA ligi i koji prvi put igra u Evroligi. Došao je kao igrač sa pedigreom i zato je logično da se od njega mnogo očekuje kao od prvog plejmejkera.

Sezona jedva da je počela, ali ono što je pokazao protiv Primorske i Panatinaikosa je znak da mora da se pozabavi sobom i da krene da pruža bolje igre u nastavku sezone koja će biti dugačka. Potrebno je očigledno da prođe period navikavanja. Kod nekoga to traje duže, kod nekoga kraće.

Zvezdi je veoma potrebno da to bude što kraće. Bio mu je protiv Panatinaikosa prvi meč u Evroligi u karijeri, pa i tako gledajući Lorenco ima kredita. Ali kako se sezona bude odmicala očekuje se da zaigra značajno bolje.

Isto se odnosi i na Filipa Čovića. Za 10 minuta u igri nije imao poen, nije ni šutirao, imao je dva skoka i tri izgubljene lopte, bez asistencije. Očigledno će i njemu biti potrebno da se navikne na evroligaški nivo i novu ekipu koja je ovoga leta formirana.

U takvoj situaciji Bili Beron je morao da preuzima ulogu kreatora i to je radio vrlo dobro, imao je šest asistencija od ukupno 10 koliko je imala Zvezda, a tome je dodao i čak 15 poena. To nije njegov primarni posao (asistencije), ali je kao bek odigrao na kecu jako dobro i "zakrpio" tu poziciju koliko je bilo potrebno. To je u pojedinim momentima radio i Čarls Dženkins.

Beron je, dakle, bio tu da uskoči kada je bilo potrebno, može on to da iznese i u nastavku sezone, ali onda malo gubi na svežini za ono što mu je primarni posao - da rešeta za tri. Jednostavno, radio je tuđi posao.

Zato će pre svega na Lorencu Braunu biti težina da u narednim utakmicama, već protiv Primorske u prvom kolu ABA lige, pojača ritam, krene da pogađa i pre svega - asistira, a na Čoviću je kao pomoćnom plejmejkeru posao da ga isprati u tome.

Svima se dogodi loš dan, videćemo kako će to izgledati u narednim utakmicama. Ali za sada deluje da škripi u organizaciji igre i da bi crveno-beli upravo u tom segmentu mogli dosta da napreduju i da bi to doprinelo mnogo boljim rezultatima.

Mada ni ostali igrači nisu amnestirani od odgovornosti za poraze u Zagrebu i Atini. Priliku za bolju igru imaće svi već u nedelju protiv Primorske. Taman da pokažu svima koliko su napredovali u odnosu na Superkup.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar