Како је Ирвинг погазио ријеч?

Од "Ако ме примате. . . " до "Нисам ништа дужан"! Ол стар плејмејкер припрема се за деби у дресу Бруклин Нетса, а прошле године у ово време обећао је нешто сасвим друго.

Кошарка 05.10.2019 | 20:21
Како је Ирвинг погазио ријеч?
НБА ас Кајри Ирвинг живи је пример да јавне личности, а професионални спортисти у оквиру те групе свакако заузимају високу позицију, не би требало да се "залећу" са обећањима.

Пре тачно годину дана, он је у дворани Бостон Селтикса заједно са Гордоном Хејвордом и Алом Хорфордом учествовао у разговору са навијачима и том приликом се осврнуо на чињеницу да улази у последњу сезону уговора, те да ће на лето постати слободан агент.

"Ако ме примате, планирам да овде потпишем нови уговор", рекао је Ирвинг, а публика "експлодирала" од радости.

Било је то у моменту када су Селтикси сматрани фаворитима број 1 за освајање Истока, будући да су 2018. без повређених Ирвинга и Хејворда остали на победу од пласмана у велико финале, изгубивши од Леброна Џејмса и Кливленд Кавалирса 4:3.

Шестоструки Ол стар плејмејкер није се зауставио на тој краткој изјави, већ је пар дана касније новинарима потврдио да у Бостону има велике планове.

"Драго ми је што сам ово поделио са навијачима Селтикса и свима осталима. Био је прави тренутак за то и баш сам био срећан да то разјасним, тако да током сезоне не морам да одговарам на питања тог типа", поручио је некадашњи први пик на драфту и освајач шампионског прстена са Кливлендом 2016.

"Апсолутно намеравам да останем Селтик. Сањам да мој дрес са бројем 11 једног дана буде подигнут под сводове 'ТД Гардена', ако будем имао ту срећу. Многи велики играчи су били овде пре мене, али неколицина њих се издваја од остатка по ономе што је остварила. Радо прихватам изазов да пробам да их достигнем", пун ентузијазма је био Ирвинг.

А, онда је сезона почела...

Тим из 2018, који је у ослабљеном саставу направио одличну хемију и урадио више него што се очекивало, морао је да поново асимилује једног Ол стара који је пропустио читаву претходну сезону (Хејворд) и другог који је пропустио читав плеј-оф, када су се у потпуности афирмисали момци попут Џејсона Тејтума, Џејлена Брауна и Терија Розира.

Нарочито се Ирвинг "сударао" са младим снагама, па су организовани интерни тимски састанци, са циљем да се отклоне неслагања и неспоразуми.

Кајри је и после тога, у периоду када су Селтикси губили доста утакмица, јавно "прозвао" саиграче, изјавом да "не знају шта је потребно да би се освојила титула" и да ће екипа пролазити кроз успоне и падове све док се играчи буду борили првенствено за своје минуте и шутеве, а тек онда за победе.

Почетком фебруара, Ирвинг је већ "певао" потпуно другачију песму у односу на четири месеца раније.

"Питајте ме 1. јула", одговорио је на питање да ли и даље планира да потпише нови уговор са "келтима".

"Урадићу оно што је најбоље за мене и за моју каријеру. Никоме не дугујем ништа", додао је он.

Бостон је регуларни део сезоне завршио са скором 49-33 (шест победа мање него што су имали 2017/18), у првом колу плеј-офа "почишћена" је Индијана (4:0), али то је навијачима само дало лажну наду пред полуфинале Истока против Милвокија, које су Бакси после пораза у првом мечу добили са убедљивих 4:1.

Тада је увелико било јасно да Кајри Ирвинг нема будућност у трофејној франшизи и он се између два њујоршка тима одлучио за Бруклин Нетсе. Поред њега, као слободни агенти су ангажовани Кевин Дурент (пропустиће ову сезону због повреде) и Диандре Џордан.

"Желимо да у наредне четири године градимо наше каријере заједно, желимо да то урадимо као тим. А, које је боље место за то од Бруклина, са свим овим момцима, који су 'одрали ду*е' од рада да би се прошле сезоне пласирали у плеј-оф".

Заиста, које је то боље место од Бруклина? Можда се појави за годину-две, али немојте за то кривити само Кајрија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар