Kako je Irving pogazio riječ?

Od "Ako me primate. . . " do "Nisam ništa dužan"! Ol star plejmejker priprema se za debi u dresu Bruklin Netsa, a prošle godine u ovo vreme obećao je nešto sasvim drugo.

Košarka 05.10.2019 | 20:21
Kako je Irving pogazio riječ?
NBA as Kajri Irving živi je primer da javne ličnosti, a profesionalni sportisti u okviru te grupe svakako zauzimaju visoku poziciju, ne bi trebalo da se "zaleću" sa obećanjima.

Pre tačno godinu dana, on je u dvorani Boston Seltiksa zajedno sa Gordonom Hejvordom i Alom Horfordom učestvovao u razgovoru sa navijačima i tom prilikom se osvrnuo na činjenicu da ulazi u poslednju sezonu ugovora, te da će na leto postati slobodan agent.

"Ako me primate, planiram da ovde potpišem novi ugovor", rekao je Irving, a publika "eksplodirala" od radosti.

Bilo je to u momentu kada su Seltiksi smatrani favoritima broj 1 za osvajanje Istoka, budući da su 2018. bez povređenih Irvinga i Hejvorda ostali na pobedu od plasmana u veliko finale, izgubivši od Lebrona Džejmsa i Klivlend Kavalirsa 4:3.

Šestostruki Ol star plejmejker nije se zaustavio na toj kratkoj izjavi, već je par dana kasnije novinarima potvrdio da u Bostonu ima velike planove.

"Drago mi je što sam ovo podelio sa navijačima Seltiksa i svima ostalima. Bio je pravi trenutak za to i baš sam bio srećan da to razjasnim, tako da tokom sezone ne moram da odgovaram na pitanja tog tipa", poručio je nekadašnji prvi pik na draftu i osvajač šampionskog prstena sa Klivlendom 2016.

"Apsolutno nameravam da ostanem Seltik. Sanjam da moj dres sa brojem 11 jednog dana bude podignut pod svodove 'TD Gardena', ako budem imao tu sreću. Mnogi veliki igrači su bili ovde pre mene, ali nekolicina njih se izdvaja od ostatka po onome što je ostvarila. Rado prihvatam izazov da probam da ih dostignem", pun entuzijazma je bio Irving.

A, onda je sezona počela...

Tim iz 2018, koji je u oslabljenom sastavu napravio odličnu hemiju i uradio više nego što se očekivalo, morao je da ponovo asimiluje jednog Ol stara koji je propustio čitavu prethodnu sezonu (Hejvord) i drugog koji je propustio čitav plej-of, kada su se u potpunosti afirmisali momci poput Džejsona Tejtuma, Džejlena Brauna i Terija Rozira.

Naročito se Irving "sudarao" sa mladim snagama, pa su organizovani interni timski sastanci, sa ciljem da se otklone neslaganja i nesporazumi.

Kajri je i posle toga, u periodu kada su Seltiksi gubili dosta utakmica, javno "prozvao" saigrače, izjavom da "ne znaju šta je potrebno da bi se osvojila titula" i da će ekipa prolaziti kroz uspone i padove sve dok se igrači budu borili prvenstveno za svoje minute i šuteve, a tek onda za pobede.

Početkom februara, Irving je već "pevao" potpuno drugačiju pesmu u odnosu na četiri meseca ranije.

"Pitajte me 1. jula", odgovorio je na pitanje da li i dalje planira da potpiše novi ugovor sa "keltima".

"Uradiću ono što je najbolje za mene i za moju karijeru. Nikome ne dugujem ništa", dodao je on.

Boston je regularni deo sezone završio sa skorom 49-33 (šest pobeda manje nego što su imali 2017/18), u prvom kolu plej-ofa "počišćena" je Indijana (4:0), ali to je navijačima samo dalo lažnu nadu pred polufinale Istoka protiv Milvokija, koje su Baksi posle poraza u prvom meču dobili sa ubedljivih 4:1.

Tada je uveliko bilo jasno da Kajri Irving nema budućnost u trofejnoj franšizi i on se između dva njujorška tima odlučio za Bruklin Netse. Pored njega, kao slobodni agenti su angažovani Kevin Durent (propustiće ovu sezonu zbog povrede) i Diandre Džordan.

"Želimo da u naredne četiri godine gradimo naše karijere zajedno, želimo da to uradimo kao tim. A, koje je bolje mesto za to od Bruklina, sa svim ovim momcima, koji su 'odrali du*e' od rada da bi se prošle sezone plasirali u plej-of".

Zaista, koje je to bolje mesto od Bruklina? Možda se pojavi za godinu-dve, ali nemojte za to kriviti samo Kajrija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar