Жижовић пред Слободу: Наставити у добром ритму!

У посљедњих шест премијерлигашких утакмица, Радник је уписао пет побједа.

Фудбал 04.10.2019 | 18:46
Жижовић пред Слободу: Наставити у добром ритму!
Фудбалери Радника су лоше ушли у текућу сезону уписавши само једну побједу у првих пет утакмица због чега су се налазили на незавидној, 11. позицији, али сада, пред посљедњу првенствену утакмицу прије нове репрезентативне паузе, ситуација по Бијељинце изгледа знатно повољније.

У наредних шест утакмица, изабраници Младена Жижовића су забиљежили пет побједа и само један пораз, те се пред 12. коло и меч са Слободом, који играју сутра на Градском стадиону у Бијељини са почетком у 15:30 часова, налазе на петом мјесту уз 18 бодова.

Клуб са Тушња, као што је познато од раније, налази се у незавидној финансијској ситуацији, али стратег Радника истиче да то не може и неће бити одлучујући фактор у овом дуелу.

''Очекује нас веома битна и тешка утакмица против екипе Слободе која има своје одређене проблеме. Међутим, морамо да будемо свјесни да се сви проблеми заборављају и остају у свлачионици кад на терен истрче 22 играча. Ми се налазимо у добром ритму и у једној доброј форми, надамо се да ћемо то сутра и показати. Коначно имамо скоро све играче на окупу тако да ћу бити на ''слатким мукама'' кад је у питању првих 11 играча, односно 18 колико може да их буде у протоколу'', рекао је у најави утакмице тренер Радника Младен Жижовић, подсјетивши да су Тузлаци у сриједу играли и меч осмине финала Купа БиХ у Мостару против Зрињског.

''Мислим да је Слобода изморена и да смо у предности кад је енергетски фактор у питању. Сигурно смо благи фаворити, међутим морамо да будемо концентрисани како бисмо у једном набоју дошли до бодова јер ако будемо опуштени, тешко да можемо нешто да направимо јер Слобода у својим редовима има неколико дибрих индивидуалаца, али се надам да ћемо их зауставити'', навео је Жижовић.

Јунак прошле утакмице, коју су Бијељинци одиграли у Угљевику против Звијезде 09 (1:4), био је Владимир Брадоњић, који је у игру ушао у 66. минуту, након чега му је било потребно само 18 минута да постигне хет-трик, те свој тим од 1:1 одведе до 1:4.

''У госте нам долази екипа која нас је побиједила у првом колу. Најважније је да смо сви здрави и спремни јер нас очекује тешка утакмица. Ипак, дочекујемо је у доброј атмосфери, везали смо двије побједе и очекујем да се побједничко расположење настави и сутра'', истакао је млади офанзивац семберског премијерлигаша.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 12. КОЛО:

Субота:

Челик - Широки Бријег (15.30)
Радник - Слобода
Тузла сити - Звијезда 09
Зрињски - Сарајево

Недјеља:

Младост - Вележ (15.30)
Борац - Жељезничар (17.30)

ТАБЕЛА: Жељезничар 23, Сарајево 23, Тузла сити 21, Зрињски 19, Радник 18, Борац 15, Широки Бријег 14, Слобода 13, Челик 13, Вележ 11, Младост 8, Звијезда 09 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар