Žižović pred Slobodu: Nastaviti u dobrom ritmu!

U posljednjih šest premijerligaških utakmica, Radnik je upisao pet pobjeda.

Fudbal 04.10.2019 | 18:46
Žižović pred Slobodu: Nastaviti u dobrom ritmu!
Fudbaleri Radnika su loše ušli u tekuću sezonu upisavši samo jednu pobjedu u prvih pet utakmica zbog čega su se nalazili na nezavidnoj, 11. poziciji, ali sada, pred posljednju prvenstvenu utakmicu prije nove reprezentativne pauze, situacija po Bijeljince izgleda znatno povoljnije.

U narednih šest utakmica, izabranici Mladena Žižovića su zabilježili pet pobjeda i samo jedan poraz, te se pred 12. kolo i meč sa Slobodom, koji igraju sutra na Gradskom stadionu u Bijeljini sa početkom u 15:30 časova, nalaze na petom mjestu uz 18 bodova.

Klub sa Tušnja, kao što je poznato od ranije, nalazi se u nezavidnoj finansijskoj situaciji, ali strateg Radnika ističe da to ne može i neće biti odlučujući faktor u ovom duelu.

''Očekuje nas veoma bitna i teška utakmica protiv ekipe Slobode koja ima svoje određene probleme. Međutim, moramo da budemo svjesni da se svi problemi zaboravljaju i ostaju u svlačionici kad na teren istrče 22 igrača. Mi se nalazimo u dobrom ritmu i u jednoj dobroj formi, nadamo se da ćemo to sutra i pokazati. Konačno imamo skoro sve igrače na okupu tako da ću biti na ''slatkim mukama'' kad je u pitanju prvih 11 igrača, odnosno 18 koliko može da ih bude u protokolu'', rekao je u najavi utakmice trener Radnika Mladen Žižović, podsjetivši da su Tuzlaci u srijedu igrali i meč osmine finala Kupa BiH u Mostaru protiv Zrinjskog.

''Mislim da je Sloboda izmorena i da smo u prednosti kad je energetski faktor u pitanju. Sigurno smo blagi favoriti, međutim moramo da budemo koncentrisani kako bismo u jednom naboju došli do bodova jer ako budemo opušteni, teško da možemo nešto da napravimo jer Sloboda u svojim redovima ima nekoliko dibrih individualaca, ali se nadam da ćemo ih zaustaviti'', naveo je Žižović.

Junak prošle utakmice, koju su Bijeljinci odigrali u Ugljeviku protiv Zvijezde 09 (1:4), bio je Vladimir Bradonjić, koji je u igru ušao u 66. minutu, nakon čega mu je bilo potrebno samo 18 minuta da postigne het-trik, te svoj tim od 1:1 odvede do 1:4.

''U goste nam dolazi ekipa koja nas je pobijedila u prvom kolu. Najvažnije je da smo svi zdravi i spremni jer nas očekuje teška utakmica. Ipak, dočekujemo je u dobroj atmosferi, vezali smo dvije pobjede i očekujem da se pobjedničko raspoloženje nastavi i sutra'', istakao je mladi ofanzivac semberskog premijerligaša.

PREMIJER LIGA BIH - 12. KOLO:

Subota:

Čelik - Široki Brijeg (15.30)
Radnik - Sloboda
Tuzla siti - Zvijezda 09
Zrinjski - Sarajevo

Nedjelja:

Mladost - Velež (15.30)
Borac - Željezničar (17.30)

TABELA: Željezničar 23, Sarajevo 23, Tuzla siti 21, Zrinjski 19, Radnik 18, Borac 15, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Čelik 13, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar