СП: Шпанац Ортега био пети, али му је ИААФ доделио бронзу!

Због тога што га је противник омео у трци 110 метара са препонама, шпански савез уложио жалбу, а ИААФ је прихватио и доделио му медаљу.

Остали спортови 05.10.2019 | 13:23
СП: Шпанац Ортега био пети, али му је ИААФ доделио бронзу!
Шпански атлетичар Орландо Ортега освојио је бронзану медаљу у трци 110 метара с препонама на Светском првенству у Дохи, иако је на крају имао тек пето време.

Наиме, Ортега је хитао ка медаљи и до циља је остало врло мало када је Јамајчанин Омар Меклиод запео за препону, изгубио равнотежу и махинално се придржао за шпанског спринтера. То је било довољно да момак рођен у Хавани изгуби ритам и са треће позиције падне тек на пету.

Правда је задовољена после трке. Шпански савез се жалио, а убрзо после тога ИААФ је донео одлуку да Ортеги, ипак, додели бронзу, због неправде која му је учињена у финалу Светског првенства.

"Тешко ми је описати последњих 48 сати. Емоције су ми помешане, али било је узбудљиво. Хвала савезу на подршци. Не желим да плачем, ово је медаља за шпански народ. Желео сам злато, али ова медаља ми пуно значи", рекао је Ортега.

Шпанац и Јамајчанин су после квалификација билои главни кандидати за злато. Оно је на крају припало Американцу Гренту Холовеју, док је други био Рус Сергеј Шубенков. Бронзану медлају са Ортегом поделио је Француз Паскал Мартино Лагар.

Бронза у Дохи је четврта велика медаља за Ортегу, рођеног Кубанца који од 2016. наступа за Шпанију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар