SP: Španac Ortega bio peti, ali mu je IAAF dodelio bronzu!

Zbog toga što ga je protivnik omeo u trci 110 metara sa preponama, španski savez uložio žalbu, a IAAF je prihvatio i dodelio mu medalju.

Ostali sportovi 05.10.2019 | 13:23
SP: Španac Ortega bio peti, ali mu je IAAF dodelio bronzu!
Španski atletičar Orlando Ortega osvojio je bronzanu medalju u trci 110 metara s preponama na Svetskom prvenstvu u Dohi, iako je na kraju imao tek peto vreme.

Naime, Ortega je hitao ka medalji i do cilja je ostalo vrlo malo kada je Jamajčanin Omar Mekliod zapeo za preponu, izgubio ravnotežu i mahinalno se pridržao za španskog sprintera. To je bilo dovoljno da momak rođen u Havani izgubi ritam i sa treće pozicije padne tek na petu.

Pravda je zadovoljena posle trke. Španski savez se žalio, a ubrzo posle toga IAAF je doneo odluku da Ortegi, ipak, dodeli bronzu, zbog nepravde koja mu je učinjena u finalu Svetskog prvenstva.

"Teško mi je opisati poslednjih 48 sati. Emocije su mi pomešane, ali bilo je uzbudljivo. Hvala savezu na podršci. Ne želim da plačem, ovo je medalja za španski narod. Želeo sam zlato, ali ova medalja mi puno znači", rekao je Ortega.

Španac i Jamajčanin su posle kvalifikacija biloi glavni kandidati za zlato. Ono je na kraju pripalo Amerikancu Grentu Holoveju, dok je drugi bio Rus Sergej Šubenkov. Bronzanu medlaju sa Ortegom podelio je Francuz Paskal Martino Lagar.

Bronza u Dohi je četvrta velika medalja za Ortegu, rođenog Kubanca koji od 2016. nastupa za Španiju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar