Стигли позиви! Партизан вратио Асана у Јапан!

Сума иде на Бена, Борјан на меч сезоне, Дегенек на далекој екскурзији! Натхо стандардан. . .

Фудбал 05.10.2019 | 11:48
Стигли позиви! Партизан вратио Асана у Јапан!
Лепи су ово дани за српски фудбал. Победе Црвене звезде и Партизана у еврокуповима су отвориле неке лепше видике, српски фудбал би могао много да порифитира, а профитирају и фудбалери захваљујући добрим играма за вечите у домаћим и иностраним такмичењима.

На адресе Црвене звезде и Партизана су стигли репрезентативни позиви са свих страна света од Канаде до Јапана. Поред оних „домаћих“ које су у репрезентацију Србије добили Милан Павков, Марко Гобељић, МиланРодић, Немања Милуновић (сви Црвена звезда) и Немања Милетић (Партизан).

Највећа вест је да се Такума Асано после годину дана нашао на списку репрезентације Јапана. Захваљујући добрим играма у Партизана, Јапанац је добио позив селектора Хајмеа Моријасуа за квалификационе мечеве против Монголије и Таџикистана 10. и 15. октобра. Асано је последњи меч за Самураје одиграо прошле јесени у пријатељском дуелу против Костарике. А пре тога такође годину дана није играо за репрезентацију. Селектор Моријасу није много калкулисао и позвао је играче у најбољој форми попут Нагатома (Галатасарај), Сакаија (Марсељ), Јошиде (Саутемптон), чуда од детета Куба (Реал Мадрид), Минамина (Салсцбург), Накаџиме (Порто)... На списку нема Инуија, Оказакија и Кагаве чијом формом у шпанским клубовима није задовољан.

Велика вест је да се после годину дана одсуства и неспоразума са селектором, у репрезентацију Гвинеје вратио и Сејдуба Сума. Такође, захваљујући добрим играма у дресу Партизана. Последњи пут је играо прошле јесени против Централноафричке Републике после чега више није добијао позиве. Сада је на списку играча које је позвао нови селектор Дидије Сикс који је Гвинеју преузео пре месец дана. Гвинеју очекују пријатељски дуели са селекцијама Коморских Острва и Чилеа, а поред Суме су на списку од познатијих играча и Наби Кеита (Ливерпул), Амаду Дијавара (Рома), Франсоа Камано (Бордо)...

А у мечу против Коморских Острва, Сума и Гвинеја ће се намерити на Звездиног Ел Фардуа Бена. Он је прва звезда коморске селекције и селектор Амир Абду није имао дилему да ли ће га позвати упркос што није био стандардан у Црвеној звезди током једног периода. Сума и Бен ће пријатељски меч својих селекција одиграти у француском Версају на стадиону Мунисипал, а то ће им бити добре провере за квалификационе мечеве у новембарском термину.

Ту се на завршава списак иностраних репрезентативаца из редова вечитих ривала.

Стандардно су позиве добили Милан Борјан (Канада), Милош Дегенек (Аустралија) и Бибрас Натхо (Израел).

Борјана очекује репрезентативни меч сезоне! Звездин голман је увек истицао колико му је драго што брани за Канаду и увек се радо одазивао без обзира на дугачка путовања и имена слабих ривала против којих је Канада играла у КОНКАКАФ зони. Али сада га очекује дуел са највећим ривалима - Американцима. Канада се налази у А групи КОНКАКАФ зоне Лиге нација заједно са Американцима и Кубанцима. Борјан и саиграчи су лако у два меча савладали Кубу и сада им предстоји први од два дуела против Амера (16. октобар, Торонто). Ако победе, имају сјајну ситуацију пре реванша за месец дана у Америци када ће се знати ко је освојио прво место у групи и ко иде у последњу фазу. Поред Борјана, на списку Канаде се од звучнијих имена налазе и Алфонсо Дејвис из Бајерна, Џуниор Хојлет из Кардифа, Скор Арфилд из Глазгов Ренџерса...

А редован на списку Аустралије и Милош Дегенек. Звездин командант одбране ће вероватно од свих поменутих имати најлакше репрезентативне обавезе. Његова Аустралија тренутно игра другу од четири групне фазе квалификација у Азији за пласманан Светско првенство 2022. године. Аустралијанци су у групи са Кувајтом, Јорданом, Непалом и Кинеским Тајпејом. Кенгури дочекују Непал 10. октобра, а пет дана касније гостују на Тајвану. Огромни су фаворити а поред Дегенека се на списку од познатијих имена налазе Мет Рајан (Брајтон), Азиз Бехич (Башакшехир), Арон Мој (Брајтон), Метју Леки (Херта)...  

И на крају, Бибрас Натхо је као капитен Израела очекивано позван за квалификационе дуеле за ЕП које његова репрезентација игра против Аустрије (10. октобар) и Летоније (15. октобар). Израел је пети на табели у конкуренцији Пољске, Словеније, Аустрије, Северне Македоније и Летоније. Међутим, има само три бода мање од Словеније и у случају победе у Асутрији и над Летонијом код куће, отвара се могућност освајања другог места јер другопласирана Словенија има тешка гостовања у Скопљу и Пољској.

Александар Шћекић се опет нашао на списку црногорског селектора Фарука Хаџибегића за квалификационе дуеле против Бугарске и Косова. Још није познат списак репрезентације Нигерије, па није искључено да се добрим играма у Партизану, и млади нападач Умар Садик наметнуо селектору Герноту Рору. Није познат ни списак селекције Гане и да ли на њему налази Звездин нападач Ричмонд Боаћи. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар