Stigli pozivi! Partizan vratio Asana u Japan!

Suma ide na Bena, Borjan na meč sezone, Degenek na dalekoj ekskurziji! Natho standardan. . .

Fudbal 05.10.2019 | 11:48
Stigli pozivi! Partizan vratio Asana u Japan!
Lepi su ovo dani za srpski fudbal. Pobede Crvene zvezde i Partizana u evrokupovima su otvorile neke lepše vidike, srpski fudbal bi mogao mnogo da porifitira, a profitiraju i fudbaleri zahvaljujući dobrim igrama za večite u domaćim i inostranim takmičenjima.

Na adrese Crvene zvezde i Partizana su stigli reprezentativni pozivi sa svih strana sveta od Kanade do Japana. Pored onih „domaćih“ koje su u reprezentaciju Srbije dobili Milan Pavkov, Marko Gobeljić, MilanRodić, Nemanja Milunović (svi Crvena zvezda) i Nemanja Miletić (Partizan).

Najveća vest je da se Takuma Asano posle godinu dana našao na spisku reprezentacije Japana. Zahvaljujući dobrim igrama u Partizana, Japanac je dobio poziv selektora Hajmea Morijasua za kvalifikacione mečeve protiv Mongolije i Tadžikistana 10. i 15. oktobra. Asano je poslednji meč za Samuraje odigrao prošle jeseni u prijateljskom duelu protiv Kostarike. A pre toga takođe godinu dana nije igrao za reprezentaciju. Selektor Morijasu nije mnogo kalkulisao i pozvao je igrače u najboljoj formi poput Nagatoma (Galatasaraj), Sakaija (Marselj), Jošide (Sautempton), čuda od deteta Kuba (Real Madrid), Minamina (Salscburg), Nakadžime (Porto)... Na spisku nema Inuija, Okazakija i Kagave čijom formom u španskim klubovima nije zadovoljan.

Velika vest je da se posle godinu dana odsustva i nesporazuma sa selektorom, u reprezentaciju Gvineje vratio i Sejduba Suma. Takođe, zahvaljujući dobrim igrama u dresu Partizana. Poslednji put je igrao prošle jeseni protiv Centralnoafričke Republike posle čega više nije dobijao pozive. Sada je na spisku igrača koje je pozvao novi selektor Didije Siks koji je Gvineju preuzeo pre mesec dana. Gvineju očekuju prijateljski dueli sa selekcijama Komorskih Ostrva i Čilea, a pored Sume su na spisku od poznatijih igrača i Nabi Keita (Liverpul), Amadu Dijavara (Roma), Fransoa Kamano (Bordo)...

A u meču protiv Komorskih Ostrva, Suma i Gvineja će se nameriti na Zvezdinog El Fardua Bena. On je prva zvezda komorske selekcije i selektor Amir Abdu nije imao dilemu da li će ga pozvati uprkos što nije bio standardan u Crvenoj zvezdi tokom jednog perioda. Suma i Ben će prijateljski meč svojih selekcija odigrati u francuskom Versaju na stadionu Munisipal, a to će im biti dobre provere za kvalifikacione mečeve u novembarskom terminu.

Tu se na završava spisak inostranih reprezentativaca iz redova večitih rivala.

Standardno su pozive dobili Milan Borjan (Kanada), Miloš Degenek (Australija) i Bibras Natho (Izrael).

Borjana očekuje reprezentativni meč sezone! Zvezdin golman je uvek isticao koliko mu je drago što brani za Kanadu i uvek se rado odazivao bez obzira na dugačka putovanja i imena slabih rivala protiv kojih je Kanada igrala u KONKAKAF zoni. Ali sada ga očekuje duel sa najvećim rivalima - Amerikancima. Kanada se nalazi u A grupi KONKAKAF zone Lige nacija zajedno sa Amerikancima i Kubancima. Borjan i saigrači su lako u dva meča savladali Kubu i sada im predstoji prvi od dva duela protiv Amera (16. oktobar, Toronto). Ako pobede, imaju sjajnu situaciju pre revanša za mesec dana u Americi kada će se znati ko je osvojio prvo mesto u grupi i ko ide u poslednju fazu. Pored Borjana, na spisku Kanade se od zvučnijih imena nalaze i Alfonso Dejvis iz Bajerna, Džunior Hojlet iz Kardifa, Skor Arfild iz Glazgov Rendžersa...

A redovan na spisku Australije i Miloš Degenek. Zvezdin komandant odbrane će verovatno od svih pomenutih imati najlakše reprezentativne obaveze. Njegova Australija trenutno igra drugu od četiri grupne faze kvalifikacija u Aziji za plasmanan Svetsko prvenstvo 2022. godine. Australijanci su u grupi sa Kuvajtom, Jordanom, Nepalom i Kineskim Tajpejom. Kenguri dočekuju Nepal 10. oktobra, a pet dana kasnije gostuju na Tajvanu. Ogromni su favoriti a pored Degeneka se na spisku od poznatijih imena nalaze Met Rajan (Brajton), Aziz Behič (Bašakšehir), Aron Moj (Brajton), Metju Leki (Herta)...  

I na kraju, Bibras Natho je kao kapiten Izraela očekivano pozvan za kvalifikacione duele za EP koje njegova reprezentacija igra protiv Austrije (10. oktobar) i Letonije (15. oktobar). Izrael je peti na tabeli u konkurenciji Poljske, Slovenije, Austrije, Severne Makedonije i Letonije. Međutim, ima samo tri boda manje od Slovenije i u slučaju pobede u Asutriji i nad Letonijom kod kuće, otvara se mogućnost osvajanja drugog mesta jer drugoplasirana Slovenija ima teška gostovanja u Skoplju i Poljskoj.

Aleksandar Šćekić se opet našao na spisku crnogorskog selektora Faruka Hadžibegića za kvalifikacione duele protiv Bugarske i Kosova. Još nije poznat spisak reprezentacije Nigerije, pa nije isključeno da se dobrim igrama u Partizanu, i mladi napadač Umar Sadik nametnuo selektoru Gernotu Roru. Nije poznat ni spisak selekcije Gane i da li na njemu nalazi Zvezdin napadač Ričmond Boaći. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar