СП: Без летећих љепотица у Дохи!

После Иване Шпановић одустала и Клишина! Руска скакачица је чак отпутовала на СП у Катар, али је повреда ипак била јача.

Остали спортови 05.10.2019 | 12:45
СП: Без летећих љепотица у Дохи!
После Иване Шпановић, још једно велико име светске атлетике и скока удаљ неће моћи да се такмичи на Светском првенству које се у недељу завршава у Дохи.

Атрактивна Рускиња Дарија Клишина има већ дуже време проблема са повредом, али је и поред тога отпутовала у Катар са целим тимом. Нажалост, данас је констатовано да неће моћи да наступа. Иначе, квалификације у скоку удаљ су на програму данас од 16.50, а финале у недељу од 18.15 како и доликује једној од најатрактивнијих дисциплина у свету "краљице спортова".

Али, овај пут неће бити ни приближно атрактивна јер је остала без две "летеће лепотице", али и врхунске такмичарке. У њиховом изостанку највећа фавориткиња за злато је Американка Бритни Рис, која је била шампионка на четири од последњих пет Светских првенстава. Њој ће највеће претње представљати Немица Малаика Михамбо и Нигеријка Есе Бруме.

Одустајање Клишине, иначе освајачице два злата на ЕП у дворани и бронзе на отвореном, уједно је и велики удар за екипу Русије која је у Доху дошла значајно ослабљена због већ познатих санкција уведених због допинг афере од пре неколико година.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар