SP: Bez letećih ljepotica u Dohi!

Posle Ivane Španović odustala i Klišina! Ruska skakačica je čak otputovala na SP u Katar, ali je povreda ipak bila jača.

Ostali sportovi 05.10.2019 | 12:45
SP: Bez letećih ljepotica u Dohi!
Posle Ivane Španović, još jedno veliko ime svetske atletike i skoka udalj neće moći da se takmiči na Svetskom prvenstvu koje se u nedelju završava u Dohi.

Atraktivna Ruskinja Darija Klišina ima već duže vreme problema sa povredom, ali je i pored toga otputovala u Katar sa celim timom. Nažalost, danas je konstatovano da neće moći da nastupa. Inače, kvalifikacije u skoku udalj su na programu danas od 16.50, a finale u nedelju od 18.15 kako i dolikuje jednoj od najatraktivnijih disciplina u svetu "kraljice sportova".

Ali, ovaj put neće biti ni približno atraktivna jer je ostala bez dve "leteće lepotice", ali i vrhunske takmičarke. U njihovom izostanku najveća favoritkinja za zlato je Amerikanka Britni Ris, koja je bila šampionka na četiri od poslednjih pet Svetskih prvenstava. Njoj će najveće pretnje predstavljati Nemica Malaika Mihambo i Nigerijka Ese Brume.

Odustajanje Klišine, inače osvajačice dva zlata na EP u dvorani i bronze na otvorenom, ujedno je i veliki udar za ekipu Rusije koja je u Dohu došla značajno oslabljena zbog već poznatih sankcija uvedenih zbog doping afere od pre nekoliko godina.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar