Ко је конкуренција Гудурићу у Мемфису?!

Марко Гудурић налази се пред највећим изазовом у каријери – НБА лигом.

Кошарка 05.10.2019 | 19:43
Ко је конкуренција Гудурићу у Мемфису?!
Српски кошаркаш овог лета потписао је вишегодишњи уговор са Мемфис Гризлисима и сада га очекује борба за минуте.

Гудурић није дошао у НБА на велика врата и због тога сигурно неће бити прва опција на позицији бека шутера у Мемфису.

Њему ће главна конкуренција бити Дилон Брукс и Грејсон Ален, кошаркаши који немају "зацементиране" минуте. Брукс је ту кошаркаш од којег Гризлиси доста очекују у будућности, али је он имао у прошлости проблема с повредама и видећемо у каквом се физичком стању налази.

"Играо сам целу прву годину, а онда сам другу преседео због повреде. Ништа нећу узети здраво за готово", рекао је Брукс.

Дилон ће вероватно имати највише простора, али ће своје минуте тражити Ален и Гудурић. Некадашњи студент универзитета Дјук имао је сјајну колеџ каријеру, али за сада у НБА не успева да пронађе своју игру.

"Не смем на овакву ситуацију у екипи гледати као на "па добро, немамо неке шутере". Морате да се такмичите сваког дана за сваку позицију", казао је Ален.

Стижемо и до Гудурића који је имао добру сезону у Фенербахчеу, међутим није успео да се наметне као лидер. Није имао ни најбољи Мундобаскет, али у НБА је све другачије.

"Волим да радим све по мало. Покушавам да унапредим сваки аспект игре. Видећемо како ћу се прилагодити на НБА. Доста су ми причали саиграчи из националног тима и рекли су ми да је највећа разлика брзина", рекао је Гудурић.

НБА предсезона кренула је утакмицом између Рокетса и Клиперса, а Мемфис први меч игра 15. октобра. Сезона креће 24. октобра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар