Ko je konkurencija Guduriću u Memfisu?!

Marko Gudurić nalazi se pred najvećim izazovom u karijeri – NBA ligom.

Košarka 05.10.2019 | 19:43
Ko je konkurencija Guduriću u Memfisu?!
Srpski košarkaš ovog leta potpisao je višegodišnji ugovor sa Memfis Grizlisima i sada ga očekuje borba za minute.

Gudurić nije došao u NBA na velika vrata i zbog toga sigurno neće biti prva opcija na poziciji beka šutera u Memfisu.

Njemu će glavna konkurencija biti Dilon Bruks i Grejson Alen, košarkaši koji nemaju "zacementirane" minute. Bruks je tu košarkaš od kojeg Grizlisi dosta očekuju u budućnosti, ali je on imao u prošlosti problema s povredama i videćemo u kakvom se fizičkom stanju nalazi.

"Igrao sam celu prvu godinu, a onda sam drugu presedeo zbog povrede. Ništa neću uzeti zdravo za gotovo", rekao je Bruks.

Dilon će verovatno imati najviše prostora, ali će svoje minute tražiti Alen i Gudurić. Nekadašnji student univerziteta Djuk imao je sjajnu koledž karijeru, ali za sada u NBA ne uspeva da pronađe svoju igru.

"Ne smem na ovakvu situaciju u ekipi gledati kao na "pa dobro, nemamo neke šutere". Morate da se takmičite svakog dana za svaku poziciju", kazao je Alen.

Stižemo i do Gudurića koji je imao dobru sezonu u Fenerbahčeu, međutim nije uspeo da se nametne kao lider. Nije imao ni najbolji Mundobasket, ali u NBA je sve drugačije.

"Volim da radim sve po malo. Pokušavam da unapredim svaki aspekt igre. Videćemo kako ću se prilagoditi na NBA. Dosta su mi pričali saigrači iz nacionalnog tima i rekli su mi da je najveća razlika brzina", rekao je Gudurić.

NBA predsezona krenula je utakmicom između Roketsa i Klipersa, a Memfis prvi meč igra 15. oktobra. Sezona kreće 24. oktobra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar