Ненад Бјековић: То је Партизан!

Легенда црно-белих хвали Милошевића и Садика, али истилче заједништво као кључни фактор добрих резултата.

Фудбал 05.10.2019 | 18:08
Ненад Бјековић: То је Партизан!
За 74. рођендан Партизан је добио од својих фудбалера сјајну игру и велику победу у Лиги Европе против Астане (2:1). Била је то тако импресивна партија црно-белих да је и легенда клуба Ненад Бјековић скинуо капу Саву Милошевићу и његовим пуленима.

Некадашњи голгетер, па тренер и спортски директор Партизана, признаје да су игре црно-белих у овој сезони чисто уживање! И тврди у разговору за МОЗЗАРТ Спорт да овај Парни ваљак може да се носи и са Манчестер јунајтедом, који следећи у Лиги Европе долази у Хумску.

"Игра Партизана је за уживање! Не само због ове утакмице, већ је тако од почетка сезоне. А, црно-бели играју све боље од меча до меча, све иде јако добрим путем. Против Астане је било сјајно. То је била игра коју сви желимо да гледамо, то је била игра коју је Партизан неговао кроз историју: нападачки, на гол више, атрактивно, али уз добар резултат. Укратко - Партизан игра фудбал", одушевљен је Бјековић.

Поготово је „пуно око“ кад се упореди овај Партизан са неким из претходних сезона.

"Сви знамо како је било минулих година, била је то игра без игре, иако је понекад доносила резултат. Ово сад је и лепо за око и доноси резултат и тек ће га донети, само да наставе".

Лепо и корисно, спојено је у данашњи Парни ваљак, али зна легенда Партизана у чему је „квака“.

„То је оно најтеже у фудбалу, направити да буде и атрактивно, да ужива и публика, а да доноси победе и бодове. Али, све је у атмосфери. Увек сам говорио да је атмосфера у екипи и око њега 70-80 одсто гаранције успеха. У овом тиму се то види. Све је јасно када их видиш како су изашли на терен, види се какав имају однос међусобно, какво је то заједништво. И ту резултат не може да измакне. Саво Милошевић и његов стручни штаб су направили велики посао".

Бјековић је као директор увек говорио да у тиму мора да се види "рука тренера". Рука Сава Милошевића се и те како види у игри Партизана, иако готово нико није веровао у њега када је дошао у Хумску.

"С обзиром на то да је ово Саву први тренерски посао, да смо сада на факултету, добијао би само високе оцене. Заиста – одлично“.

Био је Ненад Бјековић некада сјајан голгетер, један од најбољих у Француској свих времена. Дугогодишњи потом директор Партизана, задужен за довођење играча. И због тога је занимљиво чути његово мишљење о Умару Садику, играчу око којег се највише ломе копља у црно-белом делу јавности, али који се партијом у Казахстану одужио струци на безграничном поверењу у уводном делу сезоне.

„Да будем искрен, кад је дошао и почео да игра, био сам и ја скептичан, нешто ми се ту није свиђало. А, онда је почео да игра све боље и боље и сада, после свега, морам да кажем да је у питању центарфор каквог одавно нисам видео не само на овим нашим теренима! То колико он ради за екипу, колико учествује у игри, па то је фантастично! Кажу, промашује много. Па, није то ништа чудно с обзиром на то колико се троши током игре. Мене је овим до сада - одушевио".

Уз похвале Садику, Бјековић се окренуо потом тиму. Јер, тим је тај који гази ривале као Парни ваљак.

„Цео тим је одличан, добро укомпонован, свако зна у сваком тренутку где му је место и шта би требало да ради на терену. Много ми је драго када видим како Партизан данас изгледа“, одушевљен је Ненад Бјековић у разговору за наш портал.

Одушевљена је и армија навијача Партизана. Одавно лепша јутра нису свитала изнад Хумске улице...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар