Nenad Bjeković: To je Partizan!

Legenda crno-belih hvali Miloševića i Sadika, ali istilče zajedništvo kao ključni faktor dobrih rezultata.

Fudbal 05.10.2019 | 18:08
Nenad Bjeković: To je Partizan!
Za 74. rođendan Partizan je dobio od svojih fudbalera sjajnu igru i veliku pobedu u Ligi Evrope protiv Astane (2:1). Bila je to tako impresivna partija crno-belih da je i legenda kluba Nenad Bjeković skinuo kapu Savu Miloševiću i njegovim pulenima.

Nekadašnji golgeter, pa trener i sportski direktor Partizana, priznaje da su igre crno-belih u ovoj sezoni čisto uživanje! I tvrdi u razgovoru za MOZZART Sport da ovaj Parni valjak može da se nosi i sa Mančester junajtedom, koji sledeći u Ligi Evrope dolazi u Humsku.

"Igra Partizana je za uživanje! Ne samo zbog ove utakmice, već je tako od početka sezone. A, crno-beli igraju sve bolje od meča do meča, sve ide jako dobrim putem. Protiv Astane je bilo sjajno. To je bila igra koju svi želimo da gledamo, to je bila igra koju je Partizan negovao kroz istoriju: napadački, na gol više, atraktivno, ali uz dobar rezultat. Ukratko - Partizan igra fudbal", oduševljen je Bjeković.

Pogotovo je „puno oko“ kad se uporedi ovaj Partizan sa nekim iz prethodnih sezona.

"Svi znamo kako je bilo minulih godina, bila je to igra bez igre, iako je ponekad donosila rezultat. Ovo sad je i lepo za oko i donosi rezultat i tek će ga doneti, samo da nastave".

Lepo i korisno, spojeno je u današnji Parni valjak, ali zna legenda Partizana u čemu je „kvaka“.

„To je ono najteže u fudbalu, napraviti da bude i atraktivno, da uživa i publika, a da donosi pobede i bodove. Ali, sve je u atmosferi. Uvek sam govorio da je atmosfera u ekipi i oko njega 70-80 odsto garancije uspeha. U ovom timu se to vidi. Sve je jasno kada ih vidiš kako su izašli na teren, vidi se kakav imaju odnos međusobno, kakvo je to zajedništvo. I tu rezultat ne može da izmakne. Savo Milošević i njegov stručni štab su napravili veliki posao".

Bjeković je kao direktor uvek govorio da u timu mora da se vidi "ruka trenera". Ruka Sava Miloševića se i te kako vidi u igri Partizana, iako gotovo niko nije verovao u njega kada je došao u Humsku.

"S obzirom na to da je ovo Savu prvi trenerski posao, da smo sada na fakultetu, dobijao bi samo visoke ocene. Zaista – odlično“.

Bio je Nenad Bjeković nekada sjajan golgeter, jedan od najboljih u Francuskoj svih vremena. Dugogodišnji potom direktor Partizana, zadužen za dovođenje igrača. I zbog toga je zanimljivo čuti njegovo mišljenje o Umaru Sadiku, igraču oko kojeg se najviše lome koplja u crno-belom delu javnosti, ali koji se partijom u Kazahstanu odužio struci na bezgraničnom poverenju u uvodnom delu sezone.

„Da budem iskren, kad je došao i počeo da igra, bio sam i ja skeptičan, nešto mi se tu nije sviđalo. A, onda je počeo da igra sve bolje i bolje i sada, posle svega, moram da kažem da je u pitanju centarfor kakvog odavno nisam video ne samo na ovim našim terenima! To koliko on radi za ekipu, koliko učestvuje u igri, pa to je fantastično! Kažu, promašuje mnogo. Pa, nije to ništa čudno s obzirom na to koliko se troši tokom igre. Mene je ovim do sada - oduševio".

Uz pohvale Sadiku, Bjeković se okrenuo potom timu. Jer, tim je taj koji gazi rivale kao Parni valjak.

„Ceo tim je odličan, dobro ukomponovan, svako zna u svakom trenutku gde mu je mesto i šta bi trebalo da radi na terenu. Mnogo mi je drago kada vidim kako Partizan danas izgleda“, oduševljen je Nenad Bjeković u razgovoru za naš portal.

Oduševljena je i armija navijača Partizana. Odavno lepša jutra nisu svitala iznad Humske ulice...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar