Армин добацио до финала СП и ОИ: Урадио сам то за Србију!

Млади српски бацач кугле Армин Синанчевић на првом великом такмичењу забележио сјајан резултат - обезбедио борбу за светску медаљу, олимпијску норму и лични рекорд!

Остали спортови 04.10.2019 | 15:55
Армин добацио до финала СП и ОИ: Урадио сам то за Србију!
Армин Синанчевић заблистао је на првом великом такмичењу у каријери.

Српски репрезентативац у бацању кугле на Светском шампионату у Дохи искористио је прилику на најбољи начин и изборио пласман у финале.

Синанчевић је у квалификацијама бацио 21,51 метар и као четврти се пласирао у финале светског шампионата.

Робустни момак из Пријепоља не само да није осећао страх први пут на великој сцени, већ за њега као да је била инспирација да забележи подвиг.

Он је за 61 центиметар надмашио норму за финале (20,90), а лични рекорд поправио је за чак 77 центиметара (20,74).

Фантастичним хицем обезбедио је и наступ на Олимпијским играма у Токију следеће године.

Наиме, олимпијска норма износи 21,10 метара, а Армин ју је "дебело" пребацио.

"Презадовољан сам. Учинио сам ово за своју земљу Србију и своју породицу", изјавио је за Спортски журнал" Синанчевић после сигурног пласмана у финале.

Он је додао да је велика ствар што је на првом великом такмичењу у каријери остварио један од најбољих резултата на свету.

"Знао сам колика је норма за финале и нисам се уплашио иако је то било више од мог личног рекорда. Концентрисао сам се да будем што бољи и успео сам у другој рунди", навео је 23-годишњи атлетичар.

Синанчевић ће се борити у финалу у суботу од 19.05.

"Армин је остварио у квалификацијама оно за шта је спреман и што је остваривао на тренинзима последњих 15 дана. Лично бих био задовољан да то понови у фуиналу", рекао је тренер Синанчевића Саво Пушица.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар