Armin dobacio do finala SP i OI: Uradio sam to za Srbiju!

Mladi srpski bacač kugle Armin Sinančević na prvom velikom takmičenju zabeležio sjajan rezultat - obezbedio borbu za svetsku medalju, olimpijsku normu i lični rekord!

Ostali sportovi 04.10.2019 | 15:55
Armin dobacio do finala SP i OI: Uradio sam to za Srbiju!
Armin Sinančević zablistao je na prvom velikom takmičenju u karijeri.

Srpski reprezentativac u bacanju kugle na Svetskom šampionatu u Dohi iskoristio je priliku na najbolji način i izborio plasman u finale.

Sinančević je u kvalifikacijama bacio 21,51 metar i kao četvrti se plasirao u finale svetskog šampionata.

Robustni momak iz Prijepolja ne samo da nije osećao strah prvi put na velikoj sceni, već za njega kao da je bila inspiracija da zabeleži podvig.

On je za 61 centimetar nadmašio normu za finale (20,90), a lični rekord popravio je za čak 77 centimetara (20,74).

Fantastičnim hicem obezbedio je i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine.

Naime, olimpijska norma iznosi 21,10 metara, a Armin ju je "debelo" prebacio.

"Prezadovoljan sam. Učinio sam ovo za svoju zemlju Srbiju i svoju porodicu", izjavio je za Sportski žurnal" Sinančević posle sigurnog plasmana u finale.

On je dodao da je velika stvar što je na prvom velikom takmičenju u karijeri ostvario jedan od najboljih rezultata na svetu.

"Znao sam kolika je norma za finale i nisam se uplašio iako je to bilo više od mog ličnog rekorda. Koncentrisao sam se da budem što bolji i uspeo sam u drugoj rundi", naveo je 23-godišnji atletičar.

Sinančević će se boriti u finalu u subotu od 19.05.

"Armin je ostvario u kvalifikacijama ono za šta je spreman i što je ostvarivao na treninzima poslednjih 15 dana. Lično bih bio zadovoljan da to ponovi u fuinalu", rekao je trener Sinančevića Savo Pušica.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar