Вујовић пецнуо Словенце...

Зашто вам само странци освајају медаље?! Кокошков је водио кошаркаше до еврпског злата, Ђани и Ђулијани одбојкаше до два сребра, а Веселин Вујовић рукометаше до трећег места на СП.

Остали спортови 05.10.2019 | 15:17
Вујовић пецнуо Словенце...
Веселин Вујовић је лик за себе, снажан, одлучан, незаустављив. Такав је био на терену, а такав је и у улози тренера. Шта мисли, то и каже, па макар болело.

Управо такав је био и у интервјуу за љубљанско Дело где је дошао на тему финала Европског  првенства у одбојци између Словеније и Србије. Али није толико причао о великом успеху екипе из алпске републике, колико о једном занимљивом детаљу, Наиме, практично сви највећи успеси Словенаца у тимским спортовима постигнути су са страним тренерима. Тако су кошаркаши освојили злато на челу са Игором Кокошковим, два одбојкашка сребра дошла су са Италијанима, Андреом Ђанијем и Албертом Ђулијанијем, а бронза на СП у рукомету у Француској управо са Вујом, који им је и даље селектор. Једино одличје које им је донео словеначки стручњак је сребро са рукометног ЕП 2004. када их је предводио Тоне Тисељ.

"Гледао сам све утамице на ЕП за одбојкаше и одушевила ме је словеначка екипа, јер тај дух заједништва желим и у рукоментој репрезентацији, пошто су високи циљеви онда достижни!", изјавио је 58-годишњи стручњак за Дело, "Надам се да ми колеге неће замерити, али факат је да су словеначки кошаркаши, одбојкаши и рукометаши освојили медаље са селекторима странцима, који изгледа нису оптерећени унутрашњим проблемима. Можда би словеначка струка требала мало о овом да размисли.".

Веселин Вујовић је недавно преузео и улогу шефа стручног штаба једног од најбољих клубова са ових простора, ППД Загреба са којим ове године игра у Лиги шампиона.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар