Vujović pecnuo Slovence...

Zašto vam samo stranci osvajaju medalje?! Kokoškov je vodio košarkaše do evrpskog zlata, Đani i Đulijani odbojkaše do dva srebra, a Veselin Vujović rukometaše do trećeg mesta na SP.

Ostali sportovi 05.10.2019 | 15:17
Vujović pecnuo Slovence...
Veselin Vujović je lik za sebe, snažan, odlučan, nezaustavljiv. Takav je bio na terenu, a takav je i u ulozi trenera. Šta misli, to i kaže, pa makar bolelo.

Upravo takav je bio i u intervjuu za ljubljansko Delo gde je došao na temu finala Evropskog  prvenstva u odbojci između Slovenije i Srbije. Ali nije toliko pričao o velikom uspehu ekipe iz alpske republike, koliko o jednom zanimljivom detalju, Naime, praktično svi najveći uspesi Slovenaca u timskim sportovima postignuti su sa stranim trenerima. Tako su košarkaši osvojili zlato na čelu sa Igorom Kokoškovim, dva odbojkaška srebra došla su sa Italijanima, Andreom Đanijem i Albertom Đulijanijem, a bronza na SP u rukometu u Francuskoj upravo sa Vujom, koji im je i dalje selektor. Jedino odličje koje im je doneo slovenački stručnjak je srebro sa rukometnog EP 2004. kada ih je predvodio Tone Tiselj.

"Gledao sam sve utamice na EP za odbojkaše i oduševila me je slovenačka ekipa, jer taj duh zajedništva želim i u rukomentoj reprezentaciji, pošto su visoki ciljevi onda dostižni!", izjavio je 58-godišnji stručnjak za Delo, "Nadam se da mi kolege neće zameriti, ali fakat je da su slovenački košarkaši, odbojkaši i rukometaši osvojili medalje sa selektorima strancima, koji izgleda nisu opterećeni unutrašnjim problemima. Možda bi slovenačka struka trebala malo o ovom da razmisli.".

Veselin Vujović je nedavno preuzeo i ulogu šefa stručnog štaba jednog od najboljih klubova sa ovih prostora, PPD Zagreba sa kojim ove godine igra u Ligi šampiona.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar