Нудио 100.000 евра за убиство свог брата

Кантонални суд у Бихаћу прихватио је приједлог Тужилаштва УСК те за наредна два мјесеца продужио притвор Расиму Демировићу (55), који је прије мјесец ухапшен због сумње да је херцеговачкој мафији нудио 100. 000 евра за убиство брата Ибрахима Демировића Бајана.  

Босна и Херцеговина 04.10.2019 | 09:16
Нудио 100.000 евра за убиство свог брата
Предсједница Кантоналног суда Бихаћ, судија Фата Надаревић потврдила је да је притвор продужен због опасности од утицаја на свједоке.

Појашњено је да Тужилаштво посједује доказе да се покушало утицати на свједоке који тек требају бити саслушани.

То је демантовао бихаћки адвокат Алмир Смајић, који заступа осумњиченог, те најавио да ће уложити жалбу на рјешење о продужењу притвора.

Могу рећи да је то исценирано. Један од свједока назвао је адвоката који је, такође, укључен у овај предмет. Не знајући да се ради о свједоку, адвокат се јавио мислећи да је његов клијент. Када је схватио о чему је ријеч, одмах је прекинуо везу. Између њих није било никаквог разговора. Постоје транскрипт разговора и службена забиљешка која је на суду – објаснио је адвокат Смајић. 

Иначе, Расимов паклени план осујетили су истражиоци Федералне управе полиције који су пресрели његове разговоре с мафијом у Херцеговини. Представљајући им се као неко ко има разрађен бизнис и велику количину новца, нудио им је 100.000 евра за ликвидацију Бајана.

Такође је тражио да Бајановог сина Невреса направе инвалидом.

Расим не само да није имао пара него је, наводно, брату Бајану дуговао 50.000 КМ. Нетрпељивост међу браћом траје дуже вријеме због имовине. Бајан је имућан, посједује више фирми, а бизнис је развио на откупу секундарних сировина.

Безобзирна освета

Расим Демировић се сумњичи да је из безобзирне освете, обећањем и давањем поклона, другу особу подстрекавао да почини убиство и нанесе тешке повреде. Ставља му се на терет да је у периоду од фебруара до априла 2019. године у више наврата покушао ангажовати одређени број особа које би починиле убиство, за шта је био спреман платити 100.000 евра, наведено је у саопштењу Тужилаштва УСК, пише Аваз.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Докле висе

04.10.2019 07:50

Говно нељудско кад би убио свог како неби туђег ал ово мозе само у Босни и није ово једини слуцај нетрепељивости међу брацом назалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

04.10.2019 08:16

циганска посла.. и њихове секундарне сировине ..

Name

У затвор!

05.10.2019 06:48

Ако је истина да је у питању завидност. Мислим то сто брат има а он нема.Стрпати дозивотно у затвор, да не види ни сунца ни месеца.Да не цује ниста о свом брату. Ни добро ни лосе.И ето, ресио је свој проблем.

ОДГОВОРИТЕ