Nudio 100.000 evra za ubistvo svog brata

Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je prijedlog Tužilaštva USK te za naredna dva mjeseca produžio pritvor Rasimu Demiroviću (55), koji je prije mjesec uhapšen zbog sumnje da je hercegovačkoj mafiji nudio 100. 000 evra za ubistvo brata Ibrahima Demirovića Bajana.  

Bosna i Hercegovina 04.10.2019 | 09:16
Nudio 100.000 evra za ubistvo svog brata
Predsjednica Kantonalnog suda Bihać, sudija Fata Nadarević potvrdila je da je pritvor produžen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke.

Pojašnjeno je da Tužilaštvo posjeduje dokaze da se pokušalo uticati na svjedoke koji tek trebaju biti saslušani.

To je demantovao bihaćki advokat Almir Smajić, koji zastupa osumnjičenog, te najavio da će uložiti žalbu na rješenje o produženju pritvora.

Mogu reći da je to iscenirano. Jedan od svjedoka nazvao je advokata koji je, takođe, uključen u ovaj predmet. Ne znajući da se radi o svjedoku, advokat se javio misleći da je njegov klijent. Kada je shvatio o čemu je riječ, odmah je prekinuo vezu. Između njih nije bilo nikakvog razgovora. Postoje transkript razgovora i službena zabilješka koja je na sudu – objasnio je advokat Smajić. 

Inače, Rasimov pakleni plan osujetili su istražioci Federalne uprave policije koji su presreli njegove razgovore s mafijom u Hercegovini. Predstavljajući im se kao neko ko ima razrađen biznis i veliku količinu novca, nudio im je 100.000 evra za likvidaciju Bajana.

Takođe je tražio da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom.

Rasim ne samo da nije imao para nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 50.000 KM. Netrpeljivost među braćom traje duže vrijeme zbog imovine. Bajan je imućan, posjeduje više firmi, a biznis je razvio na otkupu sekundarnih sirovina.

Bezobzirna osveta

Rasim Demirović se sumnjiči da je iz bezobzirne osvete, obećanjem i davanjem poklona, drugu osobu podstrekavao da počini ubistvo i nanese teške povrede. Stavlja mu se na teret da je u periodu od februara do aprila 2019. godine u više navrata pokušao angažovati određeni broj osoba koje bi počinile ubistvo, za šta je bio spreman platiti 100.000 evra, navedeno je u saopštenju Tužilaštva USK, piše Avaz.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dokle vise

04.10.2019 07:50

Govno neljudsko kad bi ubio svog kako nebi tuđeg al ovo moze samo u Bosni i nije ovo jedini slucaj netrepeljivosti među bracom nazalost.

ODGOVORITE
Name

Vuk

04.10.2019 08:16

ciganska posla.. i njihove sekundarne sirovine ..

Name

U zatvor!

05.10.2019 06:48

Ako je istina da je u pitanju zavidnost. Mislim to sto brat ima a on nema.Strpati dozivotno u zatvor, da ne vidi ni sunca ni meseca.Da ne cuje nista o svom bratu. Ni dobro ni lose.I eto, resio je svoj problem.

ODGOVORITE