Давидова мајка: Много руку у живој рани!

Осим спинова да руши Републику Српску, Сузана Радановић суочавала се, као жена и мајка, и са другачијом врстом критика. Иако је с једне стране њена борба имала огромну подршку грађана, на другој су осуђивали начин на који жали свог убијеног сина. Сузанини наступи у јавности били су далеко од конзервативних виђења како жалост за дјететом „треба да изгледа“.

Република Српска 04.10.2019 | 08:48
Давидова мајка: Много руку у живој рани!
Носећи највећи могући терет губитка, на ту жену сручио се и гњев моћника који су својом бескрупулозношћу гурали прсте у живу рану. А блато у коме су се ваљали и највиши функционери РС најевидетније је на примјеру осуде Сузаниног и Даворовог приватног живота, њихових одлука и личних избора.

Које су границе жене и мајке у њеном болу? Које границе намеће средина? Може ли се „друштвено прихватљиво“ жалити за дјететом? Гдје престаје подршка, а почиње лицемјерје и заосталост? О овим темама смо разговарали са Сузаном Радановић, мајком чије су дијете свирепо убили.

Сузана је преживјела ноћну мору сваке мајке. У свијету гдје људи свакодневно падају пред неупоредиво мањим животним изазовима, своју је трагедију претворила у борбу. Мајка која неуморно тражи правду за убијеног сина Давида. Сломљена болом, али не и поражена, данас каже да се буди и лијеже с мислима о њему. На питање гдје налази снагу за своју борбу - не зна одговор.

„Нико не зна шта у њему чучи. Нико не зна како би реаговао. Ја о томе нисам у животу размишљала, шта бих радила да се тако нешто деси. Све што радим, радим зато што мислим да је он ту, да ме гледа и да види да се борим за њега“, прича Сузана. Важно јој је и што њена кћи Теодора гледа њу и бившег супруга Давора у настојањима да се изборе за правду : „И она зна да ћу ја сутра за њу да газим. Ја вјерујем да је моје дијете зато поносно.“

Попут свог бившег супруга Давора Драгичевића, Сузана је много тога прошла за више од 500 дана колико тражи правду за сина. Од полицијске пресс-конференције на којој су убијеног Давида покушали представити као криминалца и наркомана, преко буђења грађана који су давали подршку њеној и Даворовој борби, страшних политичких притисака, протеста на Давидовом тргу у Бањалуци гдје се у једном тренутку окупило 40.000 људи, па до пријетњи, прогона, полицијских застрашивања...



Али као жена и мајка, Сузана Радановић суочавала се и са другачијом врстом критика. С једне стране је била огромна подршка грађана њеној борби. С друге, осуде начина на који ова мајка жали свог сина.

„Ја знам да би 50 посто народа вољело да ја лежим у кревету, да се не могу помјерити и да говоре ’јој, јадна она мајка, јадна Сузана, ено је бори се тамо за живот, не једе, не пије’. Знам да има народа који тако мисли. Ја нисам таква. Да легнем у кревет, осјећала бих да издајем своје дијете. Родиш га, донесеш га на свијет, носиш га у себи, твоја је крв, месо твоје... и да ја то пустим?

Да кажем, ’хеј, било – прошло, идемо даље’... ја не могу тако“, каже она. Подсјећа да у Босни и Херцеговини има доста мајки чија су дјеца убијена. Не жели, истиче, никога вријеђати, разумије да боли, али себе не може замислити таквом: „Разумијем да је бол јак, имам га и ја, али ја одем на онај гроб па се исплачем, кући легнем у кревет па се исплачем да нико не види. А онда кад изађем, борим се за своје дијете. И да ме моја дјеца виде.“

Када те предсједник лично отрача

А све то под огромним притиском јавности. Осуде Сузаниних и Даворових личних избора и начина живота стизале су и са много „виших инстанци“. Од првих дана након убиства Давида Драгичевића политички врх Републике Српске, у спрези с њима блиским медијима, на све начине настоји дискредитовати оца и мајку, али и све оне који их подржавају. Јавност је за више од 500 дана бомбардована режимским спиновима како је ријеч о људима који желе рушити Републику Српску, Сорошевим плаћеницима, британским шпијунима... Блато у коме су се ваљали и највиши функционери РС најевидетније је на примјеру осуде Сузаниног и Даворовог приватног живота, њихових одлука и личних избора. Тако је Милорад Додик, у том тренутку предсједник РС, у једном интервјуу назвао Давидову породицу дисфункционалном, дајући себи за право да прокоментарише како је Сузана, разводом, оставила дијете у најосјетљивијим годинама. У конзервативној средини попут босанскохерцеговачке, није случајност да се на тај начин покуша утицати на став јавности.

„Уопште нисам погледала тај његов интервју. Човјек који има породицу какву има, човјек који је у криминалу до гуше, нема никаква права да мој живот, начин живота и моју породицу узима у уста. Он је за мене небитан. И његово мишљење, и оно што је покушао да сервира. Доста је људи то прихватило“, закључује Сузана. Каже да и данас прочита коментаре како је оставила дијете, да је Давид одрастао на улици.



„Јесам се развела, али своје дијете никад оставила нисам. Мој Давид је био трећи средње кад смо се Давор и ја развели. Из Бањалуке сам отишла у мају, он је у јуну завршио трећи средње. Остао је у Бањалуци с оцем, није остао на улици. А шта је отац, да ли је он родитељ? Није хтио ићи са мном и рекао је – имам још једну годину, зашто ћу ићи у Аустрију? Завршио је ту годину и дошао је мени. Папире је добио, имао је визу на пет година. Био је пар мјесеци, није му се свидјело, није ишло. Ја га, као пунољетног, нисам могла натјерати да остане, нисам могла утицати на њега“, прича Сузана.

О реакцијама јавности на своје поступке, како раније, тако и након Давидовог убиства, Сузана Радановић не брине. Након свега кроз шта је прошла, данас каже да је можда требала нешто да промијени, али да она другачије не зна. Не смишља никад шта ће рећи, оно што у тренутку осјети, то и каже.

„Било је реакција, свакаквих. Било је на почетку порука о Давиду, да је наркоман. Али касније, како је вријеме одмицало, било је све више и више коментара за мене - око облачења, око косе, да ли сам се насмијала, зашто нисам плакала, зашто стојим ту, зашто причам, зашто сам на Фацебооку, зашто нисам у кревету. Зашто не патим негдје у тишини, зашто нисам покушала да се убијем који пут, зашто ме нису скидали са вјешала или испирали од таблета...“, прича Сузана.

Такве реакције назива ненормалним и пита се зар ико може помислити да она не пати за својим дјететом. У жалости за Давидом, бори се да прегура сваки дан: „Ја вјерујем да је Давид нас изабрао, Давора и мене. Да се то све с неким разлогом издешавало, да нам је таква била судбина. Ја тражим себи начина да олакшам, да постоји нешто мимо те смрти, да то није оно задње... и у том убјеђењу мени је лакше.“

Давор, Зоран и дјеца

Упркос бескрупулозним настојањима да се на све начине, па и као мајка дискредитује, Сузана Радановић данас има личну подршку као мало која жена: на „њеној страни“ су и бивши и садашњи супруг. Све приче о „дисфункционалној породици“ ту падају у воду.

„Значи ми то. Замислите сада да се њих двојица не подносе. Или да су у свађи. Давор и ја се не бисмо могли борити. Ја се не бих могла борити. Морала бих се прво са Зораном борити да бих се могла борити за своје дијете. Коме то треба? А осим тога, њих двојица су се нашли, они су чак бољи пријатељи“, прича Сузана Радановић и додаје да „њих“ то највише боли: „Знамо на кога мислим кад кажем ’њих’. То је њима ненормално. А то може само поремећеном уму бити ненормално. Јер сви смо се окупили око истог циља и идеје. Само једна ствар у мом животу – Давид. Ујутро кад устајеш, Давид. Навече кад лијежеш – Давид.“

За свог супруга Зорана Радановића каже да је такође поднио велику жртву. С друге стране, објашњава, Зоранова жртва би била сасвим другачија да је она пала у кревет: „Да ме мора кљукати таблетама, да не смије изаћи из куће, јер размишља да ли ћу чим окрене леђа попити шаку таблета? - Зна да нећу.“

Моје лице се промијенило



Промијенило ме. У фирми, ето, говорили су, ’Сузану можете наћи по смијеху, у којој је канцеларији’. Не знам се кикотати у себи, ја то пустим. Сад ми се то у ријетким приликама деси. Кад се погледам у огледало видим да ми се лице промијенило. Није то више то. Очи, усне, све ми се то некако пореметило. А поглед на живот ми се скроз промијенио. Све ми је сад небитно. Они обични људски проблеми... мени то више ништа не значи.“
Након Давидовог убиства, Сузанина и Даворова четранестогодишња кћи Теодора свједочила је свему кроз шта су јој мајка и отац пролазили и још пролазе. Родитељев страх за дијете, након такве трагедије, има најгоре могуће упориште у реалности. Сузана ипак мисли да је Теодора јака: „Не знам шта може за годину, двије да се деси. Шта она има у себи. Од тог стреса, не мора се показати одмах. Али овако како је ја видим, јако је стабилна, свјесна је свега, храбра је и јако пркосна. Има карактерну особину свога брата. А опет, од оваквих родитеља не могу ни дјеца другачија бити.“ Њену кћер, сигурна је Сузана Радановић, у животу ће дефинисати и обликовати борба за правду за Давида.

„Мислим да ће бити велики борац. Њој је 14 година и већ се види да је јака. Врло је интелигентна, карактерно је јака, то ми је јако битно“, истиче Сузана.

И док на сва питања о ставовима јавности или власти, мирно и чврсто одговара, Сузана дрхти док прича о дјеци. Петогодишњег Андреја, свог сина из другог брака, каже да је размазила управо због Давида.

„Жао ми је јер се сјетим кад је Давид био мали па ја загаламим. Кајем се за сваки повишен тон. Жао ми је сада јер не знаш шта живот носи“, каже Сузана Радановић, док јој пркос на лицу уступа мјесто болу. И први пут у току разговора Сузана плаче.

(Аутор: Маја Бјелајац)
(Импулс)

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Зива рана

04.10.2019 07:07

Подрска за храбру мајку. Цијела Република Српска је зива рана. Корупција и криминал јој стављају сол на рану. Давид је само једна од зртава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТА РАДИТЕ НАРОДУ

04.10.2019 07:26

Да ли представници ХУНТЕ цитају ове коментаре. Да је и пет коментара довољно би било да се замисле ста су урадили од РС за коју су крв пролиле хиљаде људи. Дајте љи, нељуди, опасуљите се. Висе. Не постоји народ ради вас него ви ради народа. Ста радите НАРОДУ

Name

прес

04.10.2019 08:04

туга неразјашњена

Name

ре

04.10.2019 08:21

ЈАДНА ЖЕНА, ОВО ЈЕ УЖАС

Name

ре

04.10.2019 09:11

23 000 бораца ВРС је погинуло у рату за РС њабољи и најхрабрји а сад РС владају они најгори ,претворили су РС у легло мафије и криминала угњетавају и пљацкају народ горе бего било који окупатор који је просао овим просторима.Људи који су дали своје зивоте за РС и народ се данас у гробу преврцу ста ради политицка мафија од народа у РС

Name

Динго

04.10.2019 09:49

Надам се да це се сто пре сазнати права истина ста је било с тим момком, и ако га је неко убио да се најстрозе казни. А ова мајка и онај отац вуку потезе као класицни политицки пијуни у нецијим рукама

Name

Ре

04.10.2019 09:54

Сигурно му је било теско гледати сваста зато се вратио

Name

Ста је са истрагом

04.10.2019 21:15

Пазња се скреце на пријаву против ове озалосцене мајке а нико не пита докле је досла истрага. Све се скрива

Name

.

05.10.2019 06:45

Храбра зено издрзи и гурај, издрзи због своје дјеце. Надамо се сви да це злотворе стици казна. У овој одвратној трулој дрзави теско се надати добром, али морамо.

Name

Опструкција

05.10.2019 06:50

Ста је са истрагом. Истраге нема. злоцини се затаскавају. Посто су убице оцигледно неко из власти. Полиције. Вјероватно. У противном, засто се убице не открију, а званицно ради се ради о убиству, посто је велики број камера то сигурно забиљезио. Власт мозе да прица ста хоце, али је оцигледно да истраге нема. Да се свјесно опструисе.

Name

Возај их на детаљима

06.10.2019 09:08

Гледајуци снимак њеног хапсења и одводјења цини ми се да то није на Тргу крајине него по стеани. Трази да ти доказу, односно доставе документ (рјесење, одкуку, и слицно) одакле докле је Трг Крајине. Јасно омедјење и разграницење. Ако тога нема, не могу ти ниста. Не мозе полиција по свом находјењу одредјивати ста се сматра Тргом Крајине

Name

Подрзати ЈЕ

04.10.2019 07:07

Ову зену треба подрзати у сваком погледу. Она је симбол отпора и пркоса отудјеном од народа и апсолутистицком резиму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

04.10.2019 10:37

Бурле, засто сакривас криминал власти - ко је убио Давид-а?

Name

Пред суд

04.10.2019 21:30

Да се масовно изадје 14 октобра пред суд да се да подрска Сузани. Да банда види кико народа е подрзава

Name

Скептик

04.10.2019 07:14

Шта рећи на ово све осим да човјек Сузани упути ријечи утјехе. Потпуно су ирелеванте чињенице из породичних односа у породици Драгичевић осим можда за чланове саме породице. За само убиство све то није важно јер је само битно Ко је и зашто је убио Давида. Па и најгорег криминалца и убицу нико не смије убити а камоли дијете од 20 година. И то на какав начин, мучен и бачен у поток у центру града. Као и убиство Милана Вукелића, и ово убиство је извршено на такав моснструозан начин и то јавно да би се послала порука становништву како ће проћи ако се супроставе владајућој мафији и скети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СYДНЕY

04.10.2019 08:28

па убијен је због хаковања нецијег рацуна и краде огромне лове.Све је фино објаснио њихов бивси адвокат Томиц али отац цути о томе посто је наследио ту украдену лову .

Name

Лаус

04.10.2019 07:21

Поклањам се мајко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

04.10.2019 21:29

Мало је реци поклањамо ти се. Зена заслузује и далеко висе

Name

вујадин

04.10.2019 07:31

На страну све шта о овоме коментарима улазе у приватност али највећа критика пада на полицију и судство као и на врх власти који и даље ништа не чине да се покажу убице. Уништавају доказе и још одуговлаче како би и минимум доказа испарио. Давидове родитеље разумијем у потпуности, хоће људи истину па ево нека је и најгори наркоман и криминалац, дајте истину зашто га је и ко убио. Нико нема право убити дијете и да то правдају измишљеним причама. Нисмо ми гинули за овакву власт и државу. Лопови и криминалци су нам вође а ми их нисмо изабрали, сами су на лоповски начин засјели на своје позиције. Образа немају и никога се не плаше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риба смрди од главе

04.10.2019 21:28

Риба смрди од главе, а цисти се од репа. Тако и у овом слуцају. Полиција и судство јесу криви али риба смрди од главе

Name

Илија

04.10.2019 07:33

Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ИЛИЈА

04.10.2019 21:31

браво Илија. Ова подрска се мора омасовити. Да прерасте у праву политицку партију да нико не смије да нас дире.

Name

ЦООЛ

04.10.2019 07:35

Подршка овој породици да издрже све ове муке. Тешком оном друштву из којег мртви бјеже...нек нам је на срамоту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад

04.10.2019 21:26

Никада нисам цуо да је неко из протеста према својој дрзави посмртне остатке дјетета пренио у другу земљу. Неславан рекорд и срамота за једну земљу која себе сматра демократкој

Name

Казна, казна

04.10.2019 21:33

Друства нема. Оно је труло и пропада. Ови сто се зову власт су обицан сљам. Пролазници. Које цека заслузена казна. Ако не на овом, а оно на оном свету

Name

Подрска

04.10.2019 07:38

храбрим родитељима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

04.10.2019 21:19

Подрска родитељима да истрају. Идеја око формирања посебне политицке партије везане за групу правда за Давида

Name

Подрска и хвала

04.10.2019 21:23

подрска родитељима али и свим људима који су уз њих и лицним примјером им дају подрску

Name

једна мама

04.10.2019 07:42

Драга Сузана...тако су дивне Васе ријеци..свака мама це разумјети.Нисмо сви исти и свако пати на свој нацин када пати..дубоко су ме дирнуле Васе ријеци.Истрајте Господјо колико мозете..знам да сте сами када се дан заврси и ноц Вам донесе исту бол..понекад се сјетите да Вас много мајки разумије,утјеха није али мозда јос мало снаге да вам и то да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака мама

04.10.2019 08:43

Даће подршку овој ожалошћеној мајци, којој више од године досољавају живу рану, највишим увредама, додатно скрнавећи мучки убијено дијете. Нико нормалан и културан, неће и нема право да задире ни у чији приватан живот, јер је нехумано, неумјесно, изузев примитиваца, недоречених особа. Мало је рећи подршка, саосјећање за огромну бол и бројне неправде, због којих су ови уцвијељени ридитељи морали по другу пут сахрањивати своје дијете, у туђој земљи. Кривична пријава против ове мајке, пријетња казном затвора и до 2 мјесеца, јесу врхунац политичког и личног и колективног лицемјерства, система у којем живимо, пресија над елементарним људским слободама, у борби за истину и правду, које су једина суштина живљења.

Name

Нешо

04.10.2019 07:50

МАЈКА,како то гордо звучи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда је спора

04.10.2019 21:22

Засто мајке масовније не подрзе ову горду мајску. Која достојанствено подноси све ниске ударце јер зна да це правда прије или послије доци на видјело

Name

Несо

04.10.2019 21:34

све мајке треба да подрзе ову зену. зато није потребно да је подрзавамо ријецима. Треба да изадјемо пред тузиластво и суд

Name

Нострадамус

04.10.2019 08:01

Свакако подрска за фамилију Драгицевиц.Они сто их осудјују треба да се стиде пред својом дјецом.Нема нико право никоме да одузме зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

песо

04.10.2019 08:24

Понос ,достојанство,позртвовање,храброст,љубав све су то одлике ове зене.Поштована председнице ове РС имај ове врлине стави се на цело а већ јеси,помози и разоткриј ово страсно злодело.

Name

РЕ ПЕСО

04.10.2019 21:35

Која црна предсједница. Јад и биједа од зене. Каква је она мајка.

Name

Мајка

04.10.2019 08:10

Немој мајко поклекнути, твоја је храброст НЕБЕСКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.10.2019 10:25

Подршка.

Name

СYДНЕY

04.10.2019 08:25

посто су на Сузана И Давор све до детаља објаснили ко и како је убио Давида ЗАСТО нам не казе несто о изјави њиховог адвоката Томица из оног адвокатског тима да је мали убијен због хаковања нецијег рацуна са огромном ловом.Посто Томиц изјави да је Давид промјенио сифре и украо ту лову могли би нам озалосцени родитељи реци ста су урадили са том огромном ловом и где је она сада.Дали господин Давор сада зиви на рацун те краде .Ако толико зеле да јавност сазна ко стоји изаубиства засто не казу цији је то рацун Давид хаковао.Наравно да никад неце реци посто би остали од те украдене ловеи лагодног зивота без икаквог рада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав коментар

04.10.2019 09:40

такав и коментатор. Народ заобилази са гађењем и стиснутим носницама. Интензивно "мирише" на "парфем" ухљеба.

Name

Ре сиднеј

04.10.2019 10:42

Ста реци друго него СТОКО.И твоји коментари.

Name

Бијељинка

04.10.2019 08:27

Правда за Давида. Муке убицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.10.2019 11:51

правдааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

Name

ВИ СТЕ ДИВНИ РОДИТЕЉИ

04.10.2019 08:30

И ВЈЕРУЈМ ДА ЈЕ ДАВИД ПОНОСАН НА ВАС. СВИ ВИДЕ ВАШУ ЉУБАВ И ТО ДУШМАНИ НЕ МОГУ ЗАУСТАВИТИ. То сте и доказали више пута! Због тога ДАВИД ХОЋЕ ДОБИТИ ПРАВДУ, ДАЋЕ БОГ и на овој је*еној земљи а и тамо горе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

04.10.2019 08:34

сузана радановиц је храбра и поносита мајка и пример праве србске поносне мајке којасе бори да сазна истину о смрти свога сина и којаје упорна и храбро стала дасе суоци са свим свим алама и зликовцима којијој убисе сина и некајој господ подари снаге и храбрости да открије све своје крвнике стојој убисе сина а акоих казни како свети владика његос казе зло цинити од зла бранеци се ту гријеха никаквога нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

04.10.2019 08:56

Мајка - Лавица ! Подршка родитељима несретног младића! Истина и Правда су споре али нису недостижне! Они који су злонамјерни у овој борби нека се поклопе и шуте! Свако има свој начин борбе,Давор и Сизана су одабрали свој начин а колико људи их подржава ,јасно се видјело!Да се моћници нису бојали не би на голорук народ послао полицију и транспортере!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

04.10.2019 09:05

Правда за Давида! Правда за све нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАГА

04.10.2019 09:40

ДРАГА МАЈКО СУЗАНА, БИЦУ УЗ ТЕБЕ ДОКЛЕ КОД БУДЕ ТРЕБАЛО.МАЈКОООО ИМА ЈОС ДОБРИ ЉУДИ КОЈИ ТЕ КАО И ЦАЦУ НЕЦЕ ОСТАВИТИ.НЕ ОБАЗИРИТЕ СЕ СТА КАЗУ ЛОПОВИ И ДУПЕЛИСЦИ ЦРВЕНЕ СЕКТЕ.,ЈЕР ОНИ СУ ИСПРДАК ОВЕ ГЕТО ДРЗАВЕ.НЕЦЕС БИТИ САМА НА СУДЈЕЊУ ИМА НАС ,,,,ИМА ИМА.ВОЛИМ ТЕ КАО И ДАВОРА И ТЕОДОРУ.ВИДИМО СЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка за Сузану!

04.10.2019 09:48

Ви и не треба да плачете! Већ мајке убица треба да плачу. А знам да оне дубоко у себи осјећају да су њихова "дјеца" крива! Има их много! Највише у полицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мама Т

04.10.2019 10:28

Драга моја Сузана, нема ријеци утјехе само ти знас како ти је. Не дај Бозе ниједној мајци да се деси да доцека да надзиви своје дијете. А те кокоси и дјубрад који су коментарисали како ти не залис оно сто си носила у стомаку 9 мјесеци (назалост дио народа је такав, примитиван, бескрупулозан и безосјецајан то је сурова истина ) це изаци пред Бога кад тад па њему полагати рацуне горе. Ја према таквим осјецам само презир а само они знају како им је у њиховој мрзњи и пакости. Морас бити јака као и до сада сто си била јер имас јос увијек за кога да зивис. Као мајка саосјецам са тобом и дивим ти се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви на скуп

04.10.2019 21:20

Толико подрске није видјено на овим просторима. Свака цаст народу, али 14 октобра да се масовно окупимо пред судом

Name

АУРЕЛИЈА

04.10.2019 10:37

Дивна,храбра зена,мало је оваквих људи!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

04.10.2019 11:03

Велика подршка Сузани и Давору да се изборе за истину и правду за свог звјерски убијеног сина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На жалост

04.10.2019 11:10

Подрска родитељима ,а они који сматрају да су њихове оптузбе лазне нека доказу супротно и расвјетле убиство ради јавности и грађана и мрље које су се надвиле над институцијсма које морају бити непристрасне и неовисне у свом раду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда це побиједити стравицно зло

04.10.2019 11:13

Ви сте хероји за огромну вецину,осим за зло од нељуди који харају у безакоњу које су створили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

04.10.2019 12:48

Стигле сузе ове жене све оне који јој бол нанијеше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Према информацијама

04.10.2019 21:17

Према информацијама убрзо це један да проговори и клупко це поцети да се одмотава. Тако да цемо убрзо доци до имена убица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је ....

05.10.2019 06:59

ста је са спорним камерама у граду цији снимци никада нису прегледани. Како власт и тузиластво то објасњавају. Ста је са унистеним снимцима. Полиција мисли да народ то не зна. Полиција се понаса као дијете. Неозбиљни су у свом упорном настојању да са себе сперу срам. Уозбиљте се. Прије или касније це се ово сазнати. Истина је као вода или прасина. Увијек надје свој пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маса

05.10.2019 07:50

ријеци подрске нису дпвпљне...све мајке знају о цему Сузана прица и кад би је бар оне подрзале изласком на улицу била би то веце подрска него само типкати на интернету. Багра која је ово направила се боји само масе тј. силе. Они ниста друго не увазавају...а све се зна ко је у ово све био умијесан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заклина

05.10.2019 20:38

Уз ХРАБРУ мајку и оца ✊✊✊ Правда за Давида ❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питај

06.10.2019 09:04

Одмах на поцетку расправе питај поткованог судију да ли је тобио тузбу за убиство Давида. Удри стоку медју рогове

ОДГОВОРИТЕ