ЕЛ: Побједа Реала у првом првом дербију!

Фенер јурио и није стигао Мадриђане! "Краљевски" клуб славио у првој великој утакмици најјачег такмичења. Кампацо убрзао домаће, а тим Жељка Обрадовића губио енергију и фокус док се ближио крај.  Фенер се вратио, па пао у завршници – тријумф Реала у дербију првог кола! Кошаркаши Реал Мадрида победили су Фенербахчеа 81:77, у првом колу Евролиге.  Први дерби донео забаву: Реал коцкао предност па савладао Фенербахче уз сјајног Кампаца! Имао је тим Жељка Обрадовића шансу да се врати на крају меча, али. . .  Радоњић надиграо Месину – Бајерн на крилима Лучића до победе! Кошаркаши Бајерна из Минхена победили су Армани из Милана 78:64, у првом колу Евролиге.

Кошарка 03.10.2019 | 23:35
ЕЛ: Побједа Реала у првом првом дербију!
За почетак Евролиге, Реал Мадрид показао је мишиће против Фенербахчеа.

Први велики дерби сезоне завршен је тријумфом екипе Пабла Ласа у Мадриду, у утакмици у којој је домаћим контролисао резултат и "стезао" госте све док није сломио њихов отпор у последњем минуту:

Реал Мадрид - Фенербахче 81:75 (30:21, 13:21, 21:13, 17:22)

"Краљевски клуб" је значајним тријумфом представио свој нови тим, састављен од прошлосезонслог "костура" и два летња појачања - Николаса Лапровитоле и Џордана Микија.

Шпанци су од старта ушли у добар ритам, погађали шутеве, "стегли" одбрану и реаговалаина Обрадовићеве варијанте са променом висине петорки. Фенер се у другој четвртини вратио у меч, па накратко повео (44:43), али је Реал ипак константно налазио начин да се врати.

Уласком плејмејкера Факунда Кампаца (14 поена, 8 асистенција) у завршници, Ласов тим је заиграо са довољном енергијом да тријумфално крене у сезону. Иако је Фенер имао своју шансу у завршници ("отворена" тројка Дерика Вилијамса на 77:73), Џеф Тејлор (19 поена) и Ентони Рендолф (15) показали су Мадриђанима пут ка тријумфу.

Имао је Фенербахче прилику и 20 секунди пре краја, али је Вилијамс такође на "минус 4" (79:75) лоше гађао за три поена уз покушај да изнуди прекршај, па је Реалу потом преостало само да доврши посао.

Највише поена међу гостима на "отварању" Евролиге постигао је новајлија Нандо Де Коло (22), али је и он кикснуо на почетку последњег минута, када му је Рендолф "ишчупао" лопту из руку. Друго летње појачање Фенера, Дерик Вилијамс, завршио је меч са 15 поена, а српски интернационалац Никола Калинић постигао је 13.

Такође, у дворани Мадрида за Фенер је у Евролиги дебитовао Владимир Штимац и за 23 минута у игри постигао четири поена.

Обрадовићев тим ће у следећем колу гостовати у Београду. Наредног четвртка играће против Црвене звезде у Штарк арени.

Изабраници Жељка Обрадовића успели су да се врате из двоцифреног минуса, али су у завршници бирали лоша решења и тријумф заслужено иде Мадриђанима.

Српски кошаркаш Никола Калинић одиграо је добар меч (13п и 3ск), међутим меч је завршио на два минута до краја због пете личне грешке.

Владимир Штимац провео је 23 минута на терену и постигао је четири поена, уз исто толико скокова.

Реал је до тријумфа предводио Факундо Кампацо са 14 поена, четири скока и осам асистенција, Рендолф је додао 15, док је најефикаснији био Џефри Тејлор са 19.

Гости из Истанбула лоше су отворили утакмицу и после само неколико минута имали су 15 поена заостатка. До краја четвртине, а потом и у другој успели су да ухвате прикључак, међутим Реал је у наставку меча поново успео да се одлепи.

Утакмица је била пуна осцилација, Фенер је губио 12 поена на старту четврте четвртине, а на три минута до краја резултат је био нерешен. Ипак, од тог тренутка стала им је игра и Мадриђани су успели да забележе победу.

Фенер ће у наредном колу играти против Црвене звезде у Београду, док Реал чека Макаби из Тел Авива.

Први велики дерби ове сезоне у Евролиги добио је Реал Мадрид. Дочекао је Краљевски клуб екипу Фенербахчеа и изашао је као бољи резултатом 81:77. Могао је овај тријумф да буде и доста лакши за Реал, тим Пабла Ласа је коцкао предност у последњој деоници, али је на крају успео да савлада екипу Жељка Обрадовића.

Фантастична је била енергија Факунда Кампаца који је меч завршио са 14 поена и осам асистенција. Џефри Тејлор је дао 19, Ентони Рендолф 15, а Руди Фернандез 10.

Шанса Фенербахчеа била је у последњој деоници. Дерик Вилијамс је снажним нападом довео екипу Жељка Обрадовића на минус од шест поена и то је била шанса за турски тим да нападне моћног домаћина. Потом је и Никола Калинић дао важну тројку (завршио меч због пет фаулова). На четири и по минута пре краја смо имали живу утакмицу. 

Када је Вилијамс дао тројку, Фенербахче је пришао на два поена заостатка, а онда је Слукас поравнао на 73:73. Психолошка предност је била на страни Фенера, али је ипак Реал успео да изађе као бољи јер је у кључним нападима пронашао једноставна решења. Вилијамс је лоше одрадио напад, Кампацо је прошао на другој страни, асистирао до Дека и ту је био краја.

Реал је доста боље отворио утакмицу и повео је са 30:21, али је Фенербахче већ у следећој четвртини успео да се врати. Опет је Реал добио трећу деоницу с 21:13 па је и у последњој деоници имао десетак поена предности захваљујући доброј игри Факунда Кампаца. На крају је Реал и славио.

У неизвесној завршници се на крају боље снашао Реал Мадрид.

Фенербахче је на овој утакмици барем видео да је погодио са појачањима у виду Нанда Де Колоа и Дерика Вилијамса, мада је то знао Обрадовић и пре овог дуела јер се ради о врсним играчима. Де Коло је завршио меч са 22 поена, а Вилијамс са 19.

Никола Калинић је дао 13 поена имао је и три скока и само један промашај из игре. Владимир Штимац је додао четири поена на прво мечу у Евролиги у дресу Фенера. Ипак, први дерби у сезони припао је Мадриђанима.

Радоњић надиграо Месину – Бајерн на крилима Лучића до победе! Кошаркаши Бајерна из Минхена победили су Армани из Милана 78:64, у првом колу Евролиге. Лучићу поентерски обрачун против Сколе, Бајерн кренуо јако! Олимпија из Милана се ослонила на само два играча и поражена је у Минхену - 78:64.

Српски кошаркаш Владимир Лучић био је најбољи појединац у екипи Дејана Радоњића и меч је завршио са 26 индексних поена.

Репрезентативац Србије имао је 18 поена (7/12), пет скокова и две украдене лопте и био је најефикаснији играч у победничком тиму.

Лучића је пратио Нихад Ђедовић са 16 поена, Маодо Ло је додао 12, док је некадашњи НБА кошаркаша Грег Монро имао шест, уз 10 скокова и четири асистенције.

За Армани нису играли Немања Недовић и Владимир Мицов због повреде, док је одличан деби за екипи из Милана имао времешни Луис Скола.

Аргентинац је пренео сјајну форму с Мундобаскета на Евролигу и утакмицу је завршио са 17 поена и шест скокова. Серхио Родригес имао је 14 и шест асистенција, док је двоцифрен још био Дела Вале са 10.

Бајерн је кључну разлику направио у другој деоници, коју је добио 20:11, а потом је у трећој и четвртој само одржавао предност.

Дејан Радоњић успео је да надмудри Етореа Месину, који сигурно неће бити задовољан издањом свог састава.

Бајерн је овог лета направио занимљив тим и многи Баварце Дејана Радоњића виде као некога ко би могао да буде позитивно изненађење. Ако се по јутру дан познаје, тако ће и бити. Бајерн је у првом колу дочекао Олимпију из Милана и успео је да дође до прве победе од 78:64. Мало изненађење, свакако. Посебно када се зна колико је Армани уложио.

Одличан је ово био меч за српског репрезентативца Владимира Лучића који је сезону почео на прави начин. Вукао је Бајерн током целог тока меча, са друге стране му је противтежу правио повратник у Евролигу Луис Скола, али је на крају Лучић меч завршио са 18 поена, а Скола са 17. Бајерн је славио, Манекени су лоше стартовали сезону.

Лучић је поред 18 поена имао и пет скокова и две украдене лопте за индекс 26. Био је Лучић на поен далеко од рекорда каријере.

Поред Лучића и Нихад Ђедовић је имао добар меч са 16 датих поена, док је Маодо Ло додао 12 поена. Код Арманија су само Скола са 17 поена и Серхио Родригез са 14 поена били у правом расположењу, још је само Амадео Дела Вале додао 10, али то је било то што се госта тиче.

Бајерн је одиграо фантастично у одбрани, што и јесте заштитни знак Дејана Радоњића. Направио је такву екипу и успео да врло јак Армани сведе на само 64 поена.

Одличан меч за Радоњићев састав и одличан, снажан почетак Евролиге. Пратићемо Бајерн, то је тим који може да буде врло пријатно изненађење ове сезоне.

Резултати 1. кола Евролиге:

Химки - Макаби 89:83
/Швед 22п, Јовић 0 - Блек 17/

Панатинаикос - Црвена звезда 87:82

Бајерн - Армани 78:64
/Лучић 18п, 5 ск - Скола 17, Родригез 14/

Реал Мадрид - Фенербахче 81:75

у петак

Жалгирис - Басконија 19.00
Ефес - Барселона 19.30
Алба - Зенит 20.00
Асвел - Олимпијакос 20.45
Валенсија - ЦСКА 21.00

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар