EL: Pobjeda Reala u prvom prvom derbiju!

Fener jurio i nije stigao Madriđane! "Kraljevski" klub slavio u prvoj velikoj utakmici najjačeg takmičenja. Kampaco ubrzao domaće, a tim Željka Obradovića gubio energiju i fokus dok se bližio kraj.  Fener se vratio, pa pao u završnici – trijumf Reala u derbiju prvog kola! Košarkaši Real Madrida pobedili su Fenerbahčea 81:77, u prvom kolu Evrolige.  Prvi derbi doneo zabavu: Real kockao prednost pa savladao Fenerbahče uz sjajnog Kampaca! Imao je tim Željka Obradovića šansu da se vrati na kraju meča, ali. . .  Radonjić nadigrao Mesinu – Bajern na krilima Lučića do pobede! Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su Armani iz Milana 78:64, u prvom kolu Evrolige.

Košarka 03.10.2019 | 23:35
EL: Pobjeda Reala u prvom prvom derbiju!
Za početak Evrolige, Real Madrid pokazao je mišiće protiv Fenerbahčea.

Prvi veliki derbi sezone završen je trijumfom ekipe Pabla Lasa u Madridu, u utakmici u kojoj je domaćim kontrolisao rezultat i "stezao" goste sve dok nije slomio njihov otpor u poslednjem minutu:

Real Madrid - Fenerbahče 81:75 (30:21, 13:21, 21:13, 17:22)

"Kraljevski klub" je značajnim trijumfom predstavio svoj novi tim, sastavljen od prošlosezonslog "kostura" i dva letnja pojačanja - Nikolasa Laprovitole i Džordana Mikija.

Španci su od starta ušli u dobar ritam, pogađali šuteve, "stegli" odbranu i reagovalaina Obradovićeve varijante sa promenom visine petorki. Fener se u drugoj četvrtini vratio u meč, pa nakratko poveo (44:43), ali je Real ipak konstantno nalazio način da se vrati.

Ulaskom plejmejkera Fakunda Kampaca (14 poena, 8 asistencija) u završnici, Lasov tim je zaigrao sa dovoljnom energijom da trijumfalno krene u sezonu. Iako je Fener imao svoju šansu u završnici ("otvorena" trojka Derika Vilijamsa na 77:73), Džef Tejlor (19 poena) i Entoni Rendolf (15) pokazali su Madriđanima put ka trijumfu.

Imao je Fenerbahče priliku i 20 sekundi pre kraja, ali je Vilijams takođe na "minus 4" (79:75) loše gađao za tri poena uz pokušaj da iznudi prekršaj, pa je Realu potom preostalo samo da dovrši posao.

Najviše poena među gostima na "otvaranju" Evrolige postigao je novajlija Nando De Kolo (22), ali je i on kiksnuo na početku poslednjeg minuta, kada mu je Rendolf "iščupao" loptu iz ruku. Drugo letnje pojačanje Fenera, Derik Vilijams, završio je meč sa 15 poena, a srpski internacionalac Nikola Kalinić postigao je 13.

Takođe, u dvorani Madrida za Fener je u Evroligi debitovao Vladimir Štimac i za 23 minuta u igri postigao četiri poena.

Obradovićev tim će u sledećem kolu gostovati u Beogradu. Narednog četvrtka igraće protiv Crvene zvezde u Štark areni.

Izabranici Željka Obradovića uspeli su da se vrate iz dvocifrenog minusa, ali su u završnici birali loša rešenja i trijumf zasluženo ide Madriđanima.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić odigrao je dobar meč (13p i 3sk), međutim meč je završio na dva minuta do kraja zbog pete lične greške.

Vladimir Štimac proveo je 23 minuta na terenu i postigao je četiri poena, uz isto toliko skokova.

Real je do trijumfa predvodio Fakundo Kampaco sa 14 poena, četiri skoka i osam asistencija, Rendolf je dodao 15, dok je najefikasniji bio Džefri Tejlor sa 19.

Gosti iz Istanbula loše su otvorili utakmicu i posle samo nekoliko minuta imali su 15 poena zaostatka. Do kraja četvrtine, a potom i u drugoj uspeli su da uhvate priključak, međutim Real je u nastavku meča ponovo uspeo da se odlepi.

Utakmica je bila puna oscilacija, Fener je gubio 12 poena na startu četvrte četvrtine, a na tri minuta do kraja rezultat je bio nerešen. Ipak, od tog trenutka stala im je igra i Madriđani su uspeli da zabeleže pobedu.

Fener će u narednom kolu igrati protiv Crvene zvezde u Beogradu, dok Real čeka Makabi iz Tel Aviva.

Prvi veliki derbi ove sezone u Evroligi dobio je Real Madrid. Dočekao je Kraljevski klub ekipu Fenerbahčea i izašao je kao bolji rezultatom 81:77. Mogao je ovaj trijumf da bude i dosta lakši za Real, tim Pabla Lasa je kockao prednost u poslednjoj deonici, ali je na kraju uspeo da savlada ekipu Željka Obradovića.

Fantastična je bila energija Fakunda Kampaca koji je meč završio sa 14 poena i osam asistencija. Džefri Tejlor je dao 19, Entoni Rendolf 15, a Rudi Fernandez 10.

Šansa Fenerbahčea bila je u poslednjoj deonici. Derik Vilijams je snažnim napadom doveo ekipu Željka Obradovića na minus od šest poena i to je bila šansa za turski tim da napadne moćnog domaćina. Potom je i Nikola Kalinić dao važnu trojku (završio meč zbog pet faulova). Na četiri i po minuta pre kraja smo imali živu utakmicu. 

Kada je Vilijams dao trojku, Fenerbahče je prišao na dva poena zaostatka, a onda je Slukas poravnao na 73:73. Psihološka prednost je bila na strani Fenera, ali je ipak Real uspeo da izađe kao bolji jer je u ključnim napadima pronašao jednostavna rešenja. Vilijams je loše odradio napad, Kampaco je prošao na drugoj strani, asistirao do Deka i tu je bio kraja.

Real je dosta bolje otvorio utakmicu i poveo je sa 30:21, ali je Fenerbahče već u sledećoj četvrtini uspeo da se vrati. Opet je Real dobio treću deonicu s 21:13 pa je i u poslednjoj deonici imao desetak poena prednosti zahvaljujući dobroj igri Fakunda Kampaca. Na kraju je Real i slavio.

U neizvesnoj završnici se na kraju bolje snašao Real Madrid.

Fenerbahče je na ovoj utakmici barem video da je pogodio sa pojačanjima u vidu Nanda De Koloa i Derika Vilijamsa, mada je to znao Obradović i pre ovog duela jer se radi o vrsnim igračima. De Kolo je završio meč sa 22 poena, a Vilijams sa 19.

Nikola Kalinić je dao 13 poena imao je i tri skoka i samo jedan promašaj iz igre. Vladimir Štimac je dodao četiri poena na prvo meču u Evroligi u dresu Fenera. Ipak, prvi derbi u sezoni pripao je Madriđanima.

Radonjić nadigrao Mesinu – Bajern na krilima Lučića do pobede! Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su Armani iz Milana 78:64, u prvom kolu Evrolige. Lučiću poenterski obračun protiv Skole, Bajern krenuo jako! Olimpija iz Milana se oslonila na samo dva igrača i poražena je u Minhenu - 78:64.

Srpski košarkaš Vladimir Lučić bio je najbolji pojedinac u ekipi Dejana Radonjića i meč je završio sa 26 indeksnih poena.

Reprezentativac Srbije imao je 18 poena (7/12), pet skokova i dve ukradene lopte i bio je najefikasniji igrač u pobedničkom timu.

Lučića je pratio Nihad Đedović sa 16 poena, Maodo Lo je dodao 12, dok je nekadašnji NBA košarkaša Greg Monro imao šest, uz 10 skokova i četiri asistencije.

Za Armani nisu igrali Nemanja Nedović i Vladimir Micov zbog povrede, dok je odličan debi za ekipi iz Milana imao vremešni Luis Skola.

Argentinac je preneo sjajnu formu s Mundobasketa na Evroligu i utakmicu je završio sa 17 poena i šest skokova. Serhio Rodriges imao je 14 i šest asistencija, dok je dvocifren još bio Dela Vale sa 10.

Bajern je ključnu razliku napravio u drugoj deonici, koju je dobio 20:11, a potom je u trećoj i četvrtoj samo održavao prednost.

Dejan Radonjić uspeo je da nadmudri Etorea Mesinu, koji sigurno neće biti zadovoljan izdanjom svog sastava.

Bajern je ovog leta napravio zanimljiv tim i mnogi Bavarce Dejana Radonjića vide kao nekoga ko bi mogao da bude pozitivno iznenađenje. Ako se po jutru dan poznaje, tako će i biti. Bajern je u prvom kolu dočekao Olimpiju iz Milana i uspeo je da dođe do prve pobede od 78:64. Malo iznenađenje, svakako. Posebno kada se zna koliko je Armani uložio.

Odličan je ovo bio meč za srpskog reprezentativca Vladimira Lučića koji je sezonu počeo na pravi način. Vukao je Bajern tokom celog toka meča, sa druge strane mu je protivtežu pravio povratnik u Evroligu Luis Skola, ali je na kraju Lučić meč završio sa 18 poena, a Skola sa 17. Bajern je slavio, Manekeni su loše startovali sezonu.

Lučić je pored 18 poena imao i pet skokova i dve ukradene lopte za indeks 26. Bio je Lučić na poen daleko od rekorda karijere.

Pored Lučića i Nihad Đedović je imao dobar meč sa 16 datih poena, dok je Maodo Lo dodao 12 poena. Kod Armanija su samo Skola sa 17 poena i Serhio Rodrigez sa 14 poena bili u pravom raspoloženju, još je samo Amadeo Dela Vale dodao 10, ali to je bilo to što se gosta tiče.

Bajern je odigrao fantastično u odbrani, što i jeste zaštitni znak Dejana Radonjića. Napravio je takvu ekipu i uspeo da vrlo jak Armani svede na samo 64 poena.

Odličan meč za Radonjićev sastav i odličan, snažan početak Evrolige. Pratićemo Bajern, to je tim koji može da bude vrlo prijatno iznenađenje ove sezone.

Rezultati 1. kola Evrolige:

Himki - Makabi 89:83
/Šved 22p, Jović 0 - Blek 17/

Panatinaikos - Crvena zvezda 87:82

Bajern - Armani 78:64
/Lučić 18p, 5 sk - Skola 17, Rodrigez 14/

Real Madrid - Fenerbahče 81:75

u petak

Žalgiris - Baskonija 19.00
Efes - Barselona 19.30
Alba - Zenit 20.00
Asvel - Olimpijakos 20.45
Valensija - CSKA 21.00

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar