ЛЕ: Млади Арсенал лако до побједе, Сергеј иницирао преокрет!

"Тобџије" су без већих проблема потврдиле да су фаворити у групи, српски репрезентативац покренуо своју екипу на путу ка важном тријумфу. . .  Сергеју доста полувреме да постави ствари на своје место, Селтик наплатио дуг Клужу, Мален је већ велики! Гол и асистенција Милинковић-Савића за победу Лација над Реном - 2:1.  Српски трио са Кипра гледао како Севиља игра фудбал, Анђео спровео Краснодар до врата пакла, без победника у битки за мост, Швајцарска нам дише за вратом.  Трабзон и Базел поделили плен, Лугано одолео кијевском Динаму.

Фудбал 03.10.2019 | 23:28
ЛЕ: Млади Арсенал лако до побједе, Сергеј иницирао преокрет!
Фудбалери Арсенала победили су на домаћем терену Стандард из Лијежа резултатом 4:0 у другом колу овосезонске Лиге Европе, и тако се истакли као главни кандидат за прво место у тој групи.

Домаћи су почели меч у изузетно комбинованом саставу, млади играчи су поново добили прилику, а знали су и да је искористе.

Млади нападач Габријел Мартинели нашао се у постави тек други пут откад је потписао за бело-црвене, а већ у 13. минуту уписао је своје име на семафор постигавши први гол на мечу. Свега три минута било му је потребно да дуплира свој учинак, па је у 16. већ било 2:0, а Џо Вилок се у 22. минуту побринуо да упропасти вече противницима повисивши предност за још један погодак.

У наставку, Енглези су потврдили своју доминацију постигавши нови погодак, стрелац је у 57. минуту био Дани Себаљос, а Мартинели који је дао прва два гола, овога пута се нашао у улози асистента, и тако поставио коначан резултат.

У дуелу одиграном у исто време Севиља је победила АПОЕЛ код куће резултатом 1:0

Домаћи су до победоносног гола дошли већ у 17. минуту, Ћићарито је наставио са головима у Европи, а до краја су доминирали тереном и потпуно заслужено дошли до нова три бода. Јасно је да су главни фаворит за прво место у групи А, а видећемо да ли ће остале екипе успети да им поремете планове.

Ово је био сусрет српских интернационалаца из којег ће ипак задовољнији изаћи Немања Гудељ који је одиграо... минута у тријумфу своје екипе. У пораженом саставу Андрија Павловић није успео да настави са постизањем погодака на евро-сцени. Он је био на терену 66 минута, а Урош Матић и Вујадин Савић су провели читаву утакмицу у игри. 

Сергеј Милинковић-Савић донео је свом тиму преокрет у мечу са Реном који је завршен 2:1 у корист његове екипе 

Везни фудбалер је у игру ушао у 53. минуту, два минута након што је заиграо гости су дошли у предност преко Џеремија Морела, али је популарни СМС успео да поравна резултат девет минута касније. 

До потпуног преокрета дошло је када је Србин у 75. минуту поред поготка уписао и асистенцију, прецизан је био Ћиро Имобиле, те су тако небескоплави дошли до првих бодова.

Од српских фудбалера на терену су били још Филип Костић, који је одиграо цео сусрет у победи свог тима над Гимараешом у гостима – 1:0 и Урош Спајић који је са Краснодаром поражен на домаћем терену 2:1 од Хетафеа, а играо је све време. Код победника у том мечу минуте је уписао и Немања Максимовић, који је ушао шест минута пре краја.

Без Сергеја – не иде. Можда је Србин прошлу сезону одиграо испод високих стандарда, на које је навикао навијаче Лацио, али ове је поново прва перла, газда на терену у дресу Небескоплавих. Пробали су Римљани без њега против Рена – није ишло.

Морао је Милинковић-Савић на терен у другом полувремену и све је брзо дошло на своје место. Од вођства Рена, СМС је голом и асистенцијом донео победу Лацију у 2. колу Лиге Европе – 2:1.

Све делује лако када игра Сергеј. Једноставност и лакоћа потеза су његов заштитник знак. И код гола који је постигао делује све просто, а то је, кажу, најтеже. Лопту је захватио из прве, без компликовања, без петљања с њом. И она му се одужила на томе, завршила је у мрежи за 1:1. А, онда је свог доброг друга и верног сарадника Ћира Имобилеа почастио још једном асистенцијом за гол. Ћиро је трзнуо главом, а фудбал је заврио у мрежи. Три бода су на конту Лација. Сергеј – играч утакмице.

Селтик је вратио један овогодишњи дуг. Меч у Глазгову вечерас био је трећи ове сезоне између Келта и Клужа! Прва два су била у квалификацијама за Лигу шампиона, у којима су Румуни били успешнији и то су после 1:1 код куће, славили 4:3 у Шкотској. Али, ни они нису добацили до елите.

Научио је Селтик лекцију и овог пута одиграо другачије против истог ривала. Боље, паметније, за сигурних 2:0. Едуард је у 20. минуту довео Келте у вођство, а Ељунуси је у 60. дуплирао предност и потврдио победу Шкотима. Била је то победа која је зелено-беле изнела на прво место у групи.

Велику победу, која га је приближила проласку даље уписао је ПСВ Ајндховен, савладавши Розенборг усред Трондхајма – 4:1. Цела прича је била готова после првог полувремена, када су Филипсовци имали три гола предности.

Не мора више ни да се помиње да је један од стрелаца био Донијел Мален. Младићу од 20 година ово је 12. гол на последњих осам утакмица за ПСВ и постаје прва звезда тима, око које ће се ломити копља већих клубова у наредном периоду.

У истој групи Спортинг је за четири минута другог полувремена направио обрт против ЛАСК-а – 2:1. Никако није ишло лисабонским Лавовима у првом полувремену, примили су и гол, који их је водио ка краху.

Међутим, изгледа да нови тренер Силас има неке особине доброг говорника, јер је у наставак меча његов тим изашао као препорођен. Од 59. до 63. минута Лавови су два пута „грицнули“ црно-беле из Линца и то је било довољно за победу.

Најмање неизвесности је било у Лондону. Доктор за Лигу Европе, Унај Емери, поново је нашпановао свој тим да меље у овом такмичењу. Арсенал је прегазио Стандард са 4:0, с тим што је било 3:0 већ на полувремену.

"Српски" Ајнтрахт је имао тешку утакмицу у Португалији са Гимараешом. Иако је домаћин био опаснији током већег дела меча, Немци су однели сва три бода - 1:0. Од српских фудбалера, Филип Костић је био стартер у тиму Ајнтрахта, Мијат Гаћиновић је био на клупи током целог меча, док Дејана Јовељића није било у протоколу ове вечери.

Рекордних пет титула одавно су све оголиле: кад се игра четвртком Севиља израста у краљицу Б продукције и постаје несавладива. А у другом колу Групе А Лиге Европе учинила нам је и малу услугу савладавши АПОЕЛ са 1:0 тиме спречивши кипарски фудбал да нам одмакне на Уефиној ранг листи. Овако, 16. место у Европи нам је на дохват руке, а знамо колико је битно да скокнемо до оног, 15.

Севиљу те ствари не занимају превише. Она кад игра Лигу Европе игра да освоји. И мада се стиче утисак да вечерас није запињала до краја, Немања Гудељ и другови рутински су отаљали АПОЕЛ на “Санчез Писхуану“. Мајсторска акција већ у 17. минуту утакмице најавила је останак бодова у Андалузији, пошто Хавијеру Ернандезу Чичариту није било тешко да после савршеног додавана Мунира ћушне лопту у небрањену мрежу.

Имали су Шпанци наравно још сијасет шанси да раније потврде победу, али их гол није хтео. Са друге стране, екипа Андрије Павловића, Уроша Савића и Вујадина Савића за 90 минута игре није ни успела да шутне у оквир Севиљиног гола. Чисто да не испадне да је било нешто посебно драматично. Севиља је ипак превише добра за АПОЕЛ. И посед лопте нешто говори, 72 одсто у корист домаћина, овде није било никакве дилеме, после 3:0 у Азербејџану против Карабага још један јасан сигнал да ћемо Севиљи и на пролеће гледати у Лиги Европе.

Кога још из Групе А, то већ није тако извесно, пошто је Диделанж упропастио све што је изградио неочекиваном победом од 4:3 на Кипру. Вечерас на свом терену 0:4 против Карабага  у мечу који још није завршен због прекида изазваног заставом регије Нагорно-Карабаг на стадиону “Жози Бартел“. До тог инцидента гости су већ стекли предност од три гола, али је уплив политике у спорт “убио“ наставак меча.

У Групи Б, два ремија. Лугано је извукао реми против кијевског Динама и додатно приближио Швајцарце већ поменутој трци за 15. место на Уефиној ранг листи, којој се са 2:2 на гостовању код Трабзона придружио и Базел. Кад у све то урачунамо и преокрет Јанг Бојса у судару са Глазгов Ренџерсом долазимо до податка да су швајцарски клубови освојили четири бода вечерас, а кад то поделимо са пет, односно бројем њихових представника на почетку европске сезоне, долазимо до тога да су за једно вече укупан коефицијент подигли за великих 0,8. Упркос победама вечитих ове недеље у Европи, нисмо им далеко одмакли.

Како било, Лугано је тако узео први бод у Групи Б и сада је поравнат са Малмеом, који је у “битки за мост“ – а тај мост раздваја 40 километара удаљене градове  -одиграо нерешено са  Копенхагеном (1:1) са којим се шведски клуб бори за титулу највећег нордијског клуба. Ни једни ни други у ту једначину не узимају за озбиљно Розенборг, иако нисмо сигурни да је то исправно размишљање.

У Групи Ц, Анхел Родригез је за две лопате продубио канал у коме се тренутно налази Краснодар. Актуелни руски вицепрвак нас је навикао да из сезоне у сезону напредује, али сад као да је запао у кризу, па је против Хетафеа доживео и четврти пораз на последњих пет утакмица. Није баш било болно као оних 0:4 против Олимпијакоса у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона нити 0:5 против Базела на старту Лиге Европе, али не прија ни ових 1:2 у режији двоструког стрелца Анхела.

Ари је успео само да ублажи пораз Бикова, али су они остали закуцани на дну табеле, пошто је, како већ поменусмо, и трабзон узео први бод у судару са Базелом.

ЛИГА ЕВРОПЕ, 2. коло:

Група А

Севиља – АПОЕЛ 1:0 (1:0)
/Ћићарито 17/

Диделанж – Карабаг 1:4 (0:3) 

ТАБЕЛА: Севиља 6, Карабаг 3*, Диделанж 3*, АПОЕЛ 0, .

Група Б

Лугано – Динамо Кијев 0:0

Малме – Копенхаген 1:1 (0:1)
/Розенберг 55 - Нилсен а.г. 45+5/

ТАБЕЛА: Копенхаген 4, Динамо Кијев 4, Лугано 1, Малме 1.

Група Ц

Краснодар – Хетафе 1:2 (0:1)
/Ари 69 - Анхел 36, 61/

Трабзонспор – Базел 2:2 (1:1)
/Пармак 28, Соса 76 - Видмер 20, Окафор 80/

ТАБЕЛА: Хетафе 6, Базел 4, Трабзон 1, Краснодар 0.

Група Д

Розенборг – ПСВ Ајндховен 1:4 (0:3
/Адегбенро 70 - Росарио 14, Мелинг 38, Мален 41, 79/

Спортинг Лисабон – ЛАСК Линц 2:1 (0:1)
/Фелипе 58, Фернандеш 63 - Рагуз 16/

ТАБЕЛА: ПСВ 6, Спортинг 3, ЛАСК 3, Розенборг 0.

Група Е

Селтик – Клуж 2:0 (1:0)
/Едуард 20, Ељунуси 59/

Лацио – Рен 2:1 (0:0)
/Милинковић-Савић 64, Имобиле 75 - Морел 55/

ТАБЕЛА: Селтик 4, Клуж 3, Лацио 3, Рен 1.

Група Ф

Арсенал – Стандард Лијеж 4:0 (3:0)
/Мартинели 13, 16, Вилок 22, Себаљос 57/

Гимараеш – Ајнтрахт Франкфурт 0:1 (0:1)
/Н'Дика 36/

ТАБЕЛА: Арсенал 6, Ајнтрахт 3, Стандард 3, Гимараеш 0.

Играно раније данас

Група Г

Фејенорд – Порто 2:0 (0:0)
/Турнстра 49, Карсдорп 80/

Јанг Бојс – Ренџерс 2:1 (0:1)
/Асале 50, Фашнахт 90+3 - Морелос 44/

ТАБЕЛА: Порто 3, Ренџерс 3, Јанг бојс 3, Фејнорд 3.

Група Х

ЦСКА Москва – Еспањол 0:2 (0:0)
/Леи 64, Кампузано 90+5/

Ференцварош – Лудогорец 0:3 (0:2)
/Лукоки 1, Форстер 40, 64/

ТАБЕЛА: Лудогорец 6, Еспањол 4, Ференцварош 1, ЦСКА 0.

Група И

Олександрија – Гент 1:1 (0:1)
/Ситало 61 - Депоитр 6/

Сент Етјен – Волфзбург 1:1 (1:1)
/Колоџејчак 13 - Вилијам 15/

ТАБЕЛА: Волфсбург 4, Гент 4, Сент Етјен 1, Олександрија 1.

Група Ј

Башакшехир – Борусија Менхенгладбах 1:1 (0:0)
/Вишћа 55 - Херман 90+1/

Волфзбергер – Рома 1:1 (0:1)
/Линдл 51 - Спинацола 27/

ТАБЕЛА: Волфсбергер 4, Рома 4, Борусија 1, Башакшехир 1.

Група К

Бешикташ – Вулверхемптон 0:1 (0:1)
/Боли 90+3/

Брага – Слован Братислава 2:2 (1:1)
/Вијана 31, Галено 63 - Шпорар 45+4, Вијана 87аг/

ТАБЕЛА: Слован 4, Брага 4, Вулверхемптон 3, Бешикташ 0.

Група Л

Астана – Партизан 1:2 (0:1)
/Сигурјонсон 85 - Садик 29, 73/

АЗ Алкмар – Манчестер јунајтед 0:0

ТАБЕЛА: Партизан 4, Јунајтед 4, АЗ 2, Астана 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар