LE: Mladi Arsenal lako do pobjede, Sergej inicirao preokret!

"Tobdžije" su bez većih problema potvrdile da su favoriti u grupi, srpski reprezentativac pokrenuo svoju ekipu na putu ka važnom trijumfu. . .  Sergeju dosta poluvreme da postavi stvari na svoje mesto, Seltik naplatio dug Klužu, Malen je već veliki! Gol i asistencija Milinković-Savića za pobedu Lacija nad Renom - 2:1.  Srpski trio sa Kipra gledao kako Sevilja igra fudbal, Anđeo sproveo Krasnodar do vrata pakla, bez pobednika u bitki za most, Švajcarska nam diše za vratom.  Trabzon i Bazel podelili plen, Lugano odoleo kijevskom Dinamu.

Fudbal 03.10.2019 | 23:28
LE: Mladi Arsenal lako do pobjede, Sergej inicirao preokret!
Fudbaleri Arsenala pobedili su na domaćem terenu Standard iz Liježa rezultatom 4:0 u drugom kolu ovosezonske Lige Evrope, i tako se istakli kao glavni kandidat za prvo mesto u toj grupi.

Domaći su počeli meč u izuzetno kombinovanom sastavu, mladi igrači su ponovo dobili priliku, a znali su i da je iskoriste.

Mladi napadač Gabrijel Martineli našao se u postavi tek drugi put otkad je potpisao za belo-crvene, a već u 13. minutu upisao je svoje ime na semafor postigavši prvi gol na meču. Svega tri minuta bilo mu je potrebno da duplira svoj učinak, pa je u 16. već bilo 2:0, a Džo Vilok se u 22. minutu pobrinuo da upropasti veče protivnicima povisivši prednost za još jedan pogodak.

U nastavku, Englezi su potvrdili svoju dominaciju postigavši novi pogodak, strelac je u 57. minutu bio Dani Sebaljos, a Martineli koji je dao prva dva gola, ovoga puta se našao u ulozi asistenta, i tako postavio konačan rezultat.

U duelu odigranom u isto vreme Sevilja je pobedila APOEL kod kuće rezultatom 1:0

Domaći su do pobedonosnog gola došli već u 17. minutu, Ćićarito je nastavio sa golovima u Evropi, a do kraja su dominirali terenom i potpuno zasluženo došli do nova tri boda. Jasno je da su glavni favorit za prvo mesto u grupi A, a videćemo da li će ostale ekipe uspeti da im poremete planove.

Ovo je bio susret srpskih internacionalaca iz kojeg će ipak zadovoljniji izaći Nemanja Gudelj koji je odigrao... minuta u trijumfu svoje ekipe. U poraženom sastavu Andrija Pavlović nije uspeo da nastavi sa postizanjem pogodaka na evro-sceni. On je bio na terenu 66 minuta, a Uroš Matić i Vujadin Savić su proveli čitavu utakmicu u igri. 

Sergej Milinković-Savić doneo je svom timu preokret u meču sa Renom koji je završen 2:1 u korist njegove ekipe 

Vezni fudbaler je u igru ušao u 53. minutu, dva minuta nakon što je zaigrao gosti su došli u prednost preko Džeremija Morela, ali je popularni SMS uspeo da poravna rezultat devet minuta kasnije. 

Do potpunog preokreta došlo je kada je Srbin u 75. minutu pored pogotka upisao i asistenciju, precizan je bio Ćiro Imobile, te su tako nebeskoplavi došli do prvih bodova.

Od srpskih fudbalera na terenu su bili još Filip Kostić, koji je odigrao ceo susret u pobedi svog tima nad Gimaraešom u gostima – 1:0 i Uroš Spajić koji je sa Krasnodarom poražen na domaćem terenu 2:1 od Hetafea, a igrao je sve vreme. Kod pobednika u tom meču minute je upisao i Nemanja Maksimović, koji je ušao šest minuta pre kraja.

Bez Sergeja – ne ide. Možda je Srbin prošlu sezonu odigrao ispod visokih standarda, na koje je navikao navijače Lacio, ali ove je ponovo prva perla, gazda na terenu u dresu Nebeskoplavih. Probali su Rimljani bez njega protiv Rena – nije išlo.

Morao je Milinković-Savić na teren u drugom poluvremenu i sve je brzo došlo na svoje mesto. Od vođstva Rena, SMS je golom i asistencijom doneo pobedu Laciju u 2. kolu Lige Evrope – 2:1.

Sve deluje lako kada igra Sergej. Jednostavnost i lakoća poteza su njegov zaštitnik znak. I kod gola koji je postigao deluje sve prosto, a to je, kažu, najteže. Loptu je zahvatio iz prve, bez komplikovanja, bez petljanja s njom. I ona mu se odužila na tome, završila je u mreži za 1:1. A, onda je svog dobrog druga i vernog saradnika Ćira Imobilea počastio još jednom asistencijom za gol. Ćiro je trznuo glavom, a fudbal je zavrio u mreži. Tri boda su na kontu Lacija. Sergej – igrač utakmice.

Seltik je vratio jedan ovogodišnji dug. Meč u Glazgovu večeras bio je treći ove sezone između Kelta i Kluža! Prva dva su bila u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojima su Rumuni bili uspešniji i to su posle 1:1 kod kuće, slavili 4:3 u Škotskoj. Ali, ni oni nisu dobacili do elite.

Naučio je Seltik lekciju i ovog puta odigrao drugačije protiv istog rivala. Bolje, pametnije, za sigurnih 2:0. Eduard je u 20. minutu doveo Kelte u vođstvo, a Eljunusi je u 60. duplirao prednost i potvrdio pobedu Škotima. Bila je to pobeda koja je zeleno-bele iznela na prvo mesto u grupi.

Veliku pobedu, koja ga je približila prolasku dalje upisao je PSV Ajndhoven, savladavši Rozenborg usred Trondhajma – 4:1. Cela priča je bila gotova posle prvog poluvremena, kada su Filipsovci imali tri gola prednosti.

Ne mora više ni da se pominje da je jedan od strelaca bio Donijel Malen. Mladiću od 20 godina ovo je 12. gol na poslednjih osam utakmica za PSV i postaje prva zvezda tima, oko koje će se lomiti koplja većih klubova u narednom periodu.

U istoj grupi Sporting je za četiri minuta drugog poluvremena napravio obrt protiv LASK-a – 2:1. Nikako nije išlo lisabonskim Lavovima u prvom poluvremenu, primili su i gol, koji ih je vodio ka krahu.

Međutim, izgleda da novi trener Silas ima neke osobine dobrog govornika, jer je u nastavak meča njegov tim izašao kao preporođen. Od 59. do 63. minuta Lavovi su dva puta „gricnuli“ crno-bele iz Linca i to je bilo dovoljno za pobedu.

Najmanje neizvesnosti je bilo u Londonu. Doktor za Ligu Evrope, Unaj Emeri, ponovo je našpanovao svoj tim da melje u ovom takmičenju. Arsenal je pregazio Standard sa 4:0, s tim što je bilo 3:0 već na poluvremenu.

"Srpski" Ajntraht je imao tešku utakmicu u Portugaliji sa Gimaraešom. Iako je domaćin bio opasniji tokom većeg dela meča, Nemci su odneli sva tri boda - 1:0. Od srpskih fudbalera, Filip Kostić je bio starter u timu Ajntrahta, Mijat Gaćinović je bio na klupi tokom celog meča, dok Dejana Joveljića nije bilo u protokolu ove večeri.

Rekordnih pet titula odavno su sve ogolile: kad se igra četvrtkom Sevilja izrasta u kraljicu B produkcije i postaje nesavladiva. A u drugom kolu Grupe A Lige Evrope učinila nam je i malu uslugu savladavši APOEL sa 1:0 time sprečivši kiparski fudbal da nam odmakne na Uefinoj rang listi. Ovako, 16. mesto u Evropi nam je na dohvat ruke, a znamo koliko je bitno da skoknemo do onog, 15.

Sevilju te stvari ne zanimaju previše. Ona kad igra Ligu Evrope igra da osvoji. I mada se stiče utisak da večeras nije zapinjala do kraja, Nemanja Gudelj i drugovi rutinski su otaljali APOEL na “Sančez Pishuanu“. Majstorska akcija već u 17. minutu utakmice najavila je ostanak bodova u Andaluziji, pošto Havijeru Ernandezu Čičaritu nije bilo teško da posle savršenog dodavana Munira ćušne loptu u nebranjenu mrežu.

Imali su Španci naravno još sijaset šansi da ranije potvrde pobedu, ali ih gol nije hteo. Sa druge strane, ekipa Andrije Pavlovića, Uroša Savića i Vujadina Savića za 90 minuta igre nije ni uspela da šutne u okvir Seviljinog gola. Čisto da ne ispadne da je bilo nešto posebno dramatično. Sevilja je ipak previše dobra za APOEL. I posed lopte nešto govori, 72 odsto u korist domaćina, ovde nije bilo nikakve dileme, posle 3:0 u Azerbejdžanu protiv Karabaga još jedan jasan signal da ćemo Sevilji i na proleće gledati u Ligi Evrope.

Koga još iz Grupe A, to već nije tako izvesno, pošto je Didelanž upropastio sve što je izgradio neočekivanom pobedom od 4:3 na Kipru. Večeras na svom terenu 0:4 protiv Karabaga  u meču koji još nije završen zbog prekida izazvanog zastavom regije Nagorno-Karabag na stadionu “Žozi Bartel“. Do tog incidenta gosti su već stekli prednost od tri gola, ali je upliv politike u sport “ubio“ nastavak meča.

U Grupi B, dva remija. Lugano je izvukao remi protiv kijevskog Dinama i dodatno približio Švajcarce već pomenutoj trci za 15. mesto na Uefinoj rang listi, kojoj se sa 2:2 na gostovanju kod Trabzona pridružio i Bazel. Kad u sve to uračunamo i preokret Jang Bojsa u sudaru sa Glazgov Rendžersom dolazimo do podatka da su švajcarski klubovi osvojili četiri boda večeras, a kad to podelimo sa pet, odnosno brojem njihovih predstavnika na početku evropske sezone, dolazimo do toga da su za jedno veče ukupan koeficijent podigli za velikih 0,8. Uprkos pobedama večitih ove nedelje u Evropi, nismo im daleko odmakli.

Kako bilo, Lugano je tako uzeo prvi bod u Grupi B i sada je poravnat sa Malmeom, koji je u “bitki za most“ – a taj most razdvaja 40 kilometara udaljene gradove  -odigrao nerešeno sa  Kopenhagenom (1:1) sa kojim se švedski klub bori za titulu najvećeg nordijskog kluba. Ni jedni ni drugi u tu jednačinu ne uzimaju za ozbiljno Rozenborg, iako nismo sigurni da je to ispravno razmišljanje.

U Grupi C, Anhel Rodrigez je za dve lopate produbio kanal u kome se trenutno nalazi Krasnodar. Aktuelni ruski viceprvak nas je navikao da iz sezone u sezonu napreduje, ali sad kao da je zapao u krizu, pa je protiv Hetafea doživeo i četvrti poraz na poslednjih pet utakmica. Nije baš bilo bolno kao onih 0:4 protiv Olimpijakosa u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona niti 0:5 protiv Bazela na startu Lige Evrope, ali ne prija ni ovih 1:2 u režiji dvostrukog strelca Anhela.

Ari je uspeo samo da ublaži poraz Bikova, ali su oni ostali zakucani na dnu tabele, pošto je, kako već pomenusmo, i trabzon uzeo prvi bod u sudaru sa Bazelom.

LIGA EVROPE, 2. kolo:

Grupa A

Sevilja – APOEL 1:0 (1:0)
/Ćićarito 17/

Didelanž – Karabag 1:4 (0:3) 

TABELA: Sevilja 6, Karabag 3*, Didelanž 3*, APOEL 0, .

Grupa B

Lugano – Dinamo Kijev 0:0

Malme – Kopenhagen 1:1 (0:1)
/Rozenberg 55 - Nilsen a.g. 45+5/

TABELA: Kopenhagen 4, Dinamo Kijev 4, Lugano 1, Malme 1.

Grupa C

Krasnodar – Hetafe 1:2 (0:1)
/Ari 69 - Anhel 36, 61/

Trabzonspor – Bazel 2:2 (1:1)
/Parmak 28, Sosa 76 - Vidmer 20, Okafor 80/

TABELA: Hetafe 6, Bazel 4, Trabzon 1, Krasnodar 0.

Grupa D

Rozenborg – PSV Ajndhoven 1:4 (0:3
/Adegbenro 70 - Rosario 14, Meling 38, Malen 41, 79/

Sporting Lisabon – LASK Linc 2:1 (0:1)
/Felipe 58, Fernandeš 63 - Raguz 16/

TABELA: PSV 6, Sporting 3, LASK 3, Rozenborg 0.

Grupa E

Seltik – Kluž 2:0 (1:0)
/Eduard 20, Eljunusi 59/

Lacio – Ren 2:1 (0:0)
/Milinković-Savić 64, Imobile 75 - Morel 55/

TABELA: Seltik 4, Kluž 3, Lacio 3, Ren 1.

Grupa F

Arsenal – Standard Lijež 4:0 (3:0)
/Martineli 13, 16, Vilok 22, Sebaljos 57/

Gimaraeš – Ajntraht Frankfurt 0:1 (0:1)
/N'Dika 36/

TABELA: Arsenal 6, Ajntraht 3, Standard 3, Gimaraeš 0.

Igrano ranije danas

Grupa G

Fejenord – Porto 2:0 (0:0)
/Turnstra 49, Karsdorp 80/

Jang Bojs – Rendžers 2:1 (0:1)
/Asale 50, Fašnaht 90+3 - Morelos 44/

TABELA: Porto 3, Rendžers 3, Jang bojs 3, Fejnord 3.

Grupa H

CSKA Moskva – Espanjol 0:2 (0:0)
/Lei 64, Kampuzano 90+5/

Ferencvaroš – Ludogorec 0:3 (0:2)
/Lukoki 1, Forster 40, 64/

TABELA: Ludogorec 6, Espanjol 4, Ferencvaroš 1, CSKA 0.

Grupa I

Oleksandrija – Gent 1:1 (0:1)
/Sitalo 61 - Depoitr 6/

Sent Etjen – Volfzburg 1:1 (1:1)
/Kolodžejčak 13 - Vilijam 15/

TABELA: Volfsburg 4, Gent 4, Sent Etjen 1, Oleksandrija 1.

Grupa J

Bašakšehir – Borusija Menhengladbah 1:1 (0:0)
/Višća 55 - Herman 90+1/

Volfzberger – Roma 1:1 (0:1)
/Lindl 51 - Spinacola 27/

TABELA: Volfsberger 4, Roma 4, Borusija 1, Bašakšehir 1.

Grupa K

Bešiktaš – Vulverhempton 0:1 (0:1)
/Boli 90+3/

Braga – Slovan Bratislava 2:2 (1:1)
/Vijana 31, Galeno 63 - Šporar 45+4, Vijana 87ag/

TABELA: Slovan 4, Braga 4, Vulverhempton 3, Bešiktaš 0.

Grupa L

Astana – Partizan 1:2 (0:1)
/Sigurjonson 85 - Sadik 29, 73/

AZ Alkmar – Mančester junajted 0:0

TABELA: Partizan 4, Junajted 4, AZ 2, Astana 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar