СП: Синанчевић у финалу! Колашинац, Пезер и Мешић без!

Синанчевић бацио за финале: Циљам 22 метра! Српски бацач кугле успео да направи велики успех, бацио до 21,51 метар. . . Колашинац без финала.  Пезер и Мешић такође без финала Свјетског првенства! Босанскохерцеговачки атлетичари Месуд Пезер и Кемал Мешић нису успјели да изборе пласман у финале бацања кугле на Свјетском првенству у Дохи.

Остали спортови 03.10.2019 | 23:21
СП: Синанчевић у финалу! Колашинац, Пезер и Мешић без!
Репрезентативац Србије у атлетици Армин Синанчевић пласирао се вечерас у финале бацања кугле на Светском првенству у Дохи.

Двадесеттрогодишњи такмичар Полета из Пријепоља, који је наступио у А квалификационој групи, остварио је даљину од 21,51 метара.

Он је за 61 центиметар надмашио финалну норму која је била 20.90м, а лични рекорд поправио за чак 77 центиметара.

"Знао сам да могу оволико да бацим и да вредим много висе него сто сам имао прилику да покажем. У финалу ћу гађати на 22 метра и надам се борби за медаљу", рекао је Синанчевић.

Асмир Колашинац није успео да се пласира у финале.

Он је једино у првој серији имао исправан хитац када је забележио резултат од 19.86 метара. То је било довољно за 27. место у укупном пласману.

"Једноставно не функционишем на клизавим круговима и тај проблем имам од почетка каријере. Добро сам се осећао, али нисам успео да се снађем?, рекао је Колашинац.

Норма за улазак међу 12 најбољих на свету била је 20.90м и свих 12 бацача ју је испунило.

Пезер је резултатом 20.17 метара освојио 20. мјесто у квалификацијама, док је Мешић био на претпосљедњој 33. позицији са хицем од 19.49.

Норма за пласман у финале износила је 20. 90 метара. Финале у бацању кугле на програму је у суботу од 19.05.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар