SP: Sinančević u finalu! Kolašinac, Pezer i Mešić bez!

Sinančević bacio za finale: Ciljam 22 metra! Srpski bacač kugle uspeo da napravi veliki uspeh, bacio do 21,51 metar. . . Kolašinac bez finala.  Pezer i Mešić takođe bez finala Svjetskog prvenstva! Bosanskohercegovački atletičari Mesud Pezer i Kemal Mešić nisu uspjeli da izbore plasman u finale bacanja kugle na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Ostali sportovi 03.10.2019 | 23:21
SP: Sinančević u finalu! Kolašinac, Pezer i Mešić bez!
Reprezentativac Srbije u atletici Armin Sinančević plasirao se večeras u finale bacanja kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Dvadesettrogodišnji takmičar Poleta iz Prijepolja, koji je nastupio u A kvalifikacionoj grupi, ostvario je daljinu od 21,51 metara.

On je za 61 centimetar nadmašio finalnu normu koja je bila 20.90m, a lični rekord popravio za čak 77 centimetara.

"Znao sam da mogu ovoliko da bacim i da vredim mnogo vise nego sto sam imao priliku da pokažem. U finalu ću gađati na 22 metra i nadam se borbi za medalju", rekao je Sinančević.

Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale.

On je jedino u prvoj seriji imao ispravan hitac kada je zabeležio rezultat od 19.86 metara. To je bilo dovoljno za 27. mesto u ukupnom plasmanu.

"Jednostavno ne funkcionišem na klizavim krugovima i taj problem imam od početka karijere. Dobro sam se osećao, ali nisam uspeo da se snađem?, rekao je Kolašinac.

Norma za ulazak među 12 najboljih na svetu bila je 20.90m i svih 12 bacača ju je ispunilo.

Pezer je rezultatom 20.17 metara osvojio 20. mjesto u kvalifikacijama, dok je Mešić bio na pretposljednjoj 33. poziciji sa hicem od 19.49.

Norma za plasman u finale iznosila je 20. 90 metara. Finale u bacanju kugle na programu je u subotu od 19.05.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar