Добре вијести за Новака - у Шангају без Надала!

Шпански тенисер Рафаел Надал ће пропустити Мастерс у Шангају, како је и раније најављивано.  Надал прескаче мастерс у Шангају, ''чува'' Новаково прво место!

Тенис 04.10.2019 | 22:45
Добре вијести за Новака - у Шангају без Надала!
Надал неће учествовати у Шангају због повреде леве шаке, због које је уједно и пропустио последњи дан Лејвер купа.

Рафа ни прошле сезоне није учествовао у Шангају, па опет неће моћи да освоји бодове на том турниру.

Надал, финалиста мастерса у Шангају из 2009. и 2017. године, пре две недеље предао је финални меч Лејверс купа, а и пре тога најавио је могућност да прескочи азијску турнеју.

Одустајање Надала од наступа на мастерсу у Шангају иде у корист Новака Ђоковића и његову борбу за прво место на АТП ранг листи.

Шпанац не брани ниједан бод до краја године и да је учествовао у Кини имао би прилику да освоји 1.000 бодова и тако дефинитивно угрози српског тенисера на првој позицији. Ђоковић до краја 2019. брани 2.600 бодова.

Очекује се да ће Надал наступати на мастерсу у Паризу, који је на програму крајем октобра, а потом и на завршном турниру сезоне у Лондону, као и на финалу Дејвис купа у Мадриду у новембру.

На кинеском Мастерсу титулу брани Новак Ђоковић, који је могао да остане без првог места да је Надал, који није бранио бодове наспрам Новакоих 1.000, остварио значајнији учинак.

Жестока борба за прво место на АТП листи до краја године сада је мало лакша за Новака Ђоковића, пошто је Рафаел Надал одлучио да не игра на мастерсу у Шангају (7-13. октобар).

Шпанац је имао лепу шансу да на турниру који доноси 1.000 бодова, а на којем прошле године није играо, дође до поена који би га потпуно приближили Новаку у трци за прво место, али је одлучио да прескочи турнир. Главни разлог је незалечена упала у левој руци, због које је напустио пре краја и Лејвер куп.

Поред тога, Надал је почео припреме и за венчање са дугогодишњом девојком Ћиском, због којег ће мировати све до краја октобра и мастерса који ће се играти у Паризу.

Управо на том турниру у Граду светлости и на завршном мастерсу водиће се финална борба Надала и Ђоковића за прво место. Шпанац не брани ни бод до краја године, јер у 2018. није наступао после УС Опена, док Србина чека тежак пут, пошто мора да брани титулу  Шангају, као и финала у Паризу и на завршном турниру.

Ђоковић тренутно игра на турниру у Токију, где је стигао до полуфинала, а то је такмичење на којем, освајањем титуле, може да дода 500 бодова на АТП листи.

Подсетимо, Новак на првом месту АТП ранг листе има 730 бодова предности над Рафом, а уколико освоји титулу у Токију (стигао до четвртфинала) обезбедиће себи то место и да у Шангају испадне у првом колу.

Од овог турнира одустао је и Ласло Ђере, који је најавио да ће направити паузу после УС опена. Уместо њега у главни жреб ушао је Филип Крајиновић.

Мастерс у Шангају се игра од 6. до 13. октобра, а први носилац је бранилац титуле Ђоковић, а ту су још Роџер Федерер, Данил Медведев, Доминик Тим...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар