Dobre vijesti za Novaka - u Šangaju bez Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal će propustiti Masters u Šangaju, kako je i ranije najavljivano.  Nadal preskače masters u Šangaju, ''čuva'' Novakovo prvo mesto!

Tenis 04.10.2019 | 22:45
Dobre vijesti za Novaka - u Šangaju bez Nadala!
Nadal neće učestvovati u Šangaju zbog povrede leve šake, zbog koje je ujedno i propustio poslednji dan Lejver kupa.

Rafa ni prošle sezone nije učestvovao u Šangaju, pa opet neće moći da osvoji bodove na tom turniru.

Nadal, finalista mastersa u Šangaju iz 2009. i 2017. godine, pre dve nedelje predao je finalni meč Lejvers kupa, a i pre toga najavio je mogućnost da preskoči azijsku turneju.

Odustajanje Nadala od nastupa na mastersu u Šangaju ide u korist Novaka Đokovića i njegovu borbu za prvo mesto na ATP rang listi.

Španac ne brani nijedan bod do kraja godine i da je učestvovao u Kini imao bi priliku da osvoji 1.000 bodova i tako definitivno ugrozi srpskog tenisera na prvoj poziciji. Đoković do kraja 2019. brani 2.600 bodova.

Očekuje se da će Nadal nastupati na mastersu u Parizu, koji je na programu krajem oktobra, a potom i na završnom turniru sezone u Londonu, kao i na finalu Dejvis kupa u Madridu u novembru.

Na kineskom Mastersu titulu brani Novak Đoković, koji je mogao da ostane bez prvog mesta da je Nadal, koji nije branio bodove naspram Novakoih 1.000, ostvario značajniji učinak.

Žestoka borba za prvo mesto na ATP listi do kraja godine sada je malo lakša za Novaka Đokovića, pošto je Rafael Nadal odlučio da ne igra na mastersu u Šangaju (7-13. oktobar).

Španac je imao lepu šansu da na turniru koji donosi 1.000 bodova, a na kojem prošle godine nije igrao, dođe do poena koji bi ga potpuno približili Novaku u trci za prvo mesto, ali je odlučio da preskoči turnir. Glavni razlog je nezalečena upala u levoj ruci, zbog koje je napustio pre kraja i Lejver kup.

Pored toga, Nadal je počeo pripreme i za venčanje sa dugogodišnjom devojkom Ćiskom, zbog kojeg će mirovati sve do kraja oktobra i mastersa koji će se igrati u Parizu.

Upravo na tom turniru u Gradu svetlosti i na završnom mastersu vodiće se finalna borba Nadala i Đokovića za prvo mesto. Španac ne brani ni bod do kraja godine, jer u 2018. nije nastupao posle US Opena, dok Srbina čeka težak put, pošto mora da brani titulu  Šangaju, kao i finala u Parizu i na završnom turniru.

Đoković trenutno igra na turniru u Tokiju, gde je stigao do polufinala, a to je takmičenje na kojem, osvajanjem titule, može da doda 500 bodova na ATP listi.

Podsetimo, Novak na prvom mestu ATP rang liste ima 730 bodova prednosti nad Rafom, a ukoliko osvoji titulu u Tokiju (stigao do četvrtfinala) obezbediće sebi to mesto i da u Šangaju ispadne u prvom kolu.

Od ovog turnira odustao je i Laslo Đere, koji je najavio da će napraviti pauzu posle US opena. Umesto njega u glavni žreb ušao je Filip Krajinović.

Masters u Šangaju se igra od 6. do 13. oktobra, a prvi nosilac je branilac titule Đoković, a tu su još Rodžer Federer, Danil Medvedev, Dominik Tim...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar