Видео: Шпански тенисер "сам себи пресудио"!

Противник остао у чуду! Играч из Шпаније Алехандро Давидович Фокина у тај брејку одлучујућег, трећег сета на челинџеру у Барселони, направио потез о коме се прича. . .

Тенис 05.10.2019 | 17:49
Видео: Шпански тенисер "сам себи пресудио"!
Колико је тешко прихватити пораз? Спортисти не крију да то јесте проблем и да понеки годинама уче да обуздају емоције када морају да честитају протвнику.

Алехандро Давидович Фокина, шпански тенисер, међу онима је који ће морати да вежбају контролу над емоцијама.

Он је на челинџеру у Барселони одлучио да у трећем, одлучујућем сету себи "прекрати муке", и то пошто је успео да избори изједначење.

Давидович Фокина је изгубио први сет од ривала, Словака Филипа Хоранског, резултатом 6:2, други је добио 6:4, а онда је трећи одлучен у тај-брејку.

Шпанац се није најбоље снашао, губио је 6:0, када је одлучио да направи изузетно непопуларан потез.

Одмах по доласку са паузе, био је на сервису, а онда је направио нешто што је многе, укључујући и његовог ривала, оставило у шоку.

Он је обе лоптице испуцао у вис и обезбедио брзу победу Хоранском.



Алехандро Давидович Фокина проценио је да је узалудно да троше време, да противник има недостижну предност, па је донео одлуку да "прекрати муке" по кратком поступку.

Многи су на друштвеним мрежама и форумима осудили неспортски потез шпанског тенисера, а велики број навијача оценио је да би он морао да буде кажњен због тога.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар