Video: Španski teniser "sam sebi presudio"!

Protivnik ostao u čudu! Igrač iz Španije Alehandro Davidovič Fokina u taj brejku odlučujućeg, trećeg seta na čelindžeru u Barseloni, napravio potez o kome se priča. . .

Tenis 05.10.2019 | 17:49
Video: Španski teniser "sam sebi presudio"!
Koliko je teško prihvatiti poraz? Sportisti ne kriju da to jeste problem i da poneki godinama uče da obuzdaju emocije kada moraju da čestitaju protvniku.

Alehandro Davidovič Fokina, španski teniser, među onima je koji će morati da vežbaju kontrolu nad emocijama.

On je na čelindžeru u Barseloni odlučio da u trećem, odlučujućem setu sebi "prekrati muke", i to pošto je uspeo da izbori izjednačenje.

Davidovič Fokina je izgubio prvi set od rivala, Slovaka Filipa Horanskog, rezultatom 6:2, drugi je dobio 6:4, a onda je treći odlučen u taj-brejku.

Španac se nije najbolje snašao, gubio je 6:0, kada je odlučio da napravi izuzetno nepopularan potez.

Odmah po dolasku sa pauze, bio je na servisu, a onda je napravio nešto što je mnoge, uključujući i njegovog rivala, ostavilo u šoku.

On je obe loptice ispucao u vis i obezbedio brzu pobedu Horanskom.



Alehandro Davidovič Fokina procenio je da je uzaludno da troše vreme, da protivnik ima nedostižnu prednost, pa je doneo odluku da "prekrati muke" po kratkom postupku.

Mnogi su na društvenim mrežama i forumima osudili nesportski potez španskog tenisera, a veliki broj navijača ocenio je da bi on morao da bude kažnjen zbog toga.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar