Токио: Ноле сабајле против Пуја за полуфинале!

Најбољи играч планете играће четвртфинални меч на турниру у престоници Јапана у петак рано ујутро.  Дајте му Пуја ''да се игра''! Новак Ђоковић сутра ујутру у четвртфиналу против старе муштерије из Француске.

Тенис 03.10.2019 | 23:49
Токио: Ноле сабајле против Пуја за полуфинале!
Новак Ђоковић у Токију наредног јутра наставља са биткама. Што против опонената, што са до скоро повређеним раменом које "размрдава" на овом АТП 500 турниру који се игра на трвдој подлози за наградни фонд од 1,9 милиона долара.

Седми дан тениског такмичења у јапанској престоници, вечерас у 04.00 после поноћи по средњоевропском времену отвара дуел Рајлија Опелке и Јасутаке Учијаме. Високи, млади и све бољи Американац је апсолутни фаворит против квалификанта којег је до четврттфинала очигледно носио адреналин и национални набој. Ово је за њега крај и треба очекивати да то Опелка брзо заврши.

Сасвим обрнута ситуација у наредном мечу у којем је тешко одредити фаворита. Још један доамћи ас, Таро Данијел има предност навијача, али и победе у једином њиховом досадашњем одмеравању. Ипак, бољи тенисер је Џон Милман, Аустралијанац који може да намучи када му крене и најбоље на свету, те ипак типујемо ма њега. Али и на напет меч у три сета.

Трећи меч дана у Токију игра наш ас и може се рећи да је то мали дерби јер му је противникл Лука Пуј. Момак којег је Ноле почетком године просто разнео у полуфиналу Аустралијан опена препустивши му само четири гема, а потом га преслишао и у Синсинатију. Јасно је ко је фаворит, јасно је и да одлични Француз, тренутно 24. рекет света има очигледно психолошку блокаду када је са друге старне мреже Ђоковић (није једини), али не треба заборавити да наш ас тражи игру након скоро месец дана паузе и опоравка проблематичног рамена.

"Против Гоа Саеде мислим да сам играо бољи тенис него у првом колу, тако да ствари иду у правцу који ми одговара", изјавио је Србин након јучерашњег тријумфа над домаћим тенисером."Током целог меча сам имао прилике, истина неке нисам искористио, а неке препустио, али сам веома задовољан"

Када се све то узме у обзир, тепшко је очековати да Ђоковић брзо "одради" Пуја и пласира се у полуфинале где ће победника овог дуела чекати бољи из сусрета између Давида Гофана и Хјеона Чунга.

И управо овај меч је следећи по распореду, а овде би требало очекивати занимљиво одмнеравање. Фаворит је Белгијанац, који је и боље пласиран и води са 2-1 у међусобниом одмеравањима. Међутим, Кореанац уме да одигра врхунски, што смо видели и прошле године на Аустралијан опену када је био бољи од Ђоковића на самом старту аустралијског гренд слема. Што се тиче битке са Пујем, ту не би требакло очекивати три сета, али велику борбу у првом, са могућим тај-берејком, свакако.

Новак Ђоковић са успехом је прошао две рунде такмичења на турниру у Токију, где наступа први пут, и у петак га очекује четвртфинални дуел против Луке Пуја из Француске.

Организатори су саопштили да ће најбољи тенисер планете против 24. са АТП листе играти трећи меч на највећем терену, Колосеум арени.

Пре Ђоковића и Пуја на терен ће изаћи Опелка и Учијама, од четири часа по средњеевропском времену, затим следи дуел Милман - Даниел, тако да Србин и Француз неће почети њихов сусрет пре 7.30 сати.

Ђоковићу и Пују то ће бити трећи дуел у каријери, и интересантно, трећи ове године.

Новак је оба претходна, на Аустралијан Опену и на мастерсу у Синсинатију, решио у своју корист, без изгубљеног сета.

У Мелбурну је славио резултатом 6:0, 6:2, 6:2, док је у Синсинатију Француз пружио нешто жешћи отпор - 7:6, 6:1.

"У Синсинатију сам добио шест гемова у једном сету и покушаћу да тако играм и овог пута у Токију. Новак је међу најбољим играчима на свету и биће кључно да против њега одиграм агресивно", поручио је Пуј пред нови дуел са Ђоковићем.

Нови дуел у Токију за Ђоковића ће бити још једна прилика да тестира терен, али и доживи атмосферу у граду где ће се за мање од годину дана одржати Олимпијске игре, на којима планира да учествује.

"Злато је без сумње једна од мојих највећих жеља за следећу сезону и остатак каријере. Надам се да ћу успети да направим корак напред на Играма у Токију. Још увек се осећам младим телом и духом. Мотивисан сам да и даље правим сјајне резултате на терену", рекао је српски ас.

Ђоковић је до сада учествовао три пута на Олимпијским играма, а успео је да освоји медаљу само једном, и то бронзану, 2008. у Пекингу. Четири године касније у Лондону у борби за бронзу изгубио је од Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра, истог играча који га је на изненађење свих елиминисао на старту олимпијског турнира у Рио де Жанеиру 2016. године.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар