Tokio: Nole sabajle protiv Puja za polufinale!

Najbolji igrač planete igraće četvrtfinalni meč na turniru u prestonici Japana u petak rano ujutro.  Dajte mu Puja ''da se igra''! Novak Đoković sutra ujutru u četvrtfinalu protiv stare mušterije iz Francuske.

Tenis 03.10.2019 | 23:49
Tokio: Nole sabajle protiv Puja za polufinale!
Novak Đoković u Tokiju narednog jutra nastavlja sa bitkama. Što protiv oponenata, što sa do skoro povređenim ramenom koje "razmrdava" na ovom ATP 500 turniru koji se igra na trvdoj podlozi za nagradni fond od 1,9 miliona dolara.

Sedmi dan teniskog takmičenja u japanskoj prestonici, večeras u 04.00 posle ponoći po srednjoevropskom vremenu otvara duel Rajlija Opelke i Jasutake Učijame. Visoki, mladi i sve bolji Amerikanac je apsolutni favorit protiv kvalifikanta kojeg je do četvrttfinala očigledno nosio adrenalin i nacionalni naboj. Ovo je za njega kraj i treba očekivati da to Opelka brzo završi.

Sasvim obrnuta situacija u narednom meču u kojem je teško odrediti favorita. Još jedan doamći as, Taro Danijel ima prednost navijača, ali i pobede u jedinom njihovom dosadašnjem odmeravanju. Ipak, bolji teniser je Džon Milman, Australijanac koji može da namuči kada mu krene i najbolje na svetu, te ipak tipujemo ma njega. Ali i na napet meč u tri seta.

Treći meč dana u Tokiju igra naš as i može se reći da je to mali derbi jer mu je protivnikl Luka Puj. Momak kojeg je Nole početkom godine prosto razneo u polufinalu Australijan opena prepustivši mu samo četiri gema, a potom ga preslišao i u Sinsinatiju. Jasno je ko je favorit, jasno je i da odlični Francuz, trenutno 24. reket sveta ima očigledno psihološku blokadu kada je sa druge starne mreže Đoković (nije jedini), ali ne treba zaboraviti da naš as traži igru nakon skoro mesec dana pauze i oporavka problematičnog ramena.

"Protiv Goa Saede mislim da sam igrao bolji tenis nego u prvom kolu, tako da stvari idu u pravcu koji mi odgovara", izjavio je Srbin nakon jučerašnjeg trijumfa nad domaćim teniserom."Tokom celog meča sam imao prilike, istina neke nisam iskoristio, a neke prepustio, ali sam veoma zadovoljan"

Kada se sve to uzme u obzir, tepško je očekovati da Đoković brzo "odradi" Puja i plasira se u polufinale gde će pobednika ovog duela čekati bolji iz susreta između Davida Gofana i Hjeona Čunga.

I upravo ovaj meč je sledeći po rasporedu, a ovde bi trebalo očekivati zanimljivo odmneravanje. Favorit je Belgijanac, koji je i bolje plasiran i vodi sa 2-1 u međusobniom odmeravanjima. Međutim, Koreanac ume da odigra vrhunski, što smo videli i prošle godine na Australijan openu kada je bio bolji od Đokovića na samom startu australijskog grend slema. Što se tiče bitke sa Pujem, tu ne bi trebaklo očekivati tri seta, ali veliku borbu u prvom, sa mogućim taj-berejkom, svakako.

Novak Đoković sa uspehom je prošao dve runde takmičenja na turniru u Tokiju, gde nastupa prvi put, i u petak ga očekuje četvrtfinalni duel protiv Luke Puja iz Francuske.

Organizatori su saopštili da će najbolji teniser planete protiv 24. sa ATP liste igrati treći meč na najvećem terenu, Koloseum areni.

Pre Đokovića i Puja na teren će izaći Opelka i Učijama, od četiri časa po srednjeevropskom vremenu, zatim sledi duel Milman - Daniel, tako da Srbin i Francuz neće početi njihov susret pre 7.30 sati.

Đokoviću i Puju to će biti treći duel u karijeri, i interesantno, treći ove godine.

Novak je oba prethodna, na Australijan Openu i na mastersu u Sinsinatiju, rešio u svoju korist, bez izgubljenog seta.

U Melburnu je slavio rezultatom 6:0, 6:2, 6:2, dok je u Sinsinatiju Francuz pružio nešto žešći otpor - 7:6, 6:1.

"U Sinsinatiju sam dobio šest gemova u jednom setu i pokušaću da tako igram i ovog puta u Tokiju. Novak je među najboljim igračima na svetu i biće ključno da protiv njega odigram agresivno", poručio je Puj pred novi duel sa Đokovićem.

Novi duel u Tokiju za Đokovića će biti još jedna prilika da testira teren, ali i doživi atmosferu u gradu gde će se za manje od godinu dana održati Olimpijske igre, na kojima planira da učestvuje.

"Zlato je bez sumnje jedna od mojih najvećih želja za sledeću sezonu i ostatak karijere. Nadam se da ću uspeti da napravim korak napred na Igrama u Tokiju. Još uvek se osećam mladim telom i duhom. Motivisan sam da i dalje pravim sjajne rezultate na terenu", rekao je srpski as.

Đoković je do sada učestvovao tri puta na Olimpijskim igrama, a uspeo je da osvoji medalju samo jednom, i to bronzanu, 2008. u Pekingu. Četiri godine kasnije u Londonu u borbi za bronzu izgubio je od Argentinca Huana Martina Del Potra, istog igrača koji ga je na iznenađenje svih eliminisao na startu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar