Таџ Махал оставио без даха Сакраменто Кингсе!

Зато је добро бити у НБА! Богдановић, Бјелица и саиграчи у петак и суботу у Мумбају играју припремне мечеве против Индијана Пејсерса.

Кошарка 04.10.2019 | 20:59
Таџ Махал оставио без даха Сакраменто Кингсе!
Као и сваке јесени пре почетка сезоне, НБА тимови путују по свету, раде на стварању "хемије" унутар тима и промовишу лигу на великим тржиштима, као што су Кина и Индија.

Тако ће Сакраменто Кингси у склопу мини турнеје "НБА Индија 2019" одиграти две утакмице са Индијана Пејсерсима у Мумбају, и то у петак и суботу од 15.30 по нашем времену.

Млади тим под вођством новог тренера Лука Волтона претходно је искористио јединствену прилику да у Агри, на северу земље, обиђе Таџ Махал, једну од најимпресивнијих грађевина на свету.

Реч је о маузолеју који је средином 17. века изградио тадашњи владар, у спомен својој преминулој жени.

"Грађевина је невероватна. То је и даље оригинални камен од кога је направљена. Због овога је сјајна ствар бити у НБА лиги, пружа ти се прилика да путујеш по свету, видиш ствари као што је Таџ Махал и упознаш људе које иначе не би никада срео. Ово је за нас врло посебно искуство", рекао је Волтон.



Репрезентативац САД Харисон Барнс додао је да посета Таџ Махалу спада у ред ствари које би свако требало да приушти себи, док је плејмејкер Диарон Фокс био импресиониран разлогом настанка монументалног здања.

"Краљ је ово изградио када му је супруга преминула. Јасно је да нико од нас никада неће урадити нешто слично. Сјајно је видети ово".

Иначе, Вивек Ранадив, сувласник и председник Кингса, рођен је управо у Мумбају, где ће се тим Сакрамента представити публици у првим НБА утакмицама на тлу Индије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар