Tadž Mahal ostavio bez daha Sakramento Kingse!

Zato je dobro biti u NBA! Bogdanović, Bjelica i saigrači u petak i subotu u Mumbaju igraju pripremne mečeve protiv Indijana Pejsersa.

Košarka 04.10.2019 | 20:59
Tadž Mahal ostavio bez daha Sakramento Kingse!
Kao i svake jeseni pre početka sezone, NBA timovi putuju po svetu, rade na stvaranju "hemije" unutar tima i promovišu ligu na velikim tržištima, kao što su Kina i Indija.

Tako će Sakramento Kingsi u sklopu mini turneje "NBA Indija 2019" odigrati dve utakmice sa Indijana Pejsersima u Mumbaju, i to u petak i subotu od 15.30 po našem vremenu.

Mladi tim pod vođstvom novog trenera Luka Voltona prethodno je iskoristio jedinstvenu priliku da u Agri, na severu zemlje, obiđe Tadž Mahal, jednu od najimpresivnijih građevina na svetu.

Reč je o mauzoleju koji je sredinom 17. veka izgradio tadašnji vladar, u spomen svojoj preminuloj ženi.

"Građevina je neverovatna. To je i dalje originalni kamen od koga je napravljena. Zbog ovoga je sjajna stvar biti u NBA ligi, pruža ti se prilika da putuješ po svetu, vidiš stvari kao što je Tadž Mahal i upoznaš ljude koje inače ne bi nikada sreo. Ovo je za nas vrlo posebno iskustvo", rekao je Volton.



Reprezentativac SAD Harison Barns dodao je da poseta Tadž Mahalu spada u red stvari koje bi svako trebalo da priušti sebi, dok je plejmejker Diaron Foks bio impresioniran razlogom nastanka monumentalnog zdanja.

"Kralj je ovo izgradio kada mu je supruga preminula. Jasno je da niko od nas nikada neće uraditi nešto slično. Sjajno je videti ovo".

Inače, Vivek Ranadiv, suvlasnik i predsednik Kingsa, rođen je upravo u Mumbaju, gde će se tim Sakramenta predstaviti publici u prvim NBA utakmicama na tlu Indije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar