Остоја: Сви желимо да побиједимо све, али не може...

Председник Партизана изјавио је да прија успешан старт сезоне, али да треба остати уз екипу и када дођу порази, што је неизбежно.

Кошарка 04.10.2019 | 18:27
Остоја: Сви желимо да побиједимо све, али не може...
Остоја Мијаиловић уживо је пратио завршницу АБА Суперкупа и Партизанов уводни меч Еврокупа против Венеције, тако да је "из првог реда" могао да се увери да је током лета обављен добар посао на пољу селекције тима и да је тренер Андреа Тринкијери добро уклопио бројне новајлије са неколицином староседелаца.

Црно-бели су после освајања првог трофеја у новој сезони савладали првака Италије на "врућем" гостовању, чиме су најавили да из тешке групе, у којој су још Тофаш (гостује у Арени 8. октобра), Локомотива Кубањ, Ритас и Лимож, могу да прођу у Топ 16 Еврокупа.

"Овако расте ентузијазам и навијачима и екипи, ово је добро и за стручни штаб. Хвала навијачима који су дошли у Венецију како би бодрили наш тим, верујем да су и они допринели да победимо. Било је 'тесно', али тако је чак и слађе на крају", рекао је за "Спортски журнал" председник црно-белих.



Почетни резултати су веома охрабрујући и тренутно делује да главни циљ који је поставила управа клуба, а то је пласман у Евролигу - да ли тријумфом у АБА лиги или преко Еврокупа - није нереалан.

Наравно, прерано је за озбиљније анализе и закључке. У суботу против Игокее у Лакташима креће регионално такмичење (22 кола плус плеј-оф), док у Еврокупу до почетка "нокаут" фазе (четвртфинале) треба одиграти још 15 мечева...

"Сви знамо шта смо зацртали као циљ, али биће и лепих и тешких дана, а ми морамо увек да будемо уздигнуте главе", нагласио је Мијаиловић.

Подсећамо да Партизан од почетка припремног периода није осетио горчину пораза, иако се састајао и са евролигашима (Макаби, Фенербахче) и са другим квалитетним екипама, као што су Дарушафака, Цедевита Олимпија, Венеција...

"Сви ми желимо да победимо све утакмице, то желе навијачи, играчи, стручни штаб... Али то у спорту не иде тако. Важно је да будемо једни уз друге и да верујемо у ову екипу и када не буде било лепо, као што је било у Венецији. Сигурно ће бити и таквих момената. Важан је тај крајњи циљ", поручио је успешни привредник и политичар на кормилу црно-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар