Ostoja: Svi želimo da pobijedimo sve, ali ne može...

Predsednik Partizana izjavio je da prija uspešan start sezone, ali da treba ostati uz ekipu i kada dođu porazi, što je neizbežno.

Košarka 04.10.2019 | 18:27
Ostoja: Svi želimo da pobijedimo sve, ali ne može...
Ostoja Mijailović uživo je pratio završnicu ABA Superkupa i Partizanov uvodni meč Evrokupa protiv Venecije, tako da je "iz prvog reda" mogao da se uveri da je tokom leta obavljen dobar posao na polju selekcije tima i da je trener Andrea Trinkijeri dobro uklopio brojne novajlije sa nekolicinom starosedelaca.

Crno-beli su posle osvajanja prvog trofeja u novoj sezoni savladali prvaka Italije na "vrućem" gostovanju, čime su najavili da iz teške grupe, u kojoj su još Tofaš (gostuje u Areni 8. oktobra), Lokomotiva Kubanj, Ritas i Limož, mogu da prođu u Top 16 Evrokupa.

"Ovako raste entuzijazam i navijačima i ekipi, ovo je dobro i za stručni štab. Hvala navijačima koji su došli u Veneciju kako bi bodrili naš tim, verujem da su i oni doprineli da pobedimo. Bilo je 'tesno', ali tako je čak i slađe na kraju", rekao je za "Sportski žurnal" predsednik crno-belih.



Početni rezultati su veoma ohrabrujući i trenutno deluje da glavni cilj koji je postavila uprava kluba, a to je plasman u Evroligu - da li trijumfom u ABA ligi ili preko Evrokupa - nije nerealan.

Naravno, prerano je za ozbiljnije analize i zaključke. U subotu protiv Igokee u Laktašima kreće regionalno takmičenje (22 kola plus plej-of), dok u Evrokupu do početka "nokaut" faze (četvrtfinale) treba odigrati još 15 mečeva...

"Svi znamo šta smo zacrtali kao cilj, ali biće i lepih i teških dana, a mi moramo uvek da budemo uzdignute glave", naglasio je Mijailović.

Podsećamo da Partizan od početka pripremnog perioda nije osetio gorčinu poraza, iako se sastajao i sa evroligašima (Makabi, Fenerbahče) i sa drugim kvalitetnim ekipama, kao što su Darušafaka, Cedevita Olimpija, Venecija...

"Svi mi želimo da pobedimo sve utakmice, to žele navijači, igrači, stručni štab... Ali to u sportu ne ide tako. Važno je da budemo jedni uz druge i da verujemo u ovu ekipu i kada ne bude bilo lepo, kao što je bilo u Veneciji. Sigurno će biti i takvih momenata. Važan je taj krajnji cilj", poručio je uspešni privrednik i političar na kormilu crno-belih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar