СП: Драгана без финала! А Асмир, Армин, Пезер и Мешић?

Српски тим лоше је стартовао на Светском шампионату у атлетици у Дохи, да ли ће се утисак поправити после квалификација у бацању кугле, сазнаћемо вечерас.  Пезер и Мешић у борби за финале СП! Норма за улазак у финале бацања кугле је 20,90 метара или 12 најбољих резултата.

Остали спортови 03.10.2019 | 15:17
СП: Драгана без финала! А Асмир, Армин, Пезер и Мешић?
Српски атлетичари нису добро започели такмичење на Светском првенству у Дохи.

Драгана Томашевић није успела да се домогне финала у бацању диска.

Она је у првој квалификационој групи остварила најдаљи хитац 57,13 метара, што није било довољно да се надје медју 12 најбољих дискашица света.

У својој групи била је десета, док је у укупном пласману заузела 21. место, од укупно 30 такмичарки колико је изашло на залетиште.

За пролазак у финале норма је износила 63 метара и испунило је само седам атлетичарки, док је осталих пет прошло по резултату.

"Не знам шта бих паметно рекла, осим тога да ми је жао сто нисам бацила даље. Добро смо се спремали и очекивала сам финале, али шта је ту је", рекла је искусна Драгана Томашевић после квалификација.

Шансу да поправе утисак на шампионату у Катару имају српски куглаши Асмир Колашинац и млади Армин Синанчевић.

Они ће наступати данас у квалификацијама. Синанчевић ће бити у првој квалификационој групи од 18.20 по средњеевропском времену, а Колашинац ће бацати у другој групи, од 19.40.

Укупно ће место у финалу тражити 35 такмичара.

Синанчевић има велики мотив да у Дохи направи добар резултат, јер му је то прво велико такмичење у каријери.

"Бити међу најбољим атлетичарима на свету и представљати своју земљу је за мене већ велики успех. Очекујем пласман у финале за који ће бити потребан резултат вредан новог личног рекорда, али верујем у себе. Оно што ми недостаје, то је искуство са оваквих такмичења, али надам се да ме то неће спречити да бацим што даље", рекао је Синанчевић.

Млади куглаш из Пријепоља норму за Светско првенство у Дохи остварио је на међународном митингу у Пљевљима када је бацио куглу 20,74 метара, што је уједно и његов најбољи резултат, док је Колашинац допутовао у Доху са 20.88 метара, а рекорд каријере му је 21,58 метара.

Пезер и Мешић такође у борби за финале СП-а! Норма за улазак у финале бацања кугле је 20,90 метара или 12 најбољих резултата.

Након великог успјеха Амела Туке, који је освојио сребро на 800 метара, БиХ ће данас на Свјетском атлетском првенству имати два представника који ће покушати да се домогну финала у бацању кугле,

Ријеч је о младом Месуду Пезеру и искусном Кемалу Мешићу.

Обојица су уочи поласка за Доху истакли да би пласман у финале у најјачој могућој конкуренцији представљао велики успјех.

Мешић је у Катар дошао са личним рекордом 20,83 метара, док Пезер иза себе има сјајну сезону током које је у два наврата обарао државни рекорд. Посљедњи хитац 21,48 метара даје му за право да се сврстава у круг фаворита за улазак међу 12 најбољих бацача кугле на свијету.

Норма за улазак у финале је 20,90 метара или 12 најбољих резултата.

Мешић је жријебом сврстан у А квалификациону групу, која ће на борилиште изаћи у 18.20 по средњеевропском времену, док је Пезер у групи Б која надметање почиње у 19.40.

Финале у бацању кугле заказано је за 5. октобар са почетком у 19.05 по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс/мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар