SP: Dragana bez finala! A Asmir, Armin, Pezer i Mešić?

Srpski tim loše je startovao na Svetskom šampionatu u atletici u Dohi, da li će se utisak popraviti posle kvalifikacija u bacanju kugle, saznaćemo večeras.  Pezer i Mešić u borbi za finale SP! Norma za ulazak u finale bacanja kugle je 20,90 metara ili 12 najboljih rezultata.

Ostali sportovi 03.10.2019 | 15:17
SP: Dragana bez finala! A Asmir, Armin, Pezer i Mešić?
Srpski atletičari nisu dobro započeli takmičenje na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Dragana Tomašević nije uspela da se domogne finala u bacanju diska.

Ona je u prvoj kvalifikacionoj grupi ostvarila najdalji hitac 57,13 metara, što nije bilo dovoljno da se nadje medju 12 najboljih diskašica sveta.

U svojoj grupi bila je deseta, dok je u ukupnom plasmanu zauzela 21. mesto, od ukupno 30 takmičarki koliko je izašlo na zaletište.

Za prolazak u finale norma je iznosila 63 metara i ispunilo je samo sedam atletičarki, dok je ostalih pet prošlo po rezultatu.

"Ne znam šta bih pametno rekla, osim toga da mi je žao sto nisam bacila dalje. Dobro smo se spremali i očekivala sam finale, ali šta je tu je", rekla je iskusna Dragana Tomašević posle kvalifikacija.

Šansu da poprave utisak na šampionatu u Kataru imaju srpski kuglaši Asmir Kolašinac i mladi Armin Sinančević.

Oni će nastupati danas u kvalifikacijama. Sinančević će biti u prvoj kvalifikacionoj grupi od 18.20 po srednjeevropskom vremenu, a Kolašinac će bacati u drugoj grupi, od 19.40.

Ukupno će mesto u finalu tražiti 35 takmičara.

Sinančević ima veliki motiv da u Dohi napravi dobar rezultat, jer mu je to prvo veliko takmičenje u karijeri.

"Biti među najboljim atletičarima na svetu i predstavljati svoju zemlju je za mene već veliki uspeh. Očekujem plasman u finale za koji će biti potreban rezultat vredan novog ličnog rekorda, ali verujem u sebe. Ono što mi nedostaje, to je iskustvo sa ovakvih takmičenja, ali nadam se da me to neće sprečiti da bacim što dalje", rekao je Sinančević.

Mladi kuglaš iz Prijepolja normu za Svetsko prvenstvo u Dohi ostvario je na međunarodnom mitingu u Pljevljima kada je bacio kuglu 20,74 metara, što je ujedno i njegov najbolji rezultat, dok je Kolašinac doputovao u Dohu sa 20.88 metara, a rekord karijere mu je 21,58 metara.

Pezer i Mešić takođe u borbi za finale SP-a! Norma za ulazak u finale bacanja kugle je 20,90 metara ili 12 najboljih rezultata.

Nakon velikog uspjeha Amela Tuke, koji je osvojio srebro na 800 metara, BiH će danas na Svjetskom atletskom prvenstvu imati dva predstavnika koji će pokušati da se domognu finala u bacanju kugle,

Riječ je o mladom Mesudu Pezeru i iskusnom Kemalu Mešiću.

Obojica su uoči polaska za Dohu istakli da bi plasman u finale u najjačoj mogućoj konkurenciji predstavljao veliki uspjeh.

Mešić je u Katar došao sa ličnim rekordom 20,83 metara, dok Pezer iza sebe ima sjajnu sezonu tokom koje je u dva navrata obarao državni rekord. Posljednji hitac 21,48 metara daje mu za pravo da se svrstava u krug favorita za ulazak među 12 najboljih bacača kugle na svijetu.

Norma za ulazak u finale je 20,90 metara ili 12 najboljih rezultata.

Mešić je žrijebom svrstan u A kvalifikacionu grupu, koja će na borilište izaći u 18.20 po srednjeevropskom vremenu, dok je Pezer u grupi B koja nadmetanje počinje u 19.40.

Finale u bacanju kugle zakazano je za 5. oktobar sa početkom u 19.05 po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar