ЛШ: Синдром „гушења у гостима“...

Због чега Наполи не уме да победи на страни у Лиги шампиона? Наполитанци везали осму утакмицу у групној фази такмичења без победе на гостујућим теренина.

Фудбал 03.10.2019 | 23:07
ЛШ: Синдром „гушења у гостима“...
Код куће су тим од којег не можеш да се одбраниш, што је на својој кожи осетио и шампион Европе Ливерпул у две узастопне сезоне у Лиги шампиона, али у гостима потпуно друга прича. Наполи је синоћ у Генку још једном демонстрирао апсолутну немоћ постизања голова у елитном такмичењу на страни. Екипа Карла Анчелотија је нападала читаву утакмицу, имала близу 60 посто лопту у свом поседу и довољан број прилика да дође до капиталне предности, али није успела да затресе мрежу противника, па је морала да се задовољи само једним бодом.

Та Наполијева немоћ на гостовањима прети да прерасте у прави "синдром немоћи", али и психолошки проблем за екипу са југа Италије. Наполитанци су последњу победу на гостовањима у елитном такмичењу остварили још у девембру 2016. године у Лисабону против Бенфике. Од тада до данас Наполи је одиграо осам утакмица на гостујућим теренима у Лиги шампиона и ниједном није победио (четири пораза и три ремија). Доживљени су порази од Шахјтјора (1:2), Манчестер Ситија (1:2), Фејенорда (1:2) и Ливерпула (0:1), а одиграни мечеви без победника са Црвеном звездом (0:0), Пари Сен Жерменом (2:2) и Генком (0:0).

Доминација на терену није спорна, о чему пишу и тамошњи медији, али озбиљно забрињава чињеница да Наполи не уме да преломи такве утакмице. Остаје жал за приликама Лозана и Милика (три стопостотне шансе), после којих је умало уследила казна у последњим тренуцима меча, када је пред голом гостију остао сам Јанис Хаџи.

Анћелоти на овом мечу није рачунао на Инсињеа, а Мертенс и Љоренте су прилику добили у другом полувремену, али ни они нису успели да пробију бедем пред голом противника. У појединим тренуцима Наполитанци су као и прошле године против Црвене звезде на стадиону Рајко Митић безидејно лутали око гола противника, безуспешно покушавајући да пронађу пукотину пред голом противника.

"После победе над Ливерпулом стварно је требало да освојимо нова три бода. Нисмо успели и то је велика штета. Желели смо да играмо наш фудбал, али расположење у свлачионици након утакмице нам каже да нисмо успели у томе", поручио је Мертенс након утакмице.

Наполи већ трећу сезону узастопно не успева да оствари неку победу на гостовањима у групној фази такмичења. Може се рећи да га је то у претходне две коштало пласмана у осмину финала. Овоа пута су у наизглед нешто лакшој групи, иако је Салцбург показао да је више него озбиљан у намери да им помрси конце. Анћелотијевом тиму ће управо шампион Аустрије бити предстојећи противник у наредна два кола групне фазе такмичења, па би управо ти окршаји могли да буду одлучујући у борби за пласман у нокаут фазу такмичења.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар