Финансијска криза тресе Северину

Упорна: Певачица је почетком године заложила дом у Загребу да би добила 100. 000 евра за албум, а сада је исто учинила и са станом у Сплиту како би финансирала турнеју
 
 

Забава 03.10.2019 | 10:24
Финансијска криза тресе Северину
Северина Којић поново је подигла кредит, овај пут у износу од 70.000 евра, које планира да уложи у турнеју, сазнаје Курир.

Ово је већ други пут за мање од годину дана како се певачица обраћа банци, од које је већ позајмила 100.000 евра како би платила албум. У оба случаја заложила је стан, прво онај у Загребу, у коме живи, а сада и у родном Сплиту.



Хоће да се врати на врх

Хрватска звезда припрема се да од ове јесени потврди да јој припада високо место на музичкој сцени, које је било озбиљно пољуљано у последњих годину дана. После раскида сарадње с дугогодишњим менаџером Томицом Петровићем, алфом и омегом Северинине каријере, и лошег пласмана њеног последњег албума, изгледало је да ће тешко успети у томе. 

Закључила је да би велика регионална турнеја могла да је врати на врх, па је окупила тим сарадника и почела с припремама, а новчане проблеме поново је решила позајмицом.

- Организација турнеје је скупа, то је преко сто хиљада евра. Део новца је она имала, а остатак од 70.000 је позајмила. У питању је иста банка која јој је и почетком године дала кредит за снимање албума. Јесте да је почетком лета имала проблема са отплатом рата и да јој је претила активација хипотеке на стан у Загребу, који иначе вреди око триста хиљада, али је то решено. Рефинансирала је кредит и засад све иде добро. Рата је и даље око седам хиљада месечно, али јој је продужен рок отплате за још годину дана - каже наш извор близак Којићевој и додаје да је банка лако пристала на позајмицу због стана који је гаранција, као и прошли пут.

Без дилеме

- Она је навикла да подиже и отплаћује кредите. Још пре неколико година је први пут ставила под хипотеку стан у Сплиту, када је купила пентхаус у Загребу, који је отплатила у међувремену. Пошто се стан у Сплиту налази на обали мора, његова вредност је преко пола милиона евра, па банкари нису имали дилему да ли могу да наплате позајмицу ако она не буде плаћала рате. Тако Севе сада дугује банци око двеста хиљада евра с припадајућим каматама - закључио је наш саговорник, док до коментара Којићеве нисмо успели да дођемо.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Севе

03.10.2019 09:24

Снимај нови филм хитно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

биљана

03.10.2019 10:36

Нека се ослони мало на младог Кебиног

Name

Романија

03.10.2019 10:26

Како каже Севе: дај, дај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

03.10.2019 11:24

ма кога још занима?? прошло је њено

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста Цудно

03.10.2019 19:33

Када се удала за оног лезилебовица.На њему нема стварно ниста,сто би се једној зени допало.