Прича: Убица дјечјег лица...!

Гнабри ушао у друштво Ван Бастена, Месија, Роналда, Шевченка. . . ! Крилни нападач Бајерн Минхена Серж Гнабри је ушао у елитни клуб фудбалера који су постигли четири и више погодака на једној утакмици Лиге шампиона.  А говорили су да није играч ни за Вест Бромвич Албион. . . !

Фудбал 03.10.2019 | 23:00
Прича: Убица дјечјег лица...!
Репрезентативац Немачке је четири пута затресао мрежу Тотенхема у спектакуларној победи свог тима од 7:2.

Пре Гнабрија су четири и више гола на једној утакмици постигли великани попут Марка ван Бастена, Руда ван Нистелроја, Андреја Шевченка, Златана Ибрахимовића и Кристијана Роналда.

Таквим успехом могу да се похвале и Симоне Инзаги, Дадо Пршо, Бафетимби Гомис, Марио Гомес, Луис Адријано и Роберт Левандовски.



"Серж Гнабри увек има загарантовано место код мене", изустио је пре неколико дана селектор Немачке Јоахим Лев, а онда се и самом себи насмејао јер није познат као човек који олако даје такве гаранције и поверење играчима. Међутим, након што је синоћ његов љубимац дао чак четири комада Тотенхему усред Лондона у величанственом тријумфу какав Певци никада у историји нису доживели (7:2), више се нико не смеје крилном нападачу.

Барем не поклоници Харија Кејна и Певаца који су доживели двоструки нервни слом јер им је мрежу напунио некадашњи фудбалер Арсенала. Успео је 24-годишњи нападач Бајерна да изведе прави голгетерски спектакл и то за само 45 минута у другом полувремену доведе до очаја капитена Тотенхема Лориса који се осетио још беспомоћније неголи Милан Бројан на Алијанц Арени пре две недеље.

Истина, Звездин голман је тада можда имао и среће да није имао Гнабрија с друге стране који је ушао у игру тек у 66. минуту.

"Ово вече је једноставно фантастично. Човече, победили смо са 7:2... Нико од нас се овоме није надао", прокоментарисао је Гнабри после утакмице у камере немачког Скаја.

Тих и убојит, наивног изгледа као дечачић, некадашњи члан Тотенхемовог љутог ривала Арсенала није крио да је убедљиву победу и четири гола посветио баш Тобџијама и његовим навијачима.

"Знам да је ова утакмица била за душу и очи навијача Арсенала. А за нас у Бајерну су ово само три бода", тврди Гнабри.

За ретко виђени фудбалски плес на трави лондонског здања немачки ас је добио десетку у Лекипу. Љубитељи Бајерна и немачког фудбала сматрају да је то заслужено, хејтери кажу да су Французи "омекшали" и спустили критеријуме у псоледње време па су тако само у 2019. поделили три десетке (пре Гнабрија нашем Тадићу и Лукасу Мури), али чињеница је да без обзира што се ради о групној фази, четири гола у мечу који је дерби можда целог кола заслужује адекватну пажњу.

Билд му је дао "кеца" исто као и Роберту Левандовском.

Гнабри је синоћ имао и посебан мотив за добру игру. Из ложе Тотенхемовог стадиона гледали су га уживо бројни чланови фамилије које је предводио отац, родом из Обале Слоноваче. За све њих и свој мали лондонски фан клуб 24-годишњи нападач је лично покуповао карте од Тотенхема, а како је играо могао би чешће да позива породицу да га гледа уживо.

"Притисак је био велики, имао сам трему јер никад ме нису гледали у оволиком броју уживо. Али, можда ми је то и помогло да одиграм сјајну утакмицу. Отац ми је пре утакмцие запретио да морам да будем најбољи на терену", открио је Гнабри који је на крају вечери испао добар син.



Енглески медији у Гнабријевом бљеску на Вајт Харт Лејну виде и другу, мрачнију страну свог фудбала. То је чињеница да неко у Арсеналу није препознао потенцијал сјајног крилног нападача. Тобџије су га у лето 2016. продале Вердеру за само 5.000.000 евра, а годину дана касније стигао је у Минхен за 8.000.000.

И хајде што Арсен Венгер није имао слуха поред толико талентованих играча у тиму, занимљиво је како је Тони Пјулис, један од најбољих острвских тренера лоше проценио аса Бајерна у периоду док је Гнабри играо на позајмици на Хауторнсу.

"Тај момак нема квалитет да игра за Вест Бромвич Албион. То је чињеница", тврдио је Пјулис годину дана пре него што је дечак рођен у Штутгарту одлучио да се врати у земљу у којој је направио прве фудбалске кораке. Вратио се и почео да ствара историју, а како тиха вода брег рони, тако и Гнабри сазрева и постаје главни адут и Ника Ковача и Јогија Лева за године које долазе.



Његова звездана лондонска ноћ и спектакуларни покер голова био је и снажна порука да Бајерн озбиљно креће по "ушатог" ове сезоне.

"Мислим да остали тимови схватају да немамо намеру да се зауставимо. Могли смо то после 3:1 или 4:2, да повучемо ручну, али нисмо. Желели смо још. Мислим да је то снажна порука за све остале клубове у Лиги шампиона", закључио је Серж Гнабри.

Примљено к знању.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар