Priča: Ubica dječjeg lica...!

Gnabri ušao u društvo Van Bastena, Mesija, Ronalda, Ševčenka. . . ! Krilni napadač Bajern Minhena Serž Gnabri je ušao u elitni klub fudbalera koji su postigli četiri i više pogodaka na jednoj utakmici Lige šampiona.  A govorili su da nije igrač ni za Vest Bromvič Albion. . . !

Fudbal 03.10.2019 | 23:00
Priča: Ubica dječjeg lica...!
Reprezentativac Nemačke je četiri puta zatresao mrežu Totenhema u spektakularnoj pobedi svog tima od 7:2.

Pre Gnabrija su četiri i više gola na jednoj utakmici postigli velikani poput Marka van Bastena, Ruda van Nistelroja, Andreja Ševčenka, Zlatana Ibrahimovića i Kristijana Ronalda.

Takvim uspehom mogu da se pohvale i Simone Inzagi, Dado Pršo, Bafetimbi Gomis, Mario Gomes, Luis Adrijano i Robert Levandovski.



"Serž Gnabri uvek ima zagarantovano mesto kod mene", izustio je pre nekoliko dana selektor Nemačke Joahim Lev, a onda se i samom sebi nasmejao jer nije poznat kao čovek koji olako daje takve garancije i poverenje igračima. Međutim, nakon što je sinoć njegov ljubimac dao čak četiri komada Totenhemu usred Londona u veličanstvenom trijumfu kakav Pevci nikada u istoriji nisu doživeli (7:2), više se niko ne smeje krilnom napadaču.

Barem ne poklonici Harija Kejna i Pevaca koji su doživeli dvostruki nervni slom jer im je mrežu napunio nekadašnji fudbaler Arsenala. Uspeo je 24-godišnji napadač Bajerna da izvede pravi golgeterski spektakl i to za samo 45 minuta u drugom poluvremenu dovede do očaja kapitena Totenhema Lorisa koji se osetio još bespomoćnije negoli Milan Brojan na Alijanc Areni pre dve nedelje.

Istina, Zvezdin golman je tada možda imao i sreće da nije imao Gnabrija s druge strane koji je ušao u igru tek u 66. minutu.

"Ovo veče je jednostavno fantastično. Čoveče, pobedili smo sa 7:2... Niko od nas se ovome nije nadao", prokomentarisao je Gnabri posle utakmice u kamere nemačkog Skaja.

Tih i ubojit, naivnog izgleda kao dečačić, nekadašnji član Totenhemovog ljutog rivala Arsenala nije krio da je ubedljivu pobedu i četiri gola posvetio baš Tobdžijama i njegovim navijačima.

"Znam da je ova utakmica bila za dušu i oči navijača Arsenala. A za nas u Bajernu su ovo samo tri boda", tvrdi Gnabri.

Za retko viđeni fudbalski ples na travi londonskog zdanja nemački as je dobio desetku u Lekipu. Ljubitelji Bajerna i nemačkog fudbala smatraju da je to zasluženo, hejteri kažu da su Francuzi "omekšali" i spustili kriterijume u psolednje vreme pa su tako samo u 2019. podelili tri desetke (pre Gnabrija našem Tadiću i Lukasu Muri), ali činjenica je da bez obzira što se radi o grupnoj fazi, četiri gola u meču koji je derbi možda celog kola zaslužuje adekvatnu pažnju.

Bild mu je dao "keca" isto kao i Robertu Levandovskom.

Gnabri je sinoć imao i poseban motiv za dobru igru. Iz lože Totenhemovog stadiona gledali su ga uživo brojni članovi familije koje je predvodio otac, rodom iz Obale Slonovače. Za sve njih i svoj mali londonski fan klub 24-godišnji napadač je lično pokupovao karte od Totenhema, a kako je igrao mogao bi češće da poziva porodicu da ga gleda uživo.

"Pritisak je bio veliki, imao sam tremu jer nikad me nisu gledali u ovolikom broju uživo. Ali, možda mi je to i pomoglo da odigram sjajnu utakmicu. Otac mi je pre utakmcie zapretio da moram da budem najbolji na terenu", otkrio je Gnabri koji je na kraju večeri ispao dobar sin.



Engleski mediji u Gnabrijevom bljesku na Vajt Hart Lejnu vide i drugu, mračniju stranu svog fudbala. To je činjenica da neko u Arsenalu nije prepoznao potencijal sjajnog krilnog napadača. Tobdžije su ga u leto 2016. prodale Verderu za samo 5.000.000 evra, a godinu dana kasnije stigao je u Minhen za 8.000.000.

I hajde što Arsen Venger nije imao sluha pored toliko talentovanih igrača u timu, zanimljivo je kako je Toni Pjulis, jedan od najboljih ostrvskih trenera loše procenio asa Bajerna u periodu dok je Gnabri igrao na pozajmici na Hautornsu.

"Taj momak nema kvalitet da igra za Vest Bromvič Albion. To je činjenica", tvrdio je Pjulis godinu dana pre nego što je dečak rođen u Štutgartu odlučio da se vrati u zemlju u kojoj je napravio prve fudbalske korake. Vratio se i počeo da stvara istoriju, a kako tiha voda breg roni, tako i Gnabri sazreva i postaje glavni adut i Nika Kovača i Jogija Leva za godine koje dolaze.



Njegova zvezdana londonska noć i spektakularni poker golova bio je i snažna poruka da Bajern ozbiljno kreće po "ušatog" ove sezone.

"Mislim da ostali timovi shvataju da nemamo nameru da se zaustavimo. Mogli smo to posle 3:1 ili 4:2, da povučemo ručnu, ali nismo. Želeli smo još. Mislim da je to snažna poruka za sve ostale klubove u Ligi šampiona", zaključio je Serž Gnabri.

Primljeno k znanju.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar