''Сигурно бих отишао у пензију да се нисмо...''

''. . . квалификовали за Олимпијске игре!'' Легендарни Луис Скола је представљен у Милану као нови кошаркаш Олимпије.  Скола: Могао сам да оставим кошарку у Кини! Аргентинац открио занимљиву причу о томе како је "преломио" да настави да игра. У свему је учествовала и његова супруга.

Кошарка 03.10.2019 | 17:11
''Сигурно бих отишао у пензију да се нисмо...''
Крилни центар се вратио у Европу после 12 година, а истакао је да би се пензионисао у 39. години да са националним тимом, пласманом у финале Светског купа, није успео да избори место на Олимпијским играма.

"Срећан сам што сам овде. Биће ово занимљив изазов. Не знам шта да очекујем у Евролиги, лига је драматично порасла и приближила се НБА лиги", навео је Скола.

Додао је и да се о одлуци консултовао са некадашњим саиграчима из репрезентације Паблом Приђонијем и Мануом Ђинобилијем.

"Њих двојица веома добро познају тренера Етореа Месину, начин на који он тренира екипу и како се такмичи. Помогли су ми у одлуци. Месина ме је позвао пре Светског купа, моја каријера је при крају, а ово је изазов за мене. Изазов је живети у другој држави, играти за Месину и бити на евролигашком терену", додао је Скола.

Он је први пут проговорио о могућем пензионисању.

"Да се нисмо квалификовали за Олимпијске игре сигурно бих завршио каријеру", навео је Скола.

Аргентинац је, раније су пренели медији, имао понуде Реал Мадрида и Боке Јуниорс.

"Било би занимљиво играти поново у Аргентини, али што се тиче европских опција Милан је био најбољи за мене", закључио је Скола.

Иако Аргентина није освојила титулу Свјетског првенства у Кини, Луис Скола (39) био је један од најимпресивнијих играча турнира.

Славни крилни центар блистао је у завршници Мундобаскета, посебно у мечевима против Србије у четвртфиналу и Француске у полуфиналу, када је постигао чак 28 поена.

Подсјетимо, тада је и Коби Брајант сједио крај терена и хватао се за главу док је Скола решетао кош "триколора" и славио са земљацима.

Након што је освојио сребро, па потписао уговор са Арманијем и озваничио свој повратак у Евролигу, Скола је на промоцији у Милану признао да је био близу одлуке да се повуче из кошарке.

То би и урадио да се Аргентина није квалификовала за Олимпијске игре у Токију, и то као најуспјешнија америчка селекција (рачунајући и САД).

"Олимпијске игре су направиле велику разлику. Одлучио сам да играм на Свјетском првенству и да се нисмо квалификовали за Токио престао бих да играм. Ту одлуку сам донио прије почетка Мундобаскета, али смо ипак успјели и оставио сам мали простор да седнем са супругом и да донесем одлуку".

"Послије Свјетског првенства, она је дошла код мене и прилично ме изненадила. Рекла ми је да сада не могу да престанем да играм, већ да морам да одиграм још годину и да наступим на Олимпијским играма. Причао сам са њом и о мојим наредним опцијама, укључујући и долазак у Армани и тако смо почели да обликујемо одлуку", објаснио је Скола.

Послије финала Мундобаскета, он је у Пекингу рекао да НИЈЕ изјавио да је одиграо посљедњи меч за Аргентину. Чини се да ће ипак бити ту и у Јапану наредног љета.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар